Съдове за съхранение и ферментация на вино

Публикувано: 2020-08-06 17:01:33
Категории: Полезни съвети

След като гроздето е с обработено с гроздомелачка, следва то да ферментира, за да получим крайния продукт - вино. Ето защо използваме съдове за съхранение и ферментация на вино. Някога съдове за вино са били произвеждани от глина, след това от дърво, камък или бетон, а днес се правят и от неръждаема стомана.

 

 

Винопроизводители могат да избират между различни размери и функции - с или без изолация за охлаждане, с клапани и различни приспособления, които позволяват лесно разбъркване, изпомпване и дори премахване на семена. Всички винопроизводители се стремят да произвеждат само висококачествен краен продукт, затова те избират съдове за съхранение на вино TM INOX. Това е български производител, който предлага винарско оборудване изработено от неръждаема стомана. TM INOX произвежда още и гроздомелачки, помпи за течност, шихтови филтри и други.

 

За ферментация и съхранение на вино ви предлагаме резервоари от неръждаема стомана с обем от 90 до 1680 литра.

Този вид съдове са произведени специално за майсторите на вино. Имат подвижен капак, който може да се слага на различни нива вътре в резервоара, за да предпазва вашето вино от окисляване. Разполагате и с друг капак, който предпазва от попадането на прах и дребни боклуци. Този съд за вино има топлообменен панел за по-добро охлаждане и за поддържане на температурата, термометър и отцеждащ цилиндър. Поставянето на перфорираният капак позволява джибрите да се поддържат потопени във виното с цел по-добра екстракция. Така се осъществява процес ферментация с потопена шапка.

 

 

ТУК може да разгледате пълния каталог със съдове за съхранение на вино и да изберете подходящия за вас.

 

 

Споделете това съдържание

Добави коментар

Трябва да се регистрирате
Щракнете тук, за да се регистрирате

Продуктът е добавен към желани продукти
Виж Всички Любими
Продуктът е добавен за сравнение.
Виж Всички