Специфики и приложение на мини акумулаторен верижен трион за клони

Публикувано: 2022-08-01 06:15:15
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резачки за дърва Rss feed

Храстите и дърветата в градината имат нужда от сезонно подрязване и разреждане. Днес тази традиционна задача може да се изпълни с много по-малко усилия, благодарение на резачките на батерии. Те значително намаляват усилията от страна на човека и са удобни и компактни като размери. Това важи в най-голяма степен за малките акумулаторни верижни триони за клони, за които ще поговорим в следващите редове.

Какви са те, кои са преимущества им, на каква цената се предлагат и какво разнообразие от модели може да откриете на пазара - това са само част от въпросите, на които ще дадем отговор.

лозарска ножица

Специфики на мини акумулаторните верижни триони

Съвременните акумулаторни мини резачки осигуряват удовлетворяваща бързина на рязане. Те са удобни за използване, компактни и лесно преносими. Не изискват много място за съхранение.

През последните години от категорията градински овощарски ножици най-предпочитани са моделите с неподвижна долна част и режеща горна. В този случай срезът е по-чист и растението бързо се възстановява. Ако пък предпочитате мини акумулаторна резачка, тип верижен трион, препоръчваме да разгледате моделите на STIHL, BOSCH, MILWAUKEE и BLUEBIRD. 

мини резачка за дърва

Преимущества на мини резачката на батерия

Сред преимуществата на мини резачките на батерии са три ключови характеристики.

Първо, разполагате с мобилност. Не е необходимо да свързвате кабел към електрическата мрежа.


Второ, машината е лесна за използване. Не се изискват специални познания или опит.

Трето, качеството на рязане е безупречно. Може да разчитате на равни и точни срезове.

Като минус някои потребители определят необходимостта от редовно презареждане на батерията и времето, с което разполагат за активна работа в градината. Обикновено става дума за 20-30 минути, като това е ориентировъчен показател. Много зависи от честотата, с която режете и дебелината на клоните.

мини акумулаторна резачка за дърва

Като търговец, който добре познава съвременната градинска техника и нуждите на озеленителите, градинарите и земеделците, може да заявим, че с всяка следваща година времето за презареждане на батерията на мини резачките се подобрява. Освен това някои производителите предвидливо включват два броя батерии в комплект с машината. Така докато работите с едната батерия, другата се презарежда. Второ, 20-30 минути са напълно достатъчни за редовната поддръжка на градината.

Мини акумулаторен верижен трион - как да го използваме?

Правилната експлоатация и поддръжка на мини акумулаторните верижни триони е определяща за дългия им срок на служба и прецизната им работа. В магазини Коледжиков може да получите ценни насоки и съвети от консултантите ни по отношение на всеки модел, който предлагаме.

Преди да започнете работа с мини верижен трион, проучете кои са първите стъпки по неговото настройване. Препоръчително е да го използвате с очила и ръкавици. Преди стартиране, проверете инструмента. Доближете го до клона, стартирайте го и направете няколко среза. Ако усещате, че резачката работи добре, продължете.

След като приключите, задължително прегледайте вътрешните части. Желателно е да отстраните заклещени трески, мръсотия, натрупала се прах или смазка по детайлите. Самото съхранение на резачката трябва да бъде на сухо и тъмно място.

Още полезни съвети 

Прахът, който се генерира при продължителна работа с инструмента, изисква да осигурите добра циркулация на въздуха.

Уверете се, че носите подходящо облекло. Препоръчително е носенето на дълги панталони по време на работа. Същевременно е нежелателно да носите бижута или да бъдете с шал.

Преди да започнете да режете с мини верижния трион, уверете се, че наоколо няма тичащи деца, животни или пък възрастни, които поради невнимание да създадат рискови условия.

Не е препоръчително машината да се използва, когато навън вали или времето е влажно.

Обърнете внимание на материалите, които се намират около вас, когато режете. Наличието на взривоопасни съставки създава риск от възпламеняване. Двигателят на машината е възможно да произведе искра.

Как да чистим и поддържаме своята мини резачка?

Преди да пристъпите към почистване на мини акумулаторен верижен трион, изключете го. Извадете батерията. Свалете веригата. Поддръжката на всеки елемент от резачката в изряден вид е гаранция за правилното й функциониране и дълъг срок на служба. Затова препоръчваме да я почиствате с подходящи почистващи средства. Може да получите конкретни насоки от търговските консултанти в магазина, от който сте купили дърворезачката.

Как да изберете мини верижен трион за клони на батерии?

Докато разглеждате моделите в магазина, обърнете внимание на няколко ключови характеристики:

  • тегло
  • размери
  • удобство на работа
  • ниво на безопасност по време на работа
  • простота на управление
  • здравина на дръжката

Преди да вземете окончателно решение кой модел мини акумулаторен верижен трион да купите, не се колебайте да се свържете с търговски консултант, за да получите ценни напътствия и допълнителна полезна информация за работата и поддръжката на мини акумулаторния трион. Грамотният избор ви гарантира желаната ефективност и производителност срещу парите, които плащате.




Полезно четиво:

7 грешки при работа с бензинов верижен трион

Бъдете готови за пролетта с резачки за дърва и лозарски ножици BLUE BIRD

RYOBI - акумулаторна техника за градината и дома

Най-добрата акумулаторна резачка: Съвети при избор

Косачки Гардена - едни от най-предпочитаните за градината

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание