Как да се отървем от плевелите с технологията REINERT?

Публикувано: 2019-05-13 09:31:36
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Уреди за премахване на плевели Rss feed

Какво е необходимо да знаете?

REINERT е водещ производител в Европа в областта на технологията за унищожаване на плевели. Компанията най-ефективната техника на опламеняване в този бизнес. Независимо дали се третират малки участъци, общински и обществени територии или селскостопански землища, REINERT има широка гама от машини, подходящи както за частния, така и за промишления сектор. 

С всеки техен продукт професионалното отстраняване на плевели е:

  • практично 
  • икономично 
  • екологично

Чрез употреба на иновативна технология на горене, горелките достигат температура почти 2 000°C. Ефективността е много висока, а изгарянето е напълно без остатъци. 

Използването на машини за опламеняване REINERT е идеално в места със забрана за прилагане на хербициди. Техните машини се употребяват в селското стопанство, в градинарството и в комуналните услуги от потребители в цяла Европа

Защо опламеняването е най-ефективният метод в борбата с плевелите?

Газовите горелки за унищожаване на плевели REINERT произвеждат абсолютно равномерно разпределение на топлината по цялата работна ширина. Генерираната температура на пламъка е приблизително 1 925°С. Растенията не се палят, а благодарение на рязкото и кратко загряване до над 70°C, клетъчните стени се спукват. 

По този начин клетъчната структура на плевелите се унищожава и те умират. С помощта на технологията за ограничаване на топлината, генерирана от високопроизводителните горелки REINERT, е възможна много прецизна и целенасочена работа.

техника за опламеняване на плевели

Основни предимства

Екологично чисто

Чрез използването на машини за опламеняване на плевели е напълно излишна употребата на каквито и да е химически агенти. 

Ефективно

Горелката постига максималната възможна температура на пламъка, като използва газ пропан, който изгаря напълно.

Удобно

Горелките REINERT произвеждат контролируем, устойчив на вятър и постоянен пламък

Чисто

Чрез оптимална газо-въздушна смес се постига напълно изгаряне на нежеланата плевелна растителност без остатъци, с висока ефективност при ниска консумация и дълъг живот.

Богата продуктова гама

От преносими системи за борба с плевелите до мобилни и прикачни модели - REINERT предлага около 150 различни варианта на своите устройства за опламеняване.

техника за опламеняване на плевели

Полезна информация

REINERT е германска компания, чиято технология за опламеняване на плевелите е практична, икономична и екологична алтернатива за премахване на нежелана тревна растителност. Ключов момент в нея е изключването на необходимостта от употребата на химикали

Чрез опламеняване плевелното растение не се изгаря напълно, а се нагрява до температура над 70°C за кратък период от време. При такива градуси достатъчно голямо количество растителни клетки се унищожават. 

Това бързо повишаване на температурата води до изключително бързо разширяване на клетъчните сокове, което причинява спукване на клетъчните стени. В следствие на което плевелът и семената му загиват до дни.

Приложения

Техниката на REINERT представлява ефективен начин за борба с плевелите. Тя предлага по-широк спектър от възможности за практическа растителна защита. Позволява да се преосмислят и сравнят използваните по-рано методи на плевене

Пролет

Най-добрият момент за използване на пламъчно плевене при общинско и търговско управление на земите е в началото на пролетта. Колкото по-млад е плевелът, толкова по-успешно ще бъде опламенен. 

В селското стопанство, в земеделието и градинарството се използва пламъчно плевене за борба с поникване на попадналите семена на диви билки. 

Есен

Препоръчително е също да се извърши опламеняване през есента. Опитът показва, че унищожаването на вече падналите семена от плевели и увреждането на остатъчната листна маса води до значително намаляване и забавяне на растежа през следващата пролет.

техника за опламеняване на плевели

Накратко: Принцип на действие и примерни модели 

Всички машини за термично унищожаване на плевели REINERT работят с втечнен газ. Той се извлича от газова бутилка или резервоар, а изпаряването се осъществява в специално разработени газови горелки. По този начин се постига по-висока температура и по-голяма работна ширина, отколкото, ако газта попадне под формата на изпарения директно в горелката. 

Използва се втечнен газ, защото гори напълно без остатък и е неутрален за околната. А сега нека ви представим няколко модела машини за опламеняване на REINERT. Така ще добиете представа за възможностите им. 

REINERT T 105 R

REINERT T 105 R е система за опламеняване, която е с работна ширина 1 метър, разполага с регулатор на газта и газовата й бутилка може да бъде с максимално тегло 5 кг. Добър избор е за третиране на неголеми площи. Затова е предпочитана от частни компании, общини, промишлени и озеленителни предприятия, селското стопанство и др. 

Когато се използва технологията на германската компания, тя генерира достатъчно висока температура, за да може с еднократна обработка на нежеланите плевели, да постигнете желания резултат. Маркучът в комплект с машината е гъвкав и устойчив на натоварване

За удобство на оператора дължината му е 1,5 метра. Лесно регулируемата ръкохватка, снабдена с подлакътник, облекчава работата с машината. 

техника за опламеняване на плевели

REINERT T 000 R

Алтернативен модел на горепредставения е REINERT T 000 R. С тази система за опламеняване на плевели ще намалите значително и дори изключите употребата на вредни за околната среда химикали. Специфичното при нея е, че е снабдена с раница за транспортиране на бутилката за газ. 

REINERT T 000 R също опламенява площ с широчина 100 см и е с работна температура 1950°C. Има регулатор на газта, 1,5-метров маркуч, удобна ръкохватка и позволява да се транспортира бутилка за газ с тегло до 5 кг. 

REINERT T 111 K

Ако имате нужда от машина, която позволява по-продължителна работа, тогава изберете този модел. Той позволява да се използва газова бутилка с максимално тегло 11 кг, а маркучът му е дълъг 5 м. Унищожителят на плевели REINERT T 111 K е снабден с големи колела и може да бъде използван по неравни терени.  

техника за опламеняване на плевели

REINERT X 1050 S

За третиране на по-големи площи препоръчваме машината за борба с плевелите REINERT X 1050 S. Тя е с пиезо запалване и конструкцията й позволява да работи с 2 бутилки газ по 11 кг всяка

Това я прави подходяща за употреба от общински предприятия и професионални озеленители. Без проблем, благодарение на здравите си колела, се придвижва по различни повърхности, край вода, бордюри, пещери и др.

техника за опламеняване на плевели

REINERT X 1050 A

За още по-голяма производителност е създаден моделът REINERT X 1050 A, който впечатлява с функцията самоход, захранвана от акумулаторна батерия. Тази машина за борба с плевелите използва безвредната технология на компанията и е идеално решение за третиране на площи с големи размери

С едно зареждане на батерията може да бъде използвана до 4 часа. Оборудвана е с Пиезо стартиране, дискова спирачка и паркинг позиция. Работи с газова бутилка с максимално тегло 11 кг

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание