Мотофрези GRILLO. Защо да им се доверим?

Публикувано: 2019-10-14 09:37:59
Категории: Мотофрези, мотоблокове и мотокултиватори Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

мотофреза

Защо да изберете мотофрези GRILLO за своята градина, оранжерия или нива? Защото продуктовата гама на компанията може да задоволи нуждите както на земеделците, така и на любителите градинари

Тя предлага богат избор на качествено изработени машини, които може да използвате за широк спектър от дейности на полето. Внедрените в тях технологии са разработени специално за професионална употреба и отговарят на променящите се потребности на пазара. 

Началото

Първата мотофреза на италианската марка GRILLO е произведена през 60-те години на 20 в. Оттогава насам компанията редовно пуска на пазара нови модели и съществено разширява продуктовия си асортимент с косачки и тримери за трева, дъмпери и инвентар за градинска техника и непрестанно търси иновативни решения, за да направи своите бензинови мотофрези по-ефективни и по-надеждни, по-безопасни и лесни за използване, способни да задоволят и най-взискателните потребители.

Мотофрези за твърди и каменисти почви

Почвообработващите машини на GRILLO са подходящи за много твърди и каменисти почви. За да разрохкате почвата в дълбочина, препоръчително е да обърнете шпората на предната част. Така ще постигнете по-добър резултат, избягвайки прилагането на прекомерни усилия. 

Минавайки веднъж върху почвата с италианската мотофреза, ще разрушите повърхностната кора, а с последващото си преминаване ще обработите пръстта в дълбочина. За да се постигне по-голяма дълбочина на обработка, е необходимо да отстраните страничните дискове.

Бензиновите мотофрези на GRILLO (например Princess MP3 PRO, 2500, 3500 и 11500) имат двойни отвори, за да се монтират мотичките на 90°, образувайки спирала. Монтажът по точно този начин е особено препоръчителен за твърди, каменисти и мокри почви, за да се предотврати окопаване. Остриетата се вкопават в почвата с по-голяма сила и разрохкат ефективно повърхностната кора.

Моделът Princess MP3 PRO впечатлява с компактните си размери и лекота на управление. Той е снабден с мощен двигател HONDA GX 200 с 5.5 к.с. С него може да фрезовате почва на дълбочина 33 см и на широчина 97 см. Обемът на резервоара му е 3.1 литра, което означава, че може да работите дълго време, без нужда от често презареждане. Машината има 6 фрези, разположени на шестоъгълен вал. Мотичките са от закалена стомана

мотофрезамотофреза

Princess MP3 PRO е снабден с полезна функция, която позволява операторът да прави кратки почивки - когато отпуснете съединителя, въртенето на фрезите спира, но двигателят остава активен. 

Производителят на градинска техника GRILLO предлага и модели с по-мощни бензинови двигатели - с мощност над 6.5 к.с. Такива са мотофрезите GRILLO PRINCESS M1, GRILLO PRINCESS MR и др. С тях безпроблемно ще разбивате едри буци пръст.

Мотофрези за обработка на почвата по склонове

В продуктовия асортимент на италианската марка има модели, които се справят лесно и ефективно с наклонени терени. Такива са GRILLO 2500, GRILLO 3500 и GRILLO 11500. В процеса на работа операторът може да регулира дълбочината на обработката, като прилага повече или по-малко натиск върху шпората и регулира височината ѝ. 

Ако шпората е настроена на по-висока позиция, балансът на машината се премества напред, така че ще се движи лесно и следователно няма да работи в голяма дълбочина. Обратно, ако шпората се регулира в по-ниско положение, това ще позволи по-дълбоко обработване на почвата.

Нека кажем малко повече за мотофрезата GRILLO 11500. Може да я закупите с електрически или ръчен стартер. Снабдена е с двигател LOMBARDINI с мощност 7.5 к.с. с въздушно охлаждане, 6 броя фрези и има 4 скорост - три напред и една назад. Кормилото е хоризонтално и вертикално регулируемо. За удобство компанията е предоставила бутон за бърза смяна на скоростите, който е разположен на ръкохватката. 

Тази италианска мотофреза с дизелов двигател има компактен дизайн и захранващ блок със защитна броня. Тя може да работи с допълнителен инвентар - плуг, браздир и др. 

мотофрезамотофреза

Към машината може да се закупят още: 

  • уширителни пневматични колела
  • комплект мотички
  • странични и предни колела
  • колела с пневматични гуми и т.н. 

Вижте още: Мотофреза или мотоблок - съвети, мнения и препоръки

Мотофрези за меки почви

Мотофрезите на GRILLO са снабдени със странични дискове, които осигуряват баланс и служат за маркиране на обработваната земя. При работа върху по-меки почви се препоръчва използването им, за да се предотврати покриването на обработваната почва от новите растения и увреждане на корените им. 

При меки почви страничните дискове осигуряват на мотофрезата оптимален баланс, позволявайки ѝ да се движи напред равномерно, без да се окопава в пръстта. Същевременно мотичките, оформени като спирала, гарантират по-добра подвижност на мотофрезата и следователно позволяват равномерно придвижване напред.

Надеждност, здравина и издръжливост 

Всички почвообработващи машини на GRILLO са проектирани и изработени така, че да запазят продуктивността си в продължение на много години.

Всички компоненти, от най-простите до най-сложните, са с високо качество. Рамката, кормилото, ръкохватките, трансмисията и зъбните колела са изработени от премиум материали и по модерна технология. 

Преди да излезе от завода и да постъпи в търговската мрежа, всяка една мотофреза се тества внимателно от екип от експерти. Финалната проверка включва пускане на двигателя, за да се проверят всички негови функции.

За да използвате своята градинска техника максимално дълго време и да постигате оптимални резултати, трябва да се грижи за нея. Мотофрезите на италианската марка GRILLO не изискват специална поддръжка

Когато обаче видите, че мотичките са окаляни и по тях е полепнала много пръст, желателно е да ги почистите с подходяща почистваща техника - водоструйка, пароструйка или друг подходящ уред. Не е наложително да използвате почистващи препарати, тъй като измиването с вода е достатъчно. 

Предимства на мотофрезите на GRILLO 

Италианската марка има дългогодишно присъствие на българския пазар и печели доверието на потребителите с последователната си политика по внедряване на практични иновативни решения. Градинската й техника е ориентирана към професионалната сфера и се характеризира с повишено ниво на комфорт по време на работа

Потребителят получава:

  • Ергономични ръкохватки. Те са разработени специално за градински машини, които се използват за различни цели и редовно. Ръкохватките се управляват с леки движения, което допринася операторът да отмята повече работа без излишна умора. Имат специално покритие от гума, която е устойчива на износване и компенсира остатъчната вибрация. 
  • Мотофрезите на GRILLO имат оптимално разположен център на тежестта, което гарантира баланс по време на почвообработката. 
  • Машините са лесни за транспортиране.

"Коледжиков ЕООД" е изключителен представител и вносител за България на всички машини на италианската марка GRILLO. При нас ще получите качествено сервизно обслужване и достъп до резервни части за години напред, дори ако производството на даден модел бъде преустановено.  




Полезно четиво:

Електрически фрези - с какво са по-добри от останалите?

От Болгар, Тракия и Иван Андонов до мотофрезите сега

Мотофреза Пуберт - опознайте различните модели, за да изберете подходящия

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание