Изберете мощна водоструйка MICHELIN с италианско качество

Публикувано: 2019-05-07 09:32:02
Категории: Водоструйки и пароструйки Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed , Почистващи машини Rss feed

Почистването с водоструйка е доказан начин за поддържане на чисти повърхности. То намира широко приложение в бита, индустрията и строителството, а също така и в изкуството. Днес искаме да ви запознаем с представител на съвременните италиански водоструйки, но преди да стигнем до там, ще очертаем основните преимущества на миенето с вода под налягане. 

Преимущества на миенето с водоструйна машина:

  • Почистваме без да увреждаме основния материал. Именно поради това водоструйките се използват за почистване на коли - успешно отстраняват напластена мръсотия и дори петна от ръжда
  • Работата върви с големи темпове. Водоструйните машини позволяват да отметнете обем работа за минимален срок от време. Например, професионалното почистване на купето на кола отнема максумам 8-10 минути
  • Почистваме безконтактно, което прави излишно използването на гъби, парцали, специални четки и т.н. Вместо това имате на разположение накрайници, благодарение на които може да достигате и до труднодостъпни места. 

Приложения на водоструйките 

Портативната водоструйка има потенциала да ви служи за широк спектър от дейности. Вече споменахме миенето на автомобили, но с това ползите от машината не се изчерпват. Качествена водоструйна машина с достатъчна мощност ще ви влезе в употреба за няколко вида дейности, които ние ще ви изброим.

Почистване на гаража и други подобни конструкции

Основният проблем на този тип помещения, че може да не са отопляеми, стените им се цапат отвън и отвътре, понякога по пода се събират прах, следи от масло и др. Използването на водоструйка е предпочитано поради ред причини. Една от най-важните е избягване на ръчно чистене на реагенти и други вещества

мобилна водоструйка

Измиване на градинската техника и друг инвентар

Преди настъпването на зимата тази процедура ви гарантира, че машините няма да излязат от строя. Препоръчително е да изберете модел с налягане 75 бара. С него без проблем ще отстранявате натрупала се кал и друга мръсотия. Освен това разходът на вода ще е нисък - около 5-6 литра на минута

Почистване на стените, пътеките, терасите и други площи на къщи с двор, вили и др.

Всяка къща има нужда от грижа. През пролетта, когато остават следи от падналия през зимата сняг и се е натрупала мръсотия, може да почистите стените и всички други повърхности с достатъчно мощна водоструйна машина

За миене на стени са подходящи моделите с налягане около 110 бара. Те създават струя, която е достатъчно силна и безопасна, за да не нарани строителния материал. 

Пране на килими 

Миенето на килими е лесна работа, когато разполагате с мобилна водоструйка. Ефикасни резултати ще дадат всички машини с налягане до 110 бара

Почистване на вентилационни филтри 

Освен успешното почистване на вентилационните филтри, с помощта на специалните накрайници можете също така:

  • да поливате цветя и домашната градина
  • да сваляте боя и ръжда 

В производствената сфера широко приложение намират професионалните водоструйки, които могат да се справят с големи обеми работа и силно замърсяване. 

В строителството машините за миене с вода под налягане облекчават процеса на работа, използват се и със специални накрайници, а налягането им може да достигне до 1500 бара

През последните години мобилните водоструйки привлякоха вниманието на творческата общност. С тях се правят т.нар. “зелени графити”, познати още като “обърнати”. Пионер на този начин на правене на изкуство е британецът Пол Къртис (a.k.a Moose)

Един ден му хрумва, че може да рисува по стени без боя, просто премахвайки от тях мръсотията. Оттогава насетне такива “зелени графити” може да бъдат видяни на много места по света. Някои от тях се правят с помощта на шаблони и достатъчно мощна водоструйка 

Представяме ви италианската водоструйка MICHELIN MPX 150 HDV

Както сами може да се убедите, машините за чистене с вода под налягане постоянно разширяват сферите си на приложение. Като търговец с опит зад гърба си се стремим, не само да разясняваме какви са функциите и предимствата на нашите продукти, но и да ви посочваме добрите примери. 

Затова днес ще ви запознаем с една италианска машина. Тя се произвежда в Италия. Представяме ви мобилната водоструйка MICHELIN MPX 150 HDV, която е част от професионалната серия на италианската марка. 

Разполага с регулатор на налягането и вграден резервоар за почистващ препарат. Това устройство за измиване под налягане е конструирано изцяло в Италия, което означава надеждност и висококачествени материали и компоненти

Водоструйната машина е поставена върху здрава метална количка и притежава удобна дръжка за бутане. Опростена и лесна за употреба, тя разполага мобилна водоструйкаоще с 30-сантиметрови колела за лесен транспорт, дори при трудни условия и въпреки нейното тегло.

Електрическата водоструйка MICHELIN MPX 150 HDV не заема много място, тъй като дръжката ѝ е сгъваема. Освен това корпусът и отделенията на корпуса й позволяват да се съхраняват всички аксесоари, с които се доставя. 

Има наистина превъзходни характеристики. Подходяща е за любители и професионалисти. С тази достатъчно мощна водоструйка може да почиствате външни мебели, работни инструменти, велосипеди, дворове и т.н.

За разлика от други почти "еднократни" водоструйки, които можете да намерите на пазара на много ниски цени, моделът MICHELIN MPX 150 HDV гарантира:

  • лесна техническа поддръжка
  • наличност на резервни части
  • дълготрайност
  • изпълнение на високо ниво

Тя е оборудвана с  HPV  професионална  3-керамична бутална помпа, включваща система за манивела и месингова глава.

Предимства

Главните преимущества на машината са:

  • Керамични бутала
  • Автоматичен байпасен клапан за освобождаване на налягането от помпата
  • Регулатор на налягането с манометър
  • Еднофазен индукционен електродвигател с устройство за термична защита
  • Охлаждащ вентилатор, който предотвратява прегряването на двигателя при дълги работни сесии
  • Маслена пръчка

Водоструйката MICHELIN MPX 150 HDV притежава система за бързо спиране. При отпускане на бутона за активиране на водния поток, тя спира автоматично. Включва се отново само когато операторът започне да я използва. По този начин се предотвратява прегряване, удължава се животът на помпата и се намалява потреблението на вода.

Практични съвети 

Водоструйките за хоби и професионална употреба намират широко приложение в различни сфери на живота. Използваме ги в бита, в градината, промишлеността и т.н. Тази машина не е лукс. Тя е по-скоро продукт от първа необходимост, когато чистотата е приоритет за вас

Принципът на работа на мобилната водоструйка е прост. Специална помпа се задвижва от бензинов или електрически двигател и създава определено налягате, благодарение на което започва да се подава вода в шланга. Полученият напор на водата позволява с лекота да се справите с мръсотия от различен характер. 

Един добре подбран модел водоструйна машина ще се справи еднакво добре с миенето на колата, колелото, покрива, стените и верандата, пътеките и тротоарите. За да ви служи дълго време и да се радвате на качествени резултати, важно е да спазвате препоръките за експлоатация, посочени от производителя. 

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание