Инверторни генератори Pramac - сигурност и надеждност за дома и бизнеса

Публикувано: 2022-10-03 06:52:34
Категории: Генератори за ток Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Студените месеци от годината наближават и това е повод да се замислим за подсигуряване на електрозахранването. Понижаването на температурите ще натовари електропреносната мрежа и това нерядко е водело през годините до временно спиране на тока по няколко пъти на сезон. Дали за няколко минути, или за няколко часа липсата на електричество е дискомфорт, който върви ръка за ръка с редица рискове. Един от начините да се справите с него е като оборудвате дома или предприятието си с инверторни генератори.

Защо да изберем инверторни генератори Pramac?

В продуктовия асортимент на италианската марка Pramac има решения за всеки потребител. С тяхна помощ може да осигурите резервно денонощно захранване.

Преди да ви представим моделите на марката, нека ви разкажем малко за нея.

Кои са Pramac?

Pramac е италианска компания, основана от семейство Кампиноти през 1966 г. По това време бизнесът му е насочен към строителното оборудване, но е движен и от постоянен стремеж към развитие. Така портфолиото на Pramac постепенно се разширява, което превръща компанията в световен партньор в производството на генератори за ток и складово оборудване.

Големият асортимент и стандартът на работа позиционират Pramac сред водещите производители на световния пазар. Днес компанията има 16 дъщерни дружества и 7 производствени бази на няколко континента - Европа, Азия и Южна Америка. Марката е позната и утвърдена в над 150 страни.

Една от причините за успеха на Pramac се дължи на умелия й и гъвкав подход в разработването на продуктовата гама. В нея има агрегати за ток, които задоволяват пълния спектър от енергийни нужди.

През 2016 г. италианската компания става част от групата Generac, създавайки третия по големина производител на генератори и осветителни кули в света.

Pramac разполага с офиси в Италия, Индия, Бразилия, Мароко, Австралия, Дубай, Бахрейн, Великобритания, Франция, Китай, Румъния, Германия, Испания и Полша.

Какъв инверторен генератор Pramac да изберем? Мнения и съвети

При избор на инверторен генератор водещ фактор за всеки клиент трябва да бъде съобразяването с енергийните нужди. В противен случай рискувате да си навлечете проблеми, като например електрозахранването да даде на късо. Затова съветваме да се консултирате с електричар и да не пестите въпросите си към търговските консултанти в специализираните магазини за генератори.

генератор за токТова, което можем да ви предложим от Коледжиков ЕООД, е да ви дадем професионален съвет и качествени агрегати за ток на утвърдени производители от цял свят. Именно затова решихме да ви представим продуктите на италианската марка Pramac. Те са с високо качество, модерна технология на производство и могат да отговарят на изискванията на различните типове потребители.

Предстоящите няколко месеца са изпитание за електропреносната мрежа в България. Макар много потребители да залагат на централно отопление, котли, печки на дървени въглища и отопление на газ, не са малко онези сред тях, които или изцяло, или частично се отопляват на ток. За да се подсигурите, имате нужда от резервно захранване - т.е. от качествен генератор.

инверторен генератор за ток прамакСпирането на тока е обстоятелство, което в зависимост от продължителността му може да доведе до нежелани последствия. Например да замръзне вода в тръбите, да спре интернетът и да не може да осигурите светлина, за да може детето ви да си напише домашните. Свещите са добро решение, но за кратко време.

В зависимост от услугите, които ползвате, може сами да прецените какво ще означава за домакинството или за бизнеса ви спирането на захранването.

Продуктова гама

Професионални преносими инверторни генератори за ток

Тази гама генератори е разработена да издържа на суровостта и интензивността на натоварване на работните и строителните площадки. В нея влизат няколко серии:

Серия P - инверторни генератори за чувствителна електроника. Те са модерен дизайн, лесно се пренасят, работят тихо и икономично потребяват гориво.

Тук са моделите P2200i, P3000i, P3500i и P3500. Те са с мощност от 2.1 до 3 kW. Само модификацията P3500i е снабдена с електрически стартер, освен с ръчен.

мощен инверторен генераторСерия E - леки, компактни и ефективни, тези генератори за ток предлагат баланс между цена и производителност. Подходящи са за професионална употреба.

В тази серия ще откриете дизелови и бензинови инверторни генератори с двигател Yanmar или Honda и широк диапазон на максимална мощност.

Серия ES - ако са ви препоръчали инверторен генератор от серия ES на Pramac, то е, защото моделите в нея се отличават с голям резервоар за гориво. Те са перфектно решение за всеки, който има нужда от дълготрайно захранване.

Серия PX - за интензивно натоварване имате нужда от генератор от тази серия. Тя съчетава издръжливост и функционалност с компактност и надеждност.

Серия S - моделите от нея се произвеждат в Европа и са предпочитани от професионалните потребители.

Серия SP - премиум професионалните агрегати за ток на Pramac са със защита IP54 и са снабдени с автоматичен регулатор на напрежението. Тази серия предлага всички основни характеристики на най-високия клас инверторни генератори.

Серия X - тя е проектирана за интензивно натоварване и съчетава издръжливост и функционалност.

инверторни генератори италияГазови генератори за ток за къща и малкия бизнес

Генераторите Pramac Powerknight на природен газ са насочени към потребители, които имат нужда от спокойствие и непрекъснато захранване на уредите у дома и в офиса/предприятието. Серията е представена от три модела: GA10000, GA13000 и GA20000.

Генератори от серия WX

За дейности на открито и за работното място Pramac предлага серията WX. Тя е идеална за спешни случаи. WX 3200 и WX 6200 са само с ръчен стартер, а WX 6200 ES, WX 6250 ES и WX 7000 ES имат и електрически. Максималната мощност варира от 2.8 kW до 6.1 kW.

Дизелови генератори за дома

Инверторните генератори на дизел PMD са предназначени за домашна употреба. Те се стартират лесно и осигуряват дълготрайна мощност в случай на спиране на електрозахранването. Италианската компания предлага два модела - PMD 5000S и PMD 5050S с A.V.R. регулиране на напрежението, магнитна термична защита, система за автоматично изключване при ниско съдържание на масло в картера, таймер, индикатор за нивото на гориво в резервоара и разход на гориво 1.3 л/ч.

Инверторни генератори PMi

Къмпинг, пикник или пък пътешествие с ван? Няма нужда да се притеснявате за захранването, когато имате на разположение някой от преносимите генератори на Pramac от серията PMi. Той е създаден за работа на открито. Серията е представена от моделите PMi 1000, PMi 2000 и PMi 3000, в чието име е подсказана ориентировъчната максимална мощност - съответно 950 W, 1.9 kW и 3.0 kW. И трите инверторни агрегата се стартират ръчно.

В продуктовия асортимент на италианската марка ще откриете още генератори за употреба през свободното време - за къмпинг, работилници и различни дейности, практикувани на открито.

Специално внимание заслужава и серията от най-мощни генератори за ток, предназначени за професионална употреба. Те са пригодени за прикачване към машини. Може да разгледате моделите TG12/3 IP23, TG12/3 IP44, TG16/3 IP23, TG25/3 IP23 и др.

На професионалистите препоръчваме още заваръчен генератор за ток W220 TDC.



Може би се интересувате още от:

Защо да изберем фирма Коледжиков?

Често срещани грешки в работата с генератор

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание