Експерти от цял свят тестваха верижен трион STIHL MS 462

Публикувано: 2019-05-13 09:32:30
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Резачки за дърва Rss feed

моторен верижен трион

Многото отлични характеристики на верижен трион STIHL MS 462 го правят идеалния инструмент за всички дейности в областта на горското стопанство. Това не е просто твърдение, а факт. 

За да го докаже, германската компания STIHL предостави машината на експерти от цял свят - в студена Аляска, в горите на Алпите и във Франция, които се постараха да го натоварят до максимум чрез различни тестове за издръжливост. 

Резултатите говорят сами за себе си и ние ще ги споделим с вас, за да се убедите сами в качествата на тази резачка за дърва

Верижен трион STIHL MS 462 заслужава да бъде част от градинската ви техника поради няколко конкретни причини 

Лек е

Когато машина е лека, работата върви без излишно натоварване. В STIHL знаят, че всеки грам е от значение, особено когато става въпрос за продължителна употреба в неудобна поза, теглото на вашия моторен трион прави всичко различно. 

Като резултат STIHL MS 462 се характеризира с лек и компактен дизайн. Тази машина за рязане на дърва и кастрене на клони се използва максимално лесно. Позволява да проявявате гъвкавост по време на рязане. Верижният трион тежи само 6 кг, благодарение на маховик с по-малък диаметър. 

Намалената жироскопична сила означава оптимално управление и енергийно ефективна работа. За комфорта по време на работа допринася специално разработената от германската компания антивибрационна система

Благодарение на нея ръцете на оператора не се уморяват бързо, което е пряко свързано с качеството на крайния резултат и обема на отметнатата работа. 

Производителен е

Може да е лек, но верижен трион MS 462 не прави компромиси, когато става въпрос за производителност. Задвижван от здрав и мощен двигател STIHL 2-MIX с мощност 6 к.с., той има много висок въртящ момент в широк диапазон на скоростта.

Независимо дали се обработват клони, или събарят огромни дървета с тази градинска машина работата върви бързо и без усилие. 

Специална характеристика на модела MS 462 е изключително бързото му ускорение от 0 до 100 км/ч само за 0.3 секунди. Скоростта на веригата е 21.7 м/сек, като дължината на шината е 50 см

резачка за дърва щил

Снабден е с M-Tronic

Работата в горското стопанство в планинските райони изисква оборудване, което може да работи на голяма надморска височина. Електронното управление на двигателя M-Tronic осигурява оптимална работа, постоянна максимална скорост и много добро ускорение при всички работни условия. 

Системата определя времето на запалване и необходимото количество гориво въз основа на външни условия като температура, височина и качество на горивото. Няма нужда ръчно да настройвате карбуратора. Благодарение на M-Tronic, резачката за дърва MS 462 има най-доброто възможно ускорение, дори и при студен старт.

Надежден е и лесно се поддържа 

Когато става въпрос за обслужване и поддръжка, верижен трион MS 462 е оптимизиран до най-малкия детайл. Еднокомпонентният капак с четвърт оборот позволява лесен достъп до всички части за поддръжка, като например филтър, цилиндър и свещ. Улесненото монтиране и затягане на веригата ускорява процеса. 

Новият въздушен филтър HD2 има още по-дълъг експлоатационен живот и подобрен фин филтриращ ефект. Това повишава защитата на двигателя и намалява износването.

дърворезачка

За STIHL MS 462 можем да кажем още много 

Всичко изброено до тук разкрива какво са установили експертите, в чиито ръце е попаднал верижният трион MS 462. Сега нека ние ви разкажем за машината, като ще очертаем някои от най-важните й характеристики. 

Много често този модел на STIHL се сравнява с MS 462 C-M. Това са две резачки за дърва, които се различават минимално. Ключовата им разлика е наличието на електронно управление на двигателя M-Tronic във втората. 

STIHL MS 462 и MS 462 C-M представляват достойни наследници на моторния верижен трион MS 461. Те са усъвършенствани и олекотени със 700 грама спрямо своя предшественик, което не е никак малко! По-ниското тегло на машините влияе пряко върху нивото на умората и спазването на безопасни условия на труд

Сред предимствата на STIHL MS 462 трябва да споменем освен мощ и лекота, още икономичен разход на гориво и ниско ниво на вредните емисии. Той се характеризира със съотношение тегло/мощност 1,4 кг/kW

Този модел резачка за дърва е безкомпромисен, независимо какви са условията на работа в околната среда. Той е създадена за професионална употреба. Няма да ви подведе при ниски температури и при висока надморска височина. 

Многоточковата антивибрационна система отлично се справя с неутрализирането на генерираните вибрации по машината. То е сведено до 4,8 и 3,6 м/секунда, съответно отляво и отдясно. 

резачка за дърва

В комбинация с компактен дизайн и ниско тегло, това означава, че избирайки този модел на немската компания, имате всичко необходимо, за да не натоварвате своята мускулатура и да постигате по-висока производителност

Ведно с това трябва да споменем и подобрената конструкция на филтриращата система. Спрямо предшественика си верижен трион STIHL MS 462 се поддържа и почиства по-лесно, има нужда от по-рядко сервизно обслужване и с удължен срок на експлоатация на двигателя. 

Допълнително за комфорта на оператора е предвидена специална ръкохватка за дърпане на стартовото въже, а коригирането на веригата е лесно и се осъществява от механизъм, разположен странично на уреда. Системата за смазване на веригата Ematic осигурява безпроблемна работа. 

Защо да изберете верижните триони на STIHL? 

Германската компания STIHL е основана през 1926 г. в Хановер. Не само че разполага с дългогодишна традиция в производството на техника за градинарство, земеделие, горско стопанство и строителство, но и първият й продукт, пуснат на пазара, е именно верижен трион

верижен трион щил

Става дума за електрически модел, който се управлява от двама оператори. Три години по-късно в портфолиото й вече има моторен верижен трион, а след още две години започва да изнася моторните си резачки за дърво в Русия и САЩ

Днес STIHL е разпознаваема в цял свят марка, в чието портфолио може да откриете:

  • верижни триони
  • лозарски ножици 
  • дробилки за клони 
  • мотофрези 
  • листосъбирачи 
  • духалки за листа 
  • уреди за събиране на реколта 
  • храсторези 
  • пръскачки 
  • моторни коси 
  • косачки за трева 
  • почистващи машини (прахосмукачки, водоструйки, метачни машини) 
  • фугорези и други 

Компанията води отговорна политика спрямо своите потребители и се старае да предлага широк асортимент от аксесоари и резервни части за своите продукти. Наличието на гаранция за физически и юридически лица е категоричен белег за качеството на предлаганата от STIHL техника



Може би се интересувате още и от:

7 грешки при работа с бензинов верижен трион

Евтини резачки за дърва - топ предложения за сезона

Мини акумулаторна резачка за клони - специфики и приложение

Най-добрата мини акумулаторна резачка: съвети при избор

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание