Мотокултиватори GRILLO - за клиенти, които искат повече

Публикувано: 2022-10-31 06:06:02
Категории: Мотофрези, мотоблокове и мотокултиватори Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Трудно може да си представим градинарството и селското стопанство без използването на мотокултиватор. Тази специализирана машина за обработка на почвата е незаменима, а когато я избирате сред продуктовия асортимент на марката GRILLO, може да разчитате на огромен избор на прикачен инвентар. Мултифункционалността на мотокултиваторите GRILLO е всеизвестна. До нея се нареждат високо качество на производство, конкурентна производителност, лесна употреба и достъп до резервни части и сервизно обслужване.

Защо да купим мотокултиватор GRILLO?

С мотокултиватор GRILLO може да изпълнявате различни дейности в градината и на нивата. Машината ще намери приложения през всеки сезон - пролет, лято, есен и зима. През пролетта - за фрезоване на почвата, за да я подготвите за сеене. През лятото - за да фрезовате между редовете и да поддържате пръстта оптимално мека, влажна и рохка. През есента фрезоването с култиватор е препоръчително, за да размекнете и раздробите почвата и да разкопаете останалата растителност. По този начин ще я наторите по естествен начин и може да разчитате на добра реколта през следващата пролет. През зимата мотокултиваторите на GRILLO не остават без работа. Към тях може да прикачите четка за почистване пътища срещу лед и сняг или пък гребло за снегорин.

мотокултиватор грило

Предимства на мотокултиватори GRILLO

Всички мотокултиватори на компанията днес са плод на над 50-годишния й опит. Те са оборудвани със здрави зъбни колела и са с опростен механизъм за транспортиране. Лесни са за използване и максимално обезопасени. Снабдени са с 4/6 комплекта мотики, изработени от стомана, с които можете фино да фрезовате почвата. Към предимствата им трябва да добавим регулируеми ръкохватки, които може да адаптирате според своите нужди. Големият брой аксесоари за всеки модел гарантира, че купувате модерна универсална машина. Философията на GRILLO е да ви предложи мотокултиватор, ориентиран към бъдещето - с него може да обработвате почвата сега и в бъдеще, ако се наложи, да разширите възможностите му.

Мотокултиватори GRILLO - разнообразие от модели и мултифункционалност

Grillo G 45 е мотокултиватор с фреза с обратно въртене, предназначена за обработване на твърда почва. Мотичките й се въртят в противоположна на водещите колела посока, като осигуряват сцепление с пръстта и позволяват да увеличите агресивността на фрезоването. Към машината може да бъде прикачен специален детайл, който се използва за поддръжка на тенис кортове. Управлението й е максимално облекчено. Няма нужда да натискате силно кормилото, просто оставете мотокултиватора да се движи напред със собствена сила.

мотокултиватори грило

Grillo G 46 е иновативен мотокултиватор, който е създаден специално за нуждите на градинарството и зеленчукопроизводството. Той е с компактни размери и влиза в употреба в тесни пространства. За превключване от предна на задна предавка се използва много удобен лост. Работната ширина е 50 см. Зъбците от закалена стомана са с диаметър 26 см. Може да регулирате дълбочината на обработка. Този мощен мотокултиватор ще се справи без проблеми с песъчливи и меки почви.

Следващият модел на GRILLO в категорията Мотоблокове и мотокултиватори е Grillo G 52. Компактните му размери го правят удачен избор за пространства с ограничени размери. Оборудван е с 2-степенна скоростна кутия. Позволява да бъде използван с няколко задни и предни приставки.

За средно големи площи препоръчваме Grillo G 55. Машината е оборудвана с 4-степенна скоростна кутия с 2 предни и 2 задни предавки. Маневрена е и позволява да използвате разнообразен прикачен инвентар. Кормилото може да се обръща на 180°.

мотокултиватор снегоринЗа овощни и зеленчукови градини и градинарство може да погледнете и модела Grillo G 84. Този мотокултиватор също е с 4-степенна скоростна кути. GRILLO G84 с двигател Honda GX200 гарантира отлична мощност - 5.5 к.с. Подобно на Grillo G 85d, може да бъде използван с разнообразен прикачен инвентар - браздир, навесна фреза, палцова косачка, двупосочна фреза и др.

За средни до големи обработваеми площи хвърлете поглед на доста по-мощния мотокултиватор Grillo G 107d. В магазини Коледжиков може да бъде поръчан с двигател по ваше предпочитание - Honda, Rato, Kohler и Loncin. Снабден е с 6-степенна скоростна кутия с 3 предни и 3 задни скорости. Блокировката на диференциала е стандартна функция. Кормилото може да се завърта на 180°. За да постигнете по-голяма стабилност при наклони, можете да разширите следата на колелата до 25 см, като използвате подходящите фиксирани или регулируеми удължители на колелата Grillo.

За по-сериозни натоварвания време и усилия спестява мотокултиваторът Grillo G 108. Той е създаден с оглед потребностите на клиенти, които са специализирани в сферата на селското стопанство, производството на зеленчуци и плодове. Grillo G 108 е с 6-степенна скоростна кутия - 3 предавки напред и 3 предавки назад. Благодарение на възможността за обръщане на кормилото на 180°, няколко монтирани отпред и отзад приспособления могат да бъдат прикрепени чрез съединител с фланец или бързо свързване, без да са необходими инструменти. Може да използвате мотокултиватора с плуг и да поставите тежести на колелата.

Друг мощен и издръжлив мотокултиватор, с който ще постигнете добри резултати в селското стопанство и зеленчукопроизводството, е Grillo G 110. Той е предназначен за обработка на големи площи и е оборудван с 6-степенна скоростна кутия. Моделът с двигател Kohler KD15 440 е с мощност 11 к.с., въздушно охлаждане, 5 литра обем на резервоара, електрическо стартиране, коничен и активен съединител и пневматични гуми. Може да бъде използван с огромно разнообразие от прикачен инвентар - фрези с различна ширина, картофовадач, аграрни колела, навесна фреза, палцова косачка, мулчер, снегорин, ротационен плуг, брана, ротационна четка, обратна навесна фреза, двоен плуг обръщач и много други.  

прикачен инвентар мотокултиватор

За големи стопанства препоръчваме и Grillo G 131 BC. Мотокултиваторът се предлага с различни двигатели, като с Briggs & Stratton 16 Vanguard може да разчитате на максимална мощност. Резервоарът за гориво е 5,3 литра. Може да избирате между модел на дизел или на бензин. Максималната скорост напред е 7,1 км/ч, а назад - 3,5 км/ч.

Цени на мотокултиватори GRILLO и начини на плащане

В магазини Коледжиков може да се запознаете в детайли със силните качества на мотокултиваторите GRILLO. Постарали сме се да предложим богат избор и подробна информация за способностите на всеки един модел.

Като цена машините са конкурентни на пазара, а предвид функционалността им и доверието към марка, гласувано в десетки страни в цял свят, може да сте сигурни, че инвестирате в първокласна техника.

мотокултиватор цена качество

Най-евтините мотокултиватори GRILLO са в диапазона 3600 - 8000 лв. Най-скъпите модели, които са надарени с огромни възможности, може да бъдат закупени на цена над 10 000 лв. Закупувайки самата машина, добре е да имате заделен бюджет за допълнителен инвентар. Всеки един модел може да бъде надграждан, за да намери пълноценно приложение в стопанството.

В магазини Коледжиков може да поръчате своя GRILLO мотокултиватор според характеристиките, които искате да има, както и да получите подробна информация за работата с него и поддръжката му. Имаме партньорство с TBI Bank и UniCredit за изплащане на лизинг, като може да изберете каква да бъде месечната ви вноска за период от 1, 2 или 3 години.

Допълнителна информация за продуктовата гама GRILLO и при кандидатстване за плащане на лизинг може да получите от нашите търговски консултанти в София и Варна.




Може би се интересувате още от:

От Болгар, Тракия и Иван Антонов до мотофрезите сега

Мотофреза или мотоблок - съвети, мнения и препоръки

Мотофрези GRILLO. Защо да им се доверим?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание