Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Винарско оборудване GRIFO. Качество и традиции от Италия


Дата: 2019-09-07

 

 

 

GRIFO Macchine Enologic, е родена преди петдесет години от страстта на Джордано Марчети, основател на компанията, чиято първа работа е била да произвежда машини за запечатване на бутилки. Амбицията и страстта го карат да се занимава вечер, когато се посвещава самостоятелно на работата си.  По този начин се ражда идеята за откриване на дейност, посветена на производството на енологични машини, насочени по-специално към частните потребители или дребните производители. А какво по-добро място, ако не в Пиадена, провинция Кремона, област с високи кулинарни традиции , смесени със семейните идеали. Благодарение на GRIFO и неговите машини за производство на вино, както и за други продукти, от изцяло естествени материали, създават една древна традиция за качество, която гарантира на клиента един здрав, краен продукт.

Сериозността, качеството, прецизността характеризират GRIFO - добродетели, които двамата братя Donato и Luca поддържат постоянно. Продукцията на ГРИФО включва ръчни и електрически винарски машини, като, роначки, мелачки, преси, шихтови филтри, помпи за вино и други, които следват целия процес на обработка на гроздето от смачкване до филтриране, бутилиране и съхранение. 

Винарско оборудване GRIFO, което днес се предлага на пазара, е резултат от процес на непрекъснат качествен и технологичен растеж. Подкрепяни от удовлетвореността на своите клиенти, портфолиото на GRIFO от машини за производство на вино се разширява с други инструменти, подходящи за преработка на плодове за получаване на пресни сокове, ликьори и сиропи , домашно приготвени, със суровини по Ваш личен избор. И това не е всичко. От дълбокото уважение, което не крият към кулинарните традиции, GRIFO има удоволствието да Ви предостави и серия домакински уреди.

Амбиция на FRIFO е да предложи конкретна и професионална помощ на всички, които желаят да произвеждат собствено вино и да преоткрият древното изкуство за преработка на грозде и плодове, като цяло. ГРИФО ще сложи на масата Ви продукти, идващи от качествена, функционална и надеждна обработка. 
Качеството и високата технологична стойност на енологични машини GRIFO се ценят и в чужбина, като широката дистрибуторска мрежа придобива нови клиенти всяка година на всички континенти.

Специално удоволствие за нас, е да предлагаме продукти с многогодишен опит GRIFO на Вас!

 

 

Електрически и ръчни роздомелачки с отделяне на чепките

Гроздомелачки GRIFO с модерния си и опростен дизайн са изключително надеждни поради използваните висококачествени материали и технологии. Всички гроздомелачки са тествани, за да се гарантира за тяхната функционалност. Два полимрни валяка, сертифицирани за контакт с храни, леко притискат гроздовите зърна, след което се отделя от стъблото чрез вал за дестемиране и решетка от неръждаема стомана. Предлагат се както гроздомелачки с електродвигател, така и с ръчно управление. Има варианти, изработени от емайлирана или неръждаема стомана, както и от двете. GRIFO произвежда също така и гроздомелачки с гумени валяци за по лек натиск върху плода. Лесна за почистване и бърза поддръжка. Производителността на версиите с ръчно задвижване варира от 800 до 1000 кг / ч, докато за тези с електрически двигател е приблизително 1500 кг / час.

 

 

 

Гроздомелачки с центробежна помпа

Направени с технологично усъвършенствана структура, този вид не правят изключени относно качество и надеждност. Предлагат се във вариант от емайлирана или неръждаема стомана, като и двете версии вклюват решетка от неръждаема стомана и помпа. Този вид гроздомелачки извършват отделяне на гроздето от чепките, голяма помпа придвижва мъстта към съдовете се съхранение, а мощен двигател задвижва всички тези механизми, както и вала за дестемиране и червяка, който избутва гроздовата маса към помпата. Висококачествените опори гарантират устойчивост, надеждност и здравина. Производителността на малките модели е 2000 кг/ч, на големите 3000 кг/ч, а професионалните гроздомелачки от неръждаема стомана достигат 5000 кг/ч.

 

 

 

 

 

 

Стандартни грозодомелачки

Стандартни гроздомелачки GRIFO се предлагат в ръчна и верси с електрическа двигателя. Изработени от висококачествени материали, корпуса им може да е прахово боядисан или от неръждаема стомана. Полимерни ролки, които са сертифицирани за контакт с храни, са регулируеми и оборудвани с миксер. Всички опори и зъбни колела са изработени от полимер и осигуряват дълъг живот на продукта със своята сила. Колело, което се задвижва ръчно с дръжка или от електромот, изпраща движението на въртене към смесителя, ролките и зъбните колела, за да гарантира спукване на гроздето. Разстоянието между ролките може да се регулира в диапазон от няколко милиметра, съответно за по-силен или по-слаб натиск. Производителността на малките ръчни модели е до 600 кг/ч, до 800 кг/ч за по-големите и до 1500 кг/ч за електрическите модели.

 

 

 

Преси

GRIFO предлага гама от преси, подходящи за студено пресоване на грозде и други смлени плодове, и някои зеленчуци, което позволява получаването на мъст, сокове, сайдер бързо и с минимални усилия. Няма значение дали ще изберете хидравлична преса или пневматична преса: независимо дали използвате силата на вода или въздух, операцията е същата и усилието остава пренебрежимо. Балон от естествен каучук, подходящ за контакт с храна, набъбва и притиска плодовете равномерно към стената. Доставен платнен филтър позволява на сока да излезе, без да запушва дупките. С този процес вие запазвате всички хранителни, антиоксиданти и физически свойства на плодовете. Подобно на повечето продукти на GRIFO, компоненти са изработени от неръждаема стомана, но основите и капаците са от алуминий. Налягането се контролира от предпазен клапан, калибриран на 3 бара. 

 

 

 

Шихтови филтри

Шихтови филтри GRIFO са изработени от неръждаема или емайлирана стомана и са оборудвани полимерни плочи, между които се поставят филтриращите слоеве. Различните филтриращи слоеве правят тези машини идеални за рафиниране, избистряне и стерилизиране на вино, бира, сок, масло, оцет, ликьор, естествена есенция, билкови и козметични продукти по естествен начин. Каталогът на GRIFO от шихтови филтри е голям. Както малки модели за домашна употреба с производителност 80 - 100 литра на час, така и професионални модели, използващи същите филтърни слоеве, но имат по-голяма производителност, достигаща 1500 л/ч, в зависимост от броя на използваните слоеве. И хоби, и професионалните филтри съдържат до 10 плочи, но е възможно да се намали или увеличи техния брой. За да се контролирате налягането има манометър и резервоар за извличане на течност.

 

 

 

Двупосочни помпи

Помпите на GRIFFO са класическият образец за самозасмукващ двупосочен модел със звездообразно работно колело. Подходящи са за деликатен пренос на чисти течности без твърди части ( с процентно съсдържание не повече от 0.2 – 0.5%). Можете да ги използвате за винарство, хранително-вкусова промишленост , морски науки и градинарство. Възможно е да се постави плътен, мрежест филтър върху аспирационната тръба, за да се  изпомпват течности, които все още съдържат твърди части. Двупосочни помпи GRIFO могат да бъдат използвани за трансфер на вино, бира, вода, мляко, сок, мъст и други. Дебита в минута варира от 33 л/мин до 82 л/мин, като зависи от мощността и размера на помпата. Предлагат се модели с фитинг 20, 25 и 30 милиметра.

 

 

 

 

 

 

Плодорезачки

Гама на GRIFO от машини за обработка на плодове е съставена от много продукти, които да задоволят всяка нужда. С плодорезачки GRIGO е възможно да обработвате ябълки, круши, дюли, праскови, сливи, кайсия, череши и много други. Предлагат се малки ръчни или електрически машини, съставени от бункер и зъбчати ролки, перфектни за смачкване и притискане на плодове. По-големите плодорезачки се отличават с наличието на бъркалка с ножове, за да се гарантира по-бърза обработка, но иначе са подобни на по-малките: предлагани, както от неръждаема, така и от емайлирана стомана; с ръчно задвижвани или автоматизирани. GRIFO предлага, също така машини за отделяне на ципата от пулпата на плодове като сливи, кайсии и череши.

 

 

 

 

 

Всички продукти GRIFO предлагани от нас ще намерите, като последвате линка от логото.


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе