Сеялки SEMBDNER - машини за засяване на семена

Публикувано: 2020-02-17 09:44:13
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Сеялки Rss feed

Сеялките SEMBDNER са олицетворение на концепция, изпитана във времето. Те са предназначени за засяване на семена на тревни и селскостопански култури. През годините се утвърждават като силен конкурент на пазара на земеделска техника. Тайната на успеха им се крие в опростения дизайн за ефективно сеене върху тревни площи и ниви

Система от различни валяци функционира в симбиоза, като постига:

  • разрохкване на почвата 
  • разпръскване на семената 
  • вкарването им на нужната дълбочина 
  • финално заглаждане на пръстта, за да остане посевът защитен. 

Това е и причината за огромния успех на сеялките SEMBDNER в страната и чужбина. За да отговори на потребностите на потребители от цял свят, компанията предлага различни машини според метода на сеене и вида на семената

Моторни сеялки за трева SEMBDNER

Три са основните модели сеялки за трева на SEMBDNER. Това са RS 60 NRS 80 N и RS 100 N. Основната разлика помежду им е ширината на засяване и обемът на контейнера за семена.

сеялкаТрите модели се предлагат с бензинов двигател Honda GX 160 и различни валяци според вида на почвата, върху която се работи. Може да избирате между преден гладък валяк, който се справя с разбиването на големи буци пръст, или решетъчен валяк, който разрохка суха почва. 

След като семената бъдат разпръснати по земната повърхност, шипчест валяк в центъра на машината за сеене се грижи те да попаднат на необходимата дълбочина в почвата. В края на процеса валяк за заглаждане уплътнява почвата, за да остане посятото защитено от външно въздействие като вятър или птици.

Моторните сеялки за трева SEMBDNER са снабдени с функция самоход. След стартиране насеялка двигателя и натискане на стартерния лост, машината потегля, а вие я следвате и насочвате. Не е необходимо усилие от ваша страна за задвижването. 

И трите сеялки - RS 60 N, RS 80 N и RS 100 N, са подходящи за озеленяване на големи площи от професионални градинари. Те осигуряват висока производителност, съответно 1900 кв.м на час, 2600 кв.м на час и 3200 кв.м на час

Моделът RS 100 N е снабден с четиритактов двигател HONDA с мощност 5,5 к.с. и въздушно охлаждане. Има задна и предна предавки, като работната мусеялка ширина е 100 см

С тази машина може да сеете на желаната от вас дълбочина, благодарение на лесното регулиране на дълбочината на обработка. Тази сеялка на SEMBDNER е предпочитана за сеене на райграс и може да бъде оборудвана с предни и задни задвижващи се валяци

Моделът RS 80 N се отличава по това, че работната му ширина е 80 см. Той ще се справи перфектно с подготвянето на почвата и засяването на трева. Намира широко приложение на голф игрища

SEMBDNER RS 60 N е третата професионална машина за сеене на марката. Тя е с работна ширина 60 см и обем на контейнера за семена 50 литра. Тежи само 190 кг. Предпочитан избор е от хора, работещи в сферата на озеленяването. Може да бъде окомплектована с различни валяци според приложението си. 

Ръчни сеялки за трева SEMBDNERсеялка sembdner

Представител на ръчните сеялки за трева SEMBDNER, насочени към битовия потребител за озеленяване на малки частни градини и дворове, е моделът RS 50 H II

Разликата между ръчните и моторни сеялки е в начина на задвижване. Докато моторните модели използват бензинов двигател, ръчните машини за сеене не разполагат с мотор, а се задвижват механично, чрез бутане

Принципът на засяване на семена е напълно идентичен с този на представените по-рано модели RS 60 N, RS 80 N, RS 100 N – преден валяк подготвя почвата, валяк с шипове ги засажда, а гладкият изравнява и сляга пръстта

Ръчната сеялка RS 50 H II е отличен избор за домашната градина. Тя има контейнер за семена с обем 40 литра, като работната й ширина е 50 см. При тегло само 60 кг, не е кой знае какво усилие да я навигирате. 

По-ниската цена и по-малките габарити на ръчната сеялка не бива да ви карат да я подценявате. Тя предлага почти всички функции, налични в моторната. 

SEMBDNER предлага на пазара още един модел ръчна сеялка - SEMBDNER HS. Тя е подходяща за сеене на зеленчукови и цветни култури и е разработена от градинари и земеделски производители с опит. 

Сеялката е снабдена с подаващ механизъм за посевен материал и може да регулирате дълбочината на засаждане. Конструкцията на SEMBDNER HS позволява прецизно дозиране на продукти за растителна защита, а ниското тегло и компактните размери - повече маневреност и лекота на работа.  

Тази машина за сеене може да бъде комплектована с механизъм за торене, което допълва нейната функционалност и стойност в инвентара ви от градинска техника. 

сеялкаПрикачни сеялки за градински и селскостопански култури SEMBDNER

Прикачните сеялки на SEMBDNER са проектирани в сътрудничество с професионални градинари и земеделци и са се доказали в продължение на много години. Отличават се със здрава конструкция, издръжливост на натоварване и доказана технология. 

От вас зависи колко броя сеялки да прикачите към трактор или комбайн, за да постигнете желаната производителност. Засяването става в редица, а количеството и разстоянието между семената може да бъде настроено чрез предварително калибриране. 

Ако търсите сеялка за малък трактор, моделът SEMBDNER GSD е отличен избор. Предназначен е за сеене на семена на земеделски култури и градински растения. За да бъде максимално практичка, тази редова сеялка се задвижва изцяло механично, чрез V-образен ремък и търкалящо се колело. 

Може да регулирате процеса на подаване на семената, за който е предвиден контейнер с обем 2,5 литра. Производителят е предвидил възможност за поставяне на втори контейнер. 

Към прикачните сеялки SEMBDNER се предлага опционален разпръсквач за гранулирани пестициди. Така едновременно със сеитбата се грижите и за защитата на вашите култури. 

Налични са и други допълнителни аксесоари като: 

  • гладък валяк 
  • решетъчен валяк 
  • прикачен механизъм с ръкохватка за ръчно задвижване и засяване

Защо да изберем сеялките SEMBDNER?

Машините на SEMBDNER са олицетворение на германското качество и високи стандарти на производство. Компанията започва да се занимава с разработването и създаването на градинска и земеделска техника в началото на 20 в. 

През 1913 г. основателят й Йоханес Сембднер показва на селскостопански панаир в Мюнхен своята концепция за сеялка и машина за плевене. Оттам насетне производствената линия на компанията се развива и днес на пазара може да откриете, освен сеялки и валяци, още аератори за трева. 

SEMBDNER е производител с отговорно отношение към своите клиенти. Тя предлага “Доживотно обслужване”, осигурявайки резервни части за всички свои градински машини за десетилетия напред

 


Полезно четиво:

Храсторези или кастрачки за клони - какво да изберем?

В какъв ценови диапазон варират мотокултиваторите?

Къде и как да съхраняваме градинската техника?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание