Защо да изберем моторния свредел за дупки STIHL BT 131?

Публикувано: 2019-07-08 09:34:11
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Свредели за дупки Rss feed

Ако планирате строителни дейности, които изискват създаването на много дупки в земята, добра идея е да закупите моторен свредел, а не да взимате такъв под наем. Той значително ще ускори процеса на работа и ще разполагате с перфектно оформени дупки в пръстта. 

Когато трябва да копаете надълбоко, това може да е единственият ви вариант да свършите задачата лесно, бързо и качествено. Моторните свредели са достатъчно здрави и мощни, за да проникват бързо в земята, което ги прави подходящи за твърди почви. 

Имат удобна и сигурна конструкция за пълен контрол и за максимална прецизност и сила. Независимо дали вземате проби от почвата или пробивате отвори, за да монтирате колове за огради, с разнообразието от аксесоари на пазара можете да преодолеете твърдостта на всеки тип почва

Като хора с опит в търговията с градинска и строителна техника знаем, че богатият асортимент от продукти може да бъде объркващ. Поради това искаме да ви представим детайлно един от нашите свредели за дупки в земята. Той е продукт на немската компания STIHL, която е сред утвърдените марки на пазара. 

Когато купувате свредел за дупки, за да не остане някъде там в гаража и да лежи без да влиза в употреба, трябва да подходите сериозно към избора му. Само така машината ще изплати вложените в нея пари и ще се превърне в надежден помощник, спестявайки ви време и усилия в градината и на двора

За градински задачи, напълно достатъчно е да изберете модел, който е с дължина на свредлото 20 см и неголяма мощност на двигателя. Ако е възможно да се наложи в бъдеще да оформяте по-дълбоки дупки, то използвайте специални удължители. Свредло за почва с дължина 20-25 см е най-често избираният модел. 

моторен свредел за дупки в почвата

Ако можете да закупите свредел за дупки със сменящи се приставки, за да се възползвате максимално от възможностите на машината, то направете го. Този модел е малко по-скъп от свредела с несменяеми свредла, но предлага повече ползи

Представяме ви моторния свредел STIHL BT 131 

Бензиновият свредел за дупки STIHL BT 131 е сред нашите фаворити, защото съчетава в себе си мощност, иновации и високо ниво на защита на оператора. Пригоден е за работа със свредла с диаметър от 40 до 330 мм и тежи само 10 кг

Предимства 

моторен свредел за дупки в почватаОборудван с четиритактов 4-MIX® двигател

В отличие от ръчните свредели за дупки, със STIHL BT 131 в ръка може да разчитате на висока производителност. Той е оборудван с четиритактов двигател STIHL 4-MIX® с мощност 1.4 kW (1.9 к.с.), който комбинира предимствата на двутактовия и четиритактовия двигател, но е по-икономичен, плавен, отзивчив и мощен. 

Произвежда по-малко емисии и не се нуждае от маслено обслужване.

Въздушен филтър с дълъг живот

Заедно с компенсатора, който е интегриран в карбуратора,моторен свредел за дупки в почвата системата на въздушния филтър предлага дълги интервали на почистване и надеждна защита на двигателя на STIHL BT 131.

моторен свредел за дупки в почватаQuickStop - бързо спиране на въртенето

Лостът за освобождаване на спирачката за спиране Quickstop преустановява незабавно моторния свредел, когато заяде в земята. Той служи и като заключващ механизъм за обратно въртене - тогава забитата част може лесно да се отвинти ръчно. 

Подплънка за бедрата

По време на употреба тазобедрената подложка е разположена удобно близо до тялото или крака на оператора, което прави бензиновия свредел на Щил за пробиване на отвори безопасен и лесен за използване.

Рамка за успокояване на вибрациите

Устойчивата на вибрации рамка с четири вибрационни елемента осигурява удобна работа и намалява умората при пробиване. Двигателят е позициониран отделно от рамката на дръжката, което позволява по-лесна работа за по-дълги периоди.

Многофункционална дръжка

Всички работни елементи за упрмоторен свредел за дупки в почватаавление на двигателя са интегрирани в дясната ръкохватка, което позволява да управлявате моторния свредел STIHL BT 131 с натискане на пръста. Ръката ви винаги ще бъде в работно положение.

В допълнение към това трябва да кажем, че моделът STIHL BT 131 е съвместим с предлаганите на пазара свредла за почва с диаметър от 40 мм до 300 мм. Тежи само 10 кг, което позволява да бъде управляван от само един оператор. 

Икономична алтернатива

Ако търсите по-икономичен вариант на STIHL BT 131. Хвърлете поглед на друг модел на немската марка - моторния свредел STIHL BT 45. Тази градинска машина е с ергономичен дизайн и с нея ще запазите независимостта си от електропреносната мрежа. 

Моделът е идеален за оформянемоторен свредел за дупки в почвата на дупки в земята с цел засаждане на цветя и дръвчета, изграждане на огради и др. Пригоден е за работа и със свредло за дърво. 

Благодарение на антивибрационната си система, моторният свредел STIHL BT 45 е комфорт за работа и с добро ниво на безопасност за оператора. Двускоростен е, а мощността му е 1.1 к.с. 

Тук е моментът да уточним, че свределите за дупки в земята може да бъдат с една или две скорости. Ако модел с една скорост е способен да върти свредлото с честота 250 оборота в минута, то при две скорости инструментът върти свредлото с честота от 150 до 600 оборота в минута

Скоростта зависи, разбира се, и от типа почва и нейния състав. Когато избирате тази градинска машина, обърнете внимание на това дали е способна да пробива вертикално и под ъгъл. Така ще позволите на двутактовия двигател, който е поставен в свредела, да работи на няколко скорости. 

Защо да изберем свредел за дупки на Щил?

Щил е производител на градинска техника с доказано име у нас и в чужбина. Той отделя на разработването на своите машини сериозно внимание и внедрява всяка година иновации, които провокират пазара да се развива и да дава най-доброто на потребителите. 

Инженерите на свределите за дупки STIHL имат опит и познания в създаването на системи за безопасност. Макар, за да работите с машината, да няма нужда от опит и обучение, важен критерий при избора на модел е той да гарантира сигурността на оператора

Бензиновите свредели на Щил имат функция за аварийно спиране, която блокира въртенето на свредела в случай на невъзможност да преодолее определен участък от почвата или сте загубили управлението.

Добре замисленият дизайн спомага със свредела да се работи стабилно и удобно, а антивибрационната система позволява да работите продължително време без натрупване на умора

Благодарение на факта, че двигателят на машината се самосмазва, не е проблем да я оставите за дълъг период от време без работа. Във вътрешността на двигателя, най-важният елемент от свредела за дупки, има специално покритие, което гарантира, че той няма да излезе от строя



Полезно четиво:

Предимства на машините за полагане на кабел

Какво е аератор и как се използва?

Добре дошли в света на професионалните косачки за трева

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание