Самоходна бензинова косачка Щил RM 655 RS за безупречен двор

Публикувано: 2019-06-24 09:33:47
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

STIHL RM 655 RS е самоходна бензинова косачка с висока производителност за професионални резултати. Тя коси чрез задна ролка и е проектирана така, че да гарантира максимален комфорт по време на работа. Без проблем с нея може да обработите площ до 2 500 м².

Има голяма издръжливост и е подходяща за изпълнение на голямо натоварване. Има устойчива метална задна ролка и доста здрави лагери. С тази градинска косачка Щил няма да направите компромис между удобство и качество. Тя е перфектният ви помощник, когато става дума за косене на трева. 

За да ви представим потенциала на бензиновата косачка Щил RM 655 RS, ще ви разкажем подробно за основните й характеристики - дизайн, косящ апарат, двигател, кош за трева, ергономия и др. 

Какво предлага бензиновата косачка Щил RM 655 RS?

Добре замислена визия 

Дизайнът на каросерията на тази косяща машина позволява лесен достъп и поддръжка на работните компоненти - като кабели, шайби и задвижващ ремък. Оптимизираният заден капак на дефлектора работи перфектно с комфортната дръжка, като подобрява достъпа до коша за трева и прави изпразването много по-лесно. 

валцова косачка

Косачката е с алуминиев корпус и сравнително леко тегло. Страничните протектори гарантират максимална защита на корпуса, като той дълго време запазва блясъка си, без да се влияе от горива и корозия

Модерна технология на рязане

Най-доброто от технологиите на STIHL е вложено във валцовата косачка Щил RM 655 RS. 

Машината разполага с високо повдигащи се ножове за отлично рязане. Алуминиевата й палуба е здрава и лека, а централното регулиране на височината на косене и сгъваемата контролна част на ръкохватката улесняват използването и съхраняването

Отличен избор за градинари с и без опит

Бензиновата косачка STIHL RM 655 RS е премиум модел за градинари, които искат възможно най-доброто косене. Достъпът и изпразването на коша за събиране на трева е по-лесно благодарение на иновативния дизайн с една дръжка. Всички контроли са леснодостъпни, а настройката на скоростта на косачката никога не е била толкова лесна. 

Кутията за събиране на трева е с индикатор за нивото на запълване. Може лесно да се отваря и изпразва благодарение на специален механизъм. Регулирането на височината на косене е пружинно, което улеснява настройката на желаната височина в няколко стъпки.

Мощен двигател и висока производителност

Двигателят на тази самоходна косачка е снабден с технология за лесен старт (ReadyStart). Той може да бъде включен с минимални усилия както при студен, така и при топъл старт. Дело на BRIGGS & STRATTON, четиритактовият двигател на косачката е с мощност 3,4 к.с. и обем 161 куб.см.

валцова косачка за трева

Валякът за косене на трева придава голяма стабилност по време на работа. Когато косите, той изглажда тревната растителност в посоката на движение, създавайки характерната форма на райе на прясно окосената морава

Щил RM 655 RS е с работна ширина 53 см и с нея може да косите на височина от 20 до 80 мм. За целта производителят е осигурил 7 степени на регулиране на височината на косене. 

Управлението на самоходната косачка е проектирано така, че да намалява умората у оператора и да улеснява работата, особено при косене на големи тревни площи и по наклонени терени.

Безпогрешно придвижване

Колелата на моторната косачка STIHL RM 655 RS са изключително здрави и издръжливи. Те постигат перфектно сцепление с терена и осигуряват стабилност за безпроблемно маневриране и за поддържане на перфектна линия по време на косене

Лесно транспортиране и съхранение 

Косачката за трева може да се съхранява и транспортира лесно и удобно. Управлението й може да се адаптира към ръста ви, без да използвате инструменти. 

валцова косачка

Защо да изберете бензинова косачка? 

Ако искате да имате красива тревна настилка и дворът ви е голям, без бензинова косачка трудно ще я постигнете. Тази градинска машина има няколко ключови предимства пред електрическата, въпреки че е по-скъпа. Задвижвана от двигател с вътрешно горене, тя се отличава с възможност за продължителна работа, мобилност, маневреност и мощност. 

С бензинова косачка сте независими от източник на захранване и може да използвате машината където и когато поискате. Същевременно отсъствието на електрически кабел ви прави по-мобилни и маневрени

Една от основните причини хората да предпочитат косачките на бензин е възможността да използват машина с по-мощни характеристики. Те могат в пъти да надвишават тези на електрическите косачки и акумулаторните им варианти. Мощността е показател, който е от значение, когато трябва да косите обширни площи

Ключови характеристики при избора на бензинова косачка

Съвременният пазар предлага богат избор на моторни косачки. Ако трябва да посочим пет характеристики, на базата на които да се ориентирате сред моделите в магазина, то това ще бъдат - мощност, ширина на косене, вид на коша и тип движение и функционални възможности

Бензиновата косачка Щил RM 655 RS, както споменахме по-горе, е с мощност 3,4 к.с. Това я прави подходяща за окосяване на площи с размери около 400 - 500 кв.м. 

Регулирането на височината й на косене е централно, а не ръчно. Ръчната регулировка изисква известно време и преустановяване на работа, докато при централната е достатъчно да преместите ръчката и сте избрали нова височина

За терени със сложен релеф е препоръчително да се спрете на самоходна бензинова косачка. Моделът Щил RM 655 RS е точно такъв. По време на косенето на трева няма да има нужда от прилагане на усилия, достатъчно е само да направлявате машината. 

Под типове кош имаме предвид дали машината изхвърля окосената трева, събира я и дали я мулчира. Косачката Щил RM 655 RS не е снабдена с функция мулчиране. Тя коси и събира окосената трева в кош с обем 70 литра

Този показател подсказва, че ще може да работите без прекъсване дълго време. Абсолютният минимум за комфортно косене е 30-40 литра. Малкият кош означава чести спирания на работния процес за изпразването му. 

Кошът на Щил RM 655 RS е изработен от пластмаса, което го прави подходящ за косене на мокра трева. За удобство производителят е осигурил индикатор за запълването му. 

Накрая ще споменем още едно предимство на бензиновите косачки. Това е възможността да бъдат използвани и в дъждовно време. Ако има вероятност, да се наложи да използвате косящата машина след дъжд или докато навън ръми, електрическата косачка не е вариант. 

При нея съществува риск за здравето ви и за функционирането на машината. Отсъствието на кабел допълнително облекчава процеса на косене, елиминирайки ограничаването на радиуса на работа и вероятността да го нараните или прережете без да искате.



Може би се интересувате още и от: 

Нека косачка за трева MCCULLOCH се справи с тазгодишното косене на трева

4 страхотни модела бензинови косачки за трева AL-KO за 2019 г.

Ревю: Какво представлява косачката за трева STIHL RMA 235?

Добре дошли в света на професионалните косачки за трева FERRIS

Как да се отървем от високата трева с косачка GRILLO HWT 700

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание