Индустриалните прахосмукачки - здрави дробове, чиста работна среда

Публикувано: 2023-05-08 06:03:48
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed , Строителна техника Rss feed

Индустриални прахосмукачки са специализирани машини за почистване, които са незаменими за поддържането на здравословна среда и чистота на работното място. Те гарантират безопасността на служителите и ефективно отстраняват от въздуха фини частици строителен прах, пепел и други вещества, които са опасни и може да провокират възпламеняване. С оглед потребностите на индустрия в магазини Коледжиков предлагаме богата гама индустриални прахосмукачки, от специалните класове М и Н и взривозащитени. Подбрали сме утвърдени производители, които са известни на световния пазар и са адаптирали продуктите си към потребностите на различните производства и строителството. 

Ремонтни и строителни дейности? Изберете качествена индустриална прахосмукачка 

В категорията Индустриални прахосмукачки може да разгледате наличните модели на марките Husqvarna, Karcher и Norton. Някои от тях изискват предварителна заявка поради своята специфичност и профил. 

Вземете като пример прахосмукачката за строителство HUSQVARNA W 70. Тя е създадена за ползване със различни строителни машини и инструменти, тъй като може да служи като прахоуловител. Замърсявания като фин прах от рязане на бетон, разпилян сух цимент или пък други суспензии от мряко рязане не са предизвикателство за нея. Индустриалната прахосмукачка HUSQVARNA W 70 е с мощност 1200W и вакуум 22 kPa. Подходяща е за сухо и мокро почистване и гарантира дебит на въздуха 56 литра в секунда. При запълване на стоманения контейнер, който е с обем 70 литра, машината автоматично се изключва. За оптимални резултати е снабдена с комбинация от филтър и поплавък, който защитава двигателя. 

промишлена прахосмукачка за строителството

Ако имате нужда от мощна прахосмукачка за поддържане на безопасна среда в производствени условия, разгледайте базовия модел на Karcher - IVC 60/24-2 Ap. Той е с мощност 2400W и има два двигателя с въздушно охлаждане. Осигурява вакуум 25.4 kPa и 2х74 литра в секунда дебит във въздуха. Тази индустриална прахосмукачка е защитена по стандарт IPX4 (т.е. няма да се повреди от пръски вода от която и да е посока) и е с полуавтоматично почистване на филтъра. Отличава се и с маневреност, благодарение на големите колела. Удобна е за използване за почистване на производствени машини. 

За кого са предназначени прахосмукачките от клас M и H? 

Специалният клас прахосмукачки M и H са предназначени за безопасно боравене с опасен прах. В магазини Коледжиков ще откриете почистващи машини клас M, клас H и клас M&H. Вземете като пример модела ATTIX 30-0H. Той е сертифициран по клас H и позволява на потребителя да поддържа добра хигиена и безопасни условия на труд. Може да се използва за отстраняване на опасен прах и азбест. Постига 99,995 - 99,999% ефективност на филтриране.

индустриална прахосмукачка взривозащитена

Прахосмукачката е с вграден FlowSensor и издава звуков предупредителен сигнал при запушване. Може да следите скоростта на засмукване. Подобно на модела ATTIX 50, и ATTIX 30-0H е снабден с полуавтоматична система Push&Cleanfilter, която поддържа филтъра чист. По този начин може да разчитате на висока ефективност. За удобство на потребителя прахосмукачката е снабдена с колела - това я прави мобилна и лесна за преместване от място на място. 

Моделът NILFISK ATTIX 30-0H е подходящ за хора, работещи с електрически инструменти, защото е снабдена с антистатична система за маркучи и автоматичен старт/стоп. Той покрива всички законови изисквания, описани в стандарта IEC/EN 60335-2-69.

прахосмукачка за опасен прахСертифинираните по клас M промишлени прахосмукачки като NILFISK ATTIX 33-2М РC, на свой ред, са предназначени за почистване на опасен прах. Тя е идеалното решение, ако ви трябва машина за сухо и мокро почистване. В koledzhikov.bg ще откриете богат избор на модели с различни по размер контейнери и функционалност. 

NILFISK  ATTIX 761 е среден размер прахосмукачка с висока производителност и висока мобилност. Снабдена е с автоматичната филтърна система XtremeClean, която поддържа филтъра чист, за да увеличи ефективността. Разполага със 70-литров контейнер от неръждаема стомана, който може да се изпразни чрез накланяне. 

В продуктовия ни асортимент ще откриете и прахосмукачки за промишлеността, покриващи клас M и H. Такава е NILFISK ATTIX 965-0H/М SD XC. Този модел е с два мощни мотора по 1500W и включва автоматично почистване на филтъра XtremeClean. Снабдена е с контейнер SitDown от неръждаема стомана. Това я прави подходяща за употреба в промишлени условия с опасни за здраве прах и мръсотия. 

Контейнерът от неръждаема стомана гарантира издръжливост и дълъг живот. Може да се използва със стандартната торба (M-Class) или включената защитна филтърна торба. По желание може да оборудвате прахосмукачката за опасен и строителен прах с кошница за аксесоари, за да разполагате с всичко необходимо на ръка разстояние. 

Заключение 

В магазини Коледжиков предлагаме широка гама машини и оборудване за промишлеността и строителството. Може да се доверите на опита на нашите консултанти, за да откриете точно това, от което имате нужда. Затова не се колебайте да се свържете с нас. Ще отговорим на вашите въпроси с внимание и разбиране. 

Днес ви представихме като примери няколко модела на NILFISK, KARCHER и HUQSVARNA. В магазина ще откриете специализирани прахосмукачки на още утвърдени марки на световния пазар - NORTON, COMET, COLLOMIX, CLEANCRAFT, MILWAUKEE и др. 




Полезно четиво: 

Подопочистващи машини за офиси и търговски центрове - избор и модели

Метачна машина: Видове и как да я изберем

Защо да изберем Фирма Коледжиков?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание