Да разчистим падналите клони с моторна дробилка

Публикувано:
Категории: ВОДЕЩИ НОВИНИ И РЕВЮТА​

 

 

 

Клони на дървета могат да бъдат тежки и обемисти, а постоянното почистване на това, което пада върху земята, може да бъде доста трудоемко. Стъблата и по-големите клони могат да се режат и заделят за огрев, но какво можем да правим с всички онези малки клонки и листа? Тук е мястото, където ще блесне нашата идея за Вас.

Вместо просто да влачите всички тези клони или да се опитвате да ги изгорите (което обикновено завършва с купчина пепел), можете лесно да ги трансформирате в мулч, който може да използвате за наторяване и озеленяване на Вашата градина. Всъщност това е една чудесна идея. Ако разполагате с много дървета във Вашия имот, можете да спестите доста пари, похарчени в градинския център, като превърнете падналите клони в домашно приготвен мулч. Всичко, от което се нуждаете, е подходяща машина за рязане на дърва и друга за раздробяване на клони и сте в бизнеса.

Видове дробилки

Дървесни дробилки използват електрическо или горивно задвижване. Размерът на двигателя ще повлияе на нивото на мощност, с което разполага Вашата машина за раздробяване на клони, както и колко добре ще работи. По-големите и по-мощни дробилки се захранват с бензин, но има различия и между тях. Предимството на моторни дробилки е тяхната мобилност.

 

Представяме Ви Моторна дробилка NEGRI R240BHHP13O

Моторна дробилка NEGRI R240BHHP13O е професионална машина за раздробяване на листа, клони, храсти, живи плетове, дървета и други подобни материали с различна твърдост. Подходяща е за употреба от професионални градинари, общински служители, предприятия за компостиране и домакинства.

 

Моторна дробилка NEGRI R240BHHP13O има уникална патентована конструкция на, устройството за трошене и висока мощност на двигателя. Високата производителност на разтрошаване при тази дробилка се постига дори с по-нисък разход на гориво. Затова се счита за една от най-екологичните, което е важен критерий при разработването и производството на трошачки.

 

Здравата конструкция на тази трошачка на клони е устойчива на механични повреди дори при постоянно натоварване с максимална работна мощност, като по този начин осигурява дълъг експлоатационен живот при минимални сервизни разходи. Посоченият диаметър на раздробения материал от производителя не е максимален, но се препоръчва за постигане на оптимална работа на машината и за избягване на ненужно претоварване. Резервоарът и входящият отвор на раздробяваща машина са по-големи от препоръчителния диаметър на натрошения материал.

 

Важна защитна характеристика на моторна дробилка NEGRI R240BHHP13O е лостовата система, която автоматично спира задвижващите ролки в случай, че операторът се е захванал или е попаднал нежелан предмет в бункера.  Оборудвана е с хидравлични задвижващи ролки с променлива скорост на движение. Балансираният център на тежестта на тази трошачка на клони ѝ дава перфектна стабилност по време на работния процес. Друг съществен елемент е дължината на изпускателния комин, която може да бъде удължена. Лесен и бърз достъп до устройство за трошене осигурява безпроблемно почистване и поддръжка. Стоманените части са с високоустойчиво покритие.

 

Технически спецификации

Двигател

- Гориво: бензин
Модел: HONDA GX390
Мощност: 13 конски сили

Устройство за трошене

Препоръчителен диаметър на натрошен материал: 90 мм
Входен отвор на фунията: 200 x 286 мм
Система за трошене: 4 ножа, 16 чука
Задействане: хидродинамичен съединител
Мощност на смачкване: 8.5 куб.м/час
Дължина на материала за трошене: според материала
Настройка на нивата на изхода: ДА
Хидравлична подаваща ролка: ДА
Управление на подаващата ролка: лостова система
Контрол на скоростта на ролката за подаване: ДА
Заден ход на валяка за подаване: ДА
Централно смазване на лагерите: ДА

Бункер и изпускателна фуния

Тип бункер: подвижен
Входящ отвор на бункера: 720 x 700 мм
Изходен отвор на бункера: 200 x 286 мм
Долна височина на ръба на бункера: 1000 мм
Тип на изхвърляща фуния: въртяща се на 270 °
Височина на фуния: 1735 мм
Височина на отместване: 1735 мм

 

Ако сте решили, че Моторна дробилка NEGRI R240BHHP13O е подходяща за Вашите нужди последвайте линка от Тук.

 

А може да изберете и друга дробилка за клони в нашата богата категория от Тук.

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички