Да се подготвим за зимата с цепачка за дърва AL-KO LHS 6000

Публикувано: 2021-09-07 11:35:37
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Цепачки за дърва Rss feed

Отоплението през студените зимни вечери може да бъде приятно и успокояващо с огън на дърва, но подготовката и нацепването им често е напрягаща и дори досадна задача. 

За тези от вас, които са свикнали да използват силата на брадвата за цепене на дърва, това може да бъде рутинно и лесно занимание, а за останалите имаме едно специално предложение.

Ако се нуждаете от мощен професионален инструмент за подготовката на дървата за огрев и предпочитате истинско високо качество, ние ви предлагаме електрическа цепачка за дърва AL-KO LHS 6000. 

Защо да предпочетете тази електрическа машина за цепене на дърва? 

AL-KO LHS 6000 отменя полагането на много физически усилия, за да подготвите огрева за зимата. Тя улеснява работата ви, като осигурява цялата необходима мощ за ежегодната подготовка на дървения материал

Цепачката AL-KO LHS 6000 използва достатъчна сила, за да притисне дървен блок между клин и плоча, докато той се разцепи. Тя е равна на 6 000 килограма.

цепачка за дърва AL-KO

Машината е снабдена с винт за прецизно ограничаване на хода на цепене, което осигурява максимална ефективност. За лесно приспособяване на устройството към дължината на разцепената дървесина, разполагате с допълнителна работна маса.

AL-KO LHS 6000 е професионална система за цепене на дърва, която се управлява с две ръце посредством два лоста. Тя стабилно захваща дървените трупи и гарантира прецизно разделяне и пълна безопасност на оператора

Голямата повърхност на основата осигурява стабилност, а вертикалната структура на устройство за цепене на дърва спестява място при съхранение. Вградените колела значително улесняват транспортирането и преместването.

РЕВЮ: Акумулаторна резачка за дърва GreenWorks GD80CS50

Накратко преимуществата на цепачкага за дърва AL-KO LHS 6000 може да бъдат формулирани така: 

  • тя може да бъде закупена на достъпна цена
  • осигурява 6 тона сила и работно налягане 224 bar 

Въпреки голямата си мощност, тя си остава един много икономичен вариант на съвременния пазар. В състояние е да разцепва с лекота както мека, така и твърда дървесина. Цепи дървета като кедър, ела, бреза и бор без затруднения и може дори да се справи с твърди дъбове. 

цепачка за дърва AL-KO

AL-KO LHS 6000 е с дълъг живот и много стабилна стоманена конструкция. Незаменима е за тези, които често трябва да цепят големи количества дървени трупи. Използването на такъв тип цепачка е от съществено значение за професионални и частни стопанства, дървообработващи предприятия и дъскорезници.

Предимства:

  • Невероятно мощна, способна да се справи с повечето видове твърда и иглолистна дървесина
  • Може да цепи трупи с дължина от 55 до 105 сантиметра
  • Дръжките са подвижни и много устойчиви
  • Не заема много място за съхранение
  • Допълнителна маса за разделяне
  • Бързо затягащ винт за ограничаване на дължината на разделяне
  • Експлоатационна безопасност

цепачка за дърва AL-KO

Вижте още: Машини за пелети NEGRI

От всичко казано дотук можем да заключим, че машината за цепене на дърва на австрийската компания AL-KO е отличен избор. Тя предлага добър баланс на цена и качество. Освен това е достатъчно мощна. Снабдена е с електрически двигател с мощност 3 kW. Без проблем се справя с разцепването на дървета с дължина до 1050 мм

Алтернативно решение

Знаем, че когато се пазарува, важен момент е възможността за правене на сравнения и преценяване на изгодността на продукта. Затова решихме да ви предложим няколко алтернативни цепачки за дърва. Една от тях RD-LGS02 - дело на бързо набиращата популярност на родния пазар марка RAIDER. 

Като цена цепачката за дърва на Райдер е по-икономичен вариант. Тя е снабдена с асинхронен двигател с мощност 1,5 kW и сила на натиска 5 тона. Оттук става ясно, че машината леко отстъпва на модела на AL-KO, но силата на натиска отново е внушителен. 

За разлика от AL-KO LHS 6000, RAIDER RD-LGS02 е хоризонтално ориентирана дървоцепачка. Тя може да се справи с дървени талпи с дължина 52 см и диаметър до 25 см. Стоманената й конструкция е допълнена от здрави транспортни колела, с които придвижването й до желаното място е лесна задача. 

RAIDER RD-LGS02 е евтина машина за цепене на дърва, която с клас на защита IP54. Двигателят й използва монофазен ток, а максималните обороти са 2950 в минута. С тази дървоцепачка може да работите спокойно продължително време, тъй като не генерира високи нива на шум

Резервоарът й е достатъчно голям, побира 2,800 литра. Електрическото захранване на AL-KO LHS 6000 и RAIDER RD-LGS02 позволява те да бъдат използвани на закрито - в работилница, в мазето или на друго място. Благодарение на високото ниво на защита, те може да бъдат използвани от хора без специални технически познания

Друга хоризонтално ориентирана цепачка за дърва, която се предлага на достъпно ниска цена, е моделът Power Split 550H на датската компания TEXAS. Подобно на машината на Райдер, тя е с мощност 1,5 kW и сила на натиска 5 тона

Подходяща е за цепене на дърва с дължина 52 см и дебелина до 25 см. Резервоарът й побира 3,1 литра масло.

Заключителни думи 

Електрическите цепачки за дърва са отличен избор за домашна и професионална употреба. Те позволяват да облекчите процеса на подготовка на огрев и обработка на дървен материал. Едновременно пестите усилия и време, което с времето води до пълно изплащане на направената инвестиция

Фактът, че машините за цепене на дърва се захранват от ток гарантира, че не вредите на околната среда, не поставяте в риск собственото си здрави и машините са годни за употреба на закрито. Допълнително производителите се стремят да осигурят максимално ниво на защита за операторите, което допринася за простата употреба на техниката. 

Използването на електрическа дървоцепачка има още един плюс. Не се налага да боравите с гориво. Може да разчитате на ел. мрежа, като си гарантирате работен процес без прекъсване.

Защо да изберете магазин Коледжиков? 

Предлагаме богат избор на цепачки за дърва на достъпна цена. Може да изберете модел според предназначението, за което ви трябва. 

Подбрали сме електрически и моторни дървоцепачки в широк ценови диапазон и с мощности, които да покрият изискванията на собствениците на вили и къщи с двор, а също така и на хората, заети професионално с цепенето на дърва. 

Професионалните модели се отличават с още по-голяма производителност, издръжливост на натоварване и възможности с тях да се обработват дървета с по-големи размери и твърдост

Ако се колебаете коя машина за цепене на дърва да изберете или искате допълнителна информация за моделите, не се колебайте да се свържете с нас



Полезно четиво:

Да разчистим падналите клони с моторна дробилка

3-те най-добри марки за резачки за дърва в света

Ползите от машина за раздробяване на сено при отглеждане на коне

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание