Подрязване на жив плет и храсти с акумулаторна нощица AL-KO HT 36 Li

Публикувано: 2019-08-26 09:35:47
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Храсторези Rss feed

Подрязването на жив плет и храсти с акумулаторен храсторез осигурява по-тиха работна среда, лекота на изпълнение и е по-добър вариант за опазване на околната среда  спрямо бензиновите ножици за храсти. И като се има предвид относително ниската им цена, може да убедите защо са толкова популярни.

Оформянето на храсти изисква познания и умения кога и как да се направи. С акумулаторната ножица AL-KO HTA 36 Li можете лесно да се справите със задачата и да се радвате на атрактивна, красива и здрава градина през цялата година.

Защо да изберете акумулаторна ножица AL-KO HTA 36 Li?

AL-KO HTA 36 Li представлява прикачно устройство за кастрене на жив плет и храсти. То е приставка към комбинирания уред MT 36 Li на AL-KO. Приставката може да се настройва според желанията на човека, който работи с нея.

С помощта на удължителна тръба не е необходимо да използвате стълби. Може да работите здраво стъпили на земята.

Предимства

Добре подбраните характеристики на градинския инструмент му позволяват да се позиционира на пазара като конкурентен модел. Ножицата за храсти на батерии AL-KO HTA 36 Li предлага редица предимства, които ще ви изброим, за да се запознаете отблизо с качествата.

храсторези

Ниско ниво на шум

Сред плюсовете на тази акумулаторна ножица е, че генерира ниско ниво на шум. Тя е част от серията Energy Flex на австрийската компания и е разработена да работи без да създава дискомфорт както за човека, който я управлява, така и за околните.

Има ергономичен дизайн и е лека

Акумулаторна ножица за жив плет AL-KO HT 36 Li  е лека и с ергономично оформени контроли, които я правят удобна за използване. Тя се отличава с диамантено наточено режещо острие с дължина 55 см, което осигурява чисто рязане на живи плетове.

Ергономичният дизайн на безжичен храсторез AL-KO HT 36 Li заедно с балансирано разпределеното тегло осигурява работа без умора във всяка позиция.

С тегло 2.5 кг ножицата е удобна за работа и за транспортиране. За да се улесни максимално потребителят, зоната на захващане е снабдена с меки вложки за сигурно задържане. За защита по време на работа има предпазител за ръката, от едната страна, който осигурява допълнителна сигурност.

Свобода на движение

Безжичната батерия с мощност 36V ви позволява да използвате ножицата за жив плет без ограничението, налагащо захранването с монофазна електроенергия. AL-KO HT 36 L е подходяща за подрязване на храстовидната растителност в градината ви, тъй като осигурява голяма свобода на движение.

храсторези

Производителност и ефективност

С ножицата за плет и храсти AL-KO HT 36 L може да режете клонки с дебелина до 20 мм. Тя не е подходяща за по-дебели растителни видове. Номиналните й обороти са 1300 в минута.

Как да се грижите за храстореза AL-KO HT 36 Li?

Австрийският производител AL-KO препоръчва да се грижите за вашият безжичен храсторез с подходяща смазка за пръскане с високи смазочни свойства, която предпазва от заяждане, ръжда и почиства острието. По този начин гарантирате прецизната и безупречна работа на уреда и може да разчитате на нея за дълъг период от време.

AL-KO HT 36 Li е отличен избор на ножица за храсти за хоби градинари. Тя съчетава висока мощност, мобилност и надеждност.

Как да оформяте храсти с акумулаторна ножица?

След като ви запознахме с основните достойнства на AL-KO HT 36 Li, нека ви разкажем как в няколко стъпки може да оформяте живия плет в градината. Процедурата не е сложна. От вас се изисква само регулярност и внимание към детайлите.

храсторези

Стартиране

Рязането на храсти може да бъде сложно и трудно, но когато използвате правилния инструмент за целта това се превръща в детска игра. С лекото си тегло и прецизност AL-KO HT 36 Li е машина, с която ще ви е приятно да работите.

Изтъняване

За да се гарантира, че светлината може да достигне по целия плет или храст, а не само в горната част, трябва да се намали леко обемът му. Върхът трябва да е по-тънък от основата.

Оформяне

Ако желаете да постигнете по-интересна форма на вашия жив плет, можете да използвате изрезки от картон или шперплат, за да направлявате ножицата за храсти при рязане. Тази техника е подходяща за направата на декоративни арки и ще облекчи работата на градинарите, които тепърва започват да тренират уменията си.

Подрязване на високи живи плетове

Ако ще режете по-високи живи плетове или храсти, може да ви потрябва стълба, на която да се качите, за да достигнете до всяка желана точка.

храсторезиДобре дошли в света на комбинираните градински уреди

Акумулаторната база за комби система 4 в 1 AL-KO MT 36 Li, с която се използва ножицата за храсти AL-KO HTA 36 Li, предлага по-широки възможности. Ако искате да разполагате с мултифункционален уред, то тя си заслужава да бъде проучева в детайли. В магазин Коледжиков предлагаме още няколко приставки за базата.

Кастрач за клони

Поставите ли тази приставка на акумулаторната база,храсторези получавате пълноценна кастрачка за клони, с която ще може да режете във височина различни дървесни видове. AL-KO CSA 36 Li се характеризира със здрава конструкция и 20 см дължина на шината на верижния трион.

Скоростта на веригата достига 4,2 метра в секунда. Със своето леко тегло и простата на закачане за базата тази приставка е лесна за използване.

Коса за трева

BCA 36 Li е приставка, с която акумулаторната база MT 36 Li се превръща в пълноценна коса за трева. Тя разполага с трилъчев нож и кордова глава и ще намери широко приложение в двора ви.


Предлага висока производителност, удобство на работа и ергономичен дизайн. Диаметърът на косене с кордовата глава е 30 см, а с трилъчевия нож - 23 см.

Тример за трева

Тримерът GTA 36 Li е приставка за акумулаторната база AL-KO MT 36 Li, която позволява да косите трева край стени, огради и други предмети. Тя е с кордова глава и е снабдена с удобен предпазител. Има регулируема дръжка за по-комфортна употреба. Тежи само 2,6 кг, а работната ширина на косене е 30 см.

храсторези

Комбинираните уреди за хоби градина са отличен избор, когато искате да инвестирате пари в мултифункционална система за поддръжка на дворното пространство. По този начин се сдобивате с устройство, което съчетава в себе си много функции.

Комби системата MT 36 Li на австрийския производител AL-KO предлага надеждност, изпитани технологии и добро ниво на защита. Ниското ниво на шум и ергономичният дизайн на всяка една от приставките спомагат за комфортната работа.



Полезно четиво:

Какъв храсторез да изберем - мнението на експерта

Как се работи с храсторез: особености при рязането и практични съвети

Как да се грижим за резачката за дърва в домашни условия?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание