Уплътняване на почва с трамбовка пачи крак CHICAGO PNEUMATIC MS 695

Публикувано: 2019-09-02 09:36:21
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

Какво представлява трамбоването? 

Трамбоването на почвата е една от най-важните процедури, извършвани на строителната площадка. Добре уплътнената основа - независимо дали става дума за пръст, пясък, натрошен камък, филц, глина или чакъл, е гаранция за качествено строителство на пътища, тротоари и т.н. 

Самото устройство за уплътняване на почва се нарича трамбовка пачи крак. Действието ѝ се изразява в ударно потупване по земята с висока скорост и по начин, при който силата на удара се поема от земята, а не от оператора. 

Приложения

Трамбоващите машини тип пачи крак се справят отлично с уплътняването на рохки почви поради размера на плочата. С модел с по-малка плоча можете да притъпквате пръстта по-фокусирано и директно, което е полезно за почви, които изискват повече сила, за да бъдат компактирани. 

Поради вертикалния си дизайн, трамбовките пачи крак са идеални за използване в тесни места, където големите машини не могат да маневрират. Те имат способността да уплътняват по-дълбоко почвата спрямо плоските трамбовъчни машини, тъй като силата на плочата е по-директно насочена. Следователно към всеки слой може да се добави още почва, което може да направи процеса на пълнене и уплътняване на дупка много по-бърз.

В наши дни трамбовки се използват най-често в строителната индустрия за компресиране на земя. Уплътняването на земята я прави твърда и равна, идеална основа за проекти, които се нуждаят от стабилна и подравнена повърхност. Тези машини могат също да се използват и за домашни проекти - като например за издигане на ограда. 

трамбовка пачи крак

Видове трамбовки

Според типа двигател, с който са снабдени, на пазара се предлагат няколко модела:

Бензинови 

Бензиновите трамбовъчни машини тип пачи крак са с неголеми размери и позволяват да се използват при всякаква температура в околната среда. Те са с висока мощност и поради генерирането на вредни газове не се препоръчва да се използват в закрити помещения. Предлагат се с резервоари с различна вместимост. 

Дизелови

Дизеловите модели са предпочитани заради: 

  • продължителния си срок на експлоатация
  • изключителната сила на удара
  • своята икономичност

Използват се широко на големи строителни обекти, тъй като са способни да издържат на продължителни натоварвания. Техен минус е, че не е препоръчително да се работи с тях при много ниска температура на въздуха. 

Електрически

Електрическите трамбовки са удобно и мобилно оборудване. То е ограничено единствено от наличието на ел. мрежа в близост до него. Използва се най-вече на закрито, по-евтино е и има по-опростена конструкция в сравнение с бензиновите и дизеловите трамбовъчни машини. Не е подходящо за големи натоварвания. 

трамбовка пачи крак

Как се използва трамбовка пачи крак? 

Трамбовката пачи крак се управлява ръчно от един оператор. Задължително преди да започнете работа трябва всички по-големи камъни да се отстранят от почвата. Машината не бива да се използва върху вече твърда повърхност, тъй като това може да я повреди. При правилно изпълнена процедура от земята трябва да е отстранен всичкия въздух.

Основни правила при работа с машината:

  • Задължително е носенето на специално работно облекло и предпазни средства - каска, очила, ръкавици и др. 
  • Пазете краката си на безопасен периметър от трамбовката
  • Преди да стартирате машината, уверете се, че:

             - Тя е заредена с гориво и проверете нивото на маслото

             - Ръкохватките са сухи и чисти

             - По нея няма следи от повреда

  • Винаги дръжте трамбовката пачи крак с две ръце
  • Спирането на машината изисква плавно намаляване на оборотите на двигателя
  • Маневрирането с трамбовъчната машина става като намалите оборотите

При работа с трамбовка пачи крак не се препоръчва да се работи в условия на лоша вентилация, тъй като околната среда се насища с въглероден диоксид. Винаги спирайте машината на равна повърхност.

трамбовка

Защо ви препоръчваме бензинова трамбовка пачи крак CHICAGO PNEUMATIC MS 695?

В продуктовия асортимент на фирма Коледжиков има богата гама строителна техника. Част от нея са трамбовките пачи крак. Когато някой модел заслужава специално внимание, поради високите си качества, се чувстваме длъжни да ви го представим по-подробно. 

Няколко са причините, поради които ви препоръчваме трамбовка пачи крак CHICAGO PNEUMATIC MS 695:

Стилен и здрав корпус

Този модел се отличава със стилен и здрав корпус, осигурява оптимално управление на вибриращия прът, позволявайки на оператора да върви зад него, докато инерционната сила движи вибриращата шина напред. 

Конструкцията на CHICAGO PNEUMATIC MS 695 е балансирана, което опростява експлоатацията й. С една ръка операторът може да превключва режимите на работа. 

Вижте още: Нисковибрационен фугорез NORTON CLIPPER CS451

Отлична мощност и нисък разход на гориво

Тази трамбовъчна машина притежава надежден двигател HONDA GXR 120, осигуряващ ненадмината мощност (3.75 к.с.) и нисък разход на гориво за максимална ефективност по време на работа. Четиритактовият двигател на световно признатия японски производител е специално проектиран за работа с трамбовки пачи крак CHICAGO PNEUMATIC MS 695. 

Благодарение на това тези машини за трамбоване са надеждни дори в тежки работни условия. За производителността допринасят още размерът на работната пета - 280 х 330 мм, и скоростта на работа - 15-18 м/минута. Дълбочината на уплътняване е 55 мм. 

трамбовки

Надеждност

При проектирането на трамбовка пачи крак CHICAGO PNEUMATIC MS 695 е вложено най-доброто от всички предишни модели, а след това са направени и подобрения. Високото ниво на надеждност е много важна характеристика. Ето защо по време на конструирането на трамбовката са спазени най-строгите изисквания за устойчивост и производителност, но в същото време са намалени теглото (тежи само 70 кг) и размерът й. 

В резултат на това получаваме по-добра управляемост, което позволява да извършваме работата си прецизно дори в ограничени пространства и тесни изкопи. Благодарение на амортисьорите и стоманената дръжка, с тази машина силата на удара се поема от земята, а не от оператора. 

По-малко шум

С трамбовка пачи крак CHICAGO PNEUMATIC MS 695 на строителната площадка е по-тихо. Тя е снабдена с нова система за шумозаглушаване и механизъм за синхронизиране. Това решение е допринесло за намаляване на шума и значително по-ниските емисии на изгорели газове - HC и NOx, благодарение на което е възможно да се покрият най-строгите екологични стандарти. Нивото на звукова мощност на трамбовъчната машина е 106.00 dB(A). 

Вижте още: Защо да закупите настолен циркуляр DeWalt DW745?

Въздушен филтър

Иновативният въздушен филтър е друго преимущество на този модел на CHICAGO. Той с голям капацитет и е лесно достъпен за почистване. Ефикасно предпазва двигателя от проникване на прах, поддържайки висока ефективност на задвижване и намалявайки износването до минимум. За да достигнете до въздушния филтър, няма нужда от използване на допълнителни инструменти. Така ежедневните проверки могат да се извършват бързо и ефективно, без излишно губене на време. 

Допълнителните функции

Тази трамбовъчна машина на CHICAGO разполага с удобен лост за управление, който позволява на оператора да премине в режим на готовност с една ръка.

Компактният и елегантен дизайн позволява машината да бъде използвана в затворени пространства и улеснява маневрирането около препятствия. По този начин работата се опростява значително

Полезно четиво:

Бъркалка за строителни смеси COLLOMIX MX 1200

Кантослепваща машина FESTOOL KA 65

Лентов банциг за рязане - насоки при избор и закупуване

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание