Как да изберем парочистачка за дома: функции и ползи

Публикувано: 2022-05-02 06:30:31
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed , Почистващи машини за дома Rss feed

Парочистачката е домакински уред с много приложения, който е способен да стане ваш незаменим помощник в поддръжката на високо ниво на хигиена. Не изисква използването на химикали и оставя след себе си стерилна среда, без бактерии, алергени и други рискове за здравето на всеки член от семейството. Премахва безпроблемно упорити замърсявания и мазни петна от печката, плочките в банята, ваната, плотовете и др. 

Принцип на действие на парочистачката и приложения 

Механизмът на работа на парочистачката не е сложен. Той се състои основно от резервоар за течност, нагревател, шланг, спусък и накрайници (например кръгла четка, подов накрайник, микрофибърни подложки и др.). В магазини Коледжиков ще откриете разнообразие от модели, които се отличават един от друг по окомплектовката, качеството на изработка, дизайна и приложенията. Ако се колебаете за безопасността на децата и животните, може да ви препоръчаме парочистачки със защита за деца.

Парочистачката е идеален подарък за всеки, който държи на чистотата у дома. Тя ще влезе в употреба в поддръжката на плотовете, подовете, плочките в банята, ваната, килимите, прозорците и т.н. Може да се използва и за почистване на интериора на колата, дезинфекция на спалното бельо и детските играчки, пране на мебели и др. 

Едно от предимствата на почистването с пара е, че постига добри резултати без нуждата от използването на химикали. То представлява екологичен начин за поддържане на чистота. Дезинфекцира, неутрализира праха и избавя от акари. Именно затова е предпочитано от хора, страдащи от алергии и астма. 

парочистачка керхер

С парочистачка ще създадете здравословна среда у дома и ще сведете до минимум използването на препарати, кърпи и други почистващи средства. 

Видове парочистачки 

В магазини Коледжиков ще откриете няколко вида почистващи машини с пара:

Ръчна парочистачка

Най-добрата парочистачка е тази, която не само притежава много приложения, но и е удобна за използване. Със сигурност сте купували домакински уреди, с които сте се надявали да облекчите грижата по дома, но в един момент сте се отказвали от тях, тъй като изискват много усилия и време. За да се възползвате наистина от преимуществата на почистването с пара, препоръчваме внимателно да обмислите от какъв модел имате нужда. В случай че изпитвате колебания, може да се консултирате с наш търговец. Той ще ви помогне да направите информиран избор. 

Съвременните ръчни парочистачки са компактни като размери и с приемливо тегло. Най-често имат резервоар с вместимост до половин литър. Може да ги държите в ръка и свободно да се придвижвате из стаята. Вземете като пример парочистачка Керхер SC 1. Този модел е лек и компактен и може да го съхранявате в кухнята или банята. Нагрява водата бързо (3 минути) и е снабден с 5-метров кабел. Предпочитан е от нашите клиенти, които търсят безжична парочистачка

KARCHER SC 1 върви в комплект с кръгла четка и чанта за съхранение. Има ръчна, точкова и Power дюзи. За безопасността на децата е предвиден заключващ механизъм на бутона за парата. Мощността му е 1200W, а резервоарът - с вместимост 250 мл. За по-голям обем работа препоръчваме парочистачките Керхер SC 2 или SC 3. Те имат по-голям резервоар и ще ви осигурят до 20 минути непрекъснато подаване на пара. 

Парочистачка за под 

Парочистачките за под наподобяват прахосмукачка - имат база на колела и паропровод. Те са подходящи за разнообразен тип задачи. 

За разлика от ръчната подочистачка тази за под има по-голям резервоар и по-рядко ще ви се налага да доливате вода. Освен това е по-мощна и може да се използва с повече полезни накрайници. 

Моделът KARCHER SC 2 EasyFix например е с мощност 1500W, има 4-метров захранващ кабел и върви в комплект с ръчна и точкова приставки. Сред аксесоарите му са още  кръгла четка, подов накрайник и микрофибърни подложки за парочистачка. От ръкохватката удобно може да регулирате количеството пара. 

парочистачки керхер

Тъй като основната задача на парочистачката за под не предвижда засмукване на прах и друг тип замърсявания, тя не може да бъде алтернатива на обикновената прахосмукачка. Основната й функция са почистване и дезинфекция. Ако търсите комбинирано решение - парочистачка и прахосмукачка в едно, препоръчваме да разгледате нашите екстрактори

Комбинирана прахосмукачка и подочистачка (екстрактор)

Ако търсите прахосмукачка с парочистачка, имате нужда от екстрактор. Това е уред, който съчетава възможностите им. Така може да го използвате за сухо почистване, след това да направите влажно почистване и да изсушите повърхността. 

Примерен модел е екстрактор Керхер SV 7. Той е с мощност 1100W и само за 5 минути е готов с подгряването на водата. Има HEPA филтър и в комплекта му ще откриете ръчна и точкова дюза, накрайник за прозорци, четка за мебели, накрайници за фуги и тапицерии и комплект подови накрайници за изсмукване на парата. 

екстрактор перяща прахосмукачка

Модели като екстрактор KARCHER SV 7 са отличен избор, когато имате нужда от прахосмукачка и парочистачка за прозорци, баня, килими и друг тип повърхности. Със своите мултифункционални възможности те са пълноценни помощници във всяко едно домакинство. 

Пазарувайте удобно, сортирайки по цена, марка и промоции

В онлайн магазин Коледжиков ще спестите време и усилия в търсенето на най-добрата парочистачка за бита и бизнеса. Може да сортирате моделите по цена, марка, промоции, популярност или по новост. Постарали сме се да предложим разнообразен асортимент, който разкрива възможностите на съвременните машини за чистене с пара. 

Достатъчно е да подредите продуктите по цена, за да откриете евтини парочистачки и да проверите тяхната наличност. 

За да сме ви максимално полезни, в магазина ще откриете и широка гама препарати и аксесоари за подочистачки Керхер, Cleancraft и Nilfisk

Заключение

Парочистачките са домакински уреди с широко приложение. Парата, която създават, успява да проникне на места, където обикновена четка или гъба не може. Ефективно почистват, дезинфекцират и възвръщат блясъка на предметите. Мултифункционалността им се дължи на различните приставки, с които може да се използват - накрайници за под, прозорци, мебели, огледала и т.н. 

Към достойнствата им трябва да причислим още ниския разход на вода в комбинация с отпадането на нуждата да се използват препарати. Горещата пара ефикасно елиминира всички бактерии и алергени.

Ако все още си задавате въпроса - каква парочистачка да си купя, не се колебайте да посетите наш физически магазин или да се свържете с нас по телефон, имейл или във Facebook страницата ни. 



Полезно четиво: 

Приложения на парочистачката у дома

Стъклочистачка или робот за прозорци - предимства и недостатъци

Как да изберем най-подходящата прахосмукачка за дома ни

Централна прахосмукачка - най-лесният начин за почистване на дома

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание