VIKING се променя, ставайки част от STIHL

Публикувано: 2019-09-09 09:36:48
Категории: Новини Rss feed

Ако притежавате ярко зелена косачка за тревни площи, дробилка за клони, скарификатор или мотофреза, може би се чудите какво се е случило с марката VIKING през новата 2019 г.? Или ако сте почитател на градинска техника STIHL, може би сте озадачени от новата голяма секция в каталога им, пълна с различни видове косачки?

Знаете ли, че марка VIKING е собственост на STIHL от 1992 г. насам? И STIHL, и VIKING са първокласни марки с продуктови гами, които се допълват взаимно и работят заедно в хармония в продължение на почти 30 години

Тези две марки вече са се превърнали в едно, като считано от 2019 г.  всички машини с марката VIKING стават продукти на STIHL.

Нова година, нов цвят 

STIHL винаги се е гордеел с качествените продукти на VIKING, но ние знаем, че VIKING не е толкова добре познат, както STIHL във всички страни по света. Затова сме много развълнувани, че цялата градинска техника ще бъде обагрена в познатата оранжево-бяла комбинация и ребрандирана със знака на STIHL. 

Това е логична стъпка за германската марка. Въпреки че на някои потребители може да им се стори, че компанията предлага нови продукти, това не е така. Досегашните машини VIKING запазват същото качество и характеристики, но брандирани като STIHL.

Австрийски иновации

Всяка градинска машина се разработва в така наречения Competence Centre на STIHL, който се намира в зашеметяващата обстановка на австрийската държава Тирол. В този център с модерно съоръжение през годините са разработени много нови иновации, свързани с грижата за тревните площи. 

Там е създадена и революционната косачка робот iMow. Внушителен екип от учени се занимава с научни изследвания и развитие в Competence Centre на STIHL, проектирайки и тествайки, както машините за градинска работа, така и много от безжичните продукти на марката. 

Центърът дори има обезшумена камера, без ехо, така че можете да сте сигурни, че нивото на звука на всички инструменти е възможно най-прецизно измерено.

косачка за трева щил

От значение е какво се крие отвътре

Можете също така да сте сигурни, че въпреки промяната VIKING не е изчезнал. Продуктите ще продължат да се поддържат и ще бъдат налични резервни части за тях в продължение на поне десет години, след като са спрели да се произвеждат. 

Тъй като по-голямата част от машините остават същите под новия си външен вид, нашата одобрена дилърска мрежа ще може да поправя и обслужва инструментите за градинска грижа по същия ефективен и професионален начин. 

И макар да изглеждат малко по-различно, гамата от машини на STIHL е много подобна на VIKING. Така че, ако сте фен на машините на VIKING, можете да бъдете сигурни, че производството на качествени инструменти, които правят живота ви по-лесен, все още са основен приоритет.

Защо да се доверим на STIHL?

STIHL е немска компания, основана през 1896 г. от Андреас Щил. Първият й завод отваря врати 30 години по-късно в Щутгарт и се специализира в производството на парни котли и миещи машини. Постепенно работниците й се увеличават, а с тях и продуктовото портфолио

След труден период през войната STIHL успява да възстанови своята работа и набира бързо обороти. В асортимента й се появява първата по рода си бензинова резачка с една ръкохватка. 

През 50-те години на 20 в. германската компания насочва усилията си в утвърждаването си на лидер на пазара на бензинови градински инструменти. Започва с леки бензинови резачки, храсторези, свредели и т.н. 

В продуктовото й портфолио се оформят няколко категории машини според своята мощност, а с всяка изминала година инженерите на STIHL усъвършенстват и най-малките детайли. Мисли се за комфорта на потребителя и неговата безопасност

Машините се оборудват с различни системи срещу случайно стартиране, проблеми с веригата, затопляне на ръкохватката, за да може да се работи и вкосачка за трева щил студено време и т.н. 

Други популярни факти за компанията са следните няколко:

  • През 1971 г. STIHL е признат като лидер в производството на бензинови верижни триони
  • През 1983 г. инженерите й създават духалката за листа, а 7 години по-късно компанията отваря своя първи собствен обучителен център.  
  • От 1990 г. веригите за резачките се произвеждат със специален маркер за износване, което веднага печели още по-голям доверие у потребителите. Вече става по-лесно разпознаването на момент, в който веригата трябва да бъде сменена. 
  • В допълнение към това и 90-те години носят нови успехи за STIHL. Тогава предприятието придобива VIKING - производител на градинска техника. 

Именно поради това асортиментът на компанията сериозно се разширява, като в него вече влизат прахосмукачки за сухо и мокро почистване и водоструйки. На пазара е пусната и първата в света почти безшумна резачка за дърва

Продуктов асортимент 

У нас STIHL има изградена добра репутация. Специалисти от различни сфери на бизнеса се доверяват на машините й, тъй като се асоциират с германско качество, надеждност, производителност, безопасност и иновации. Ето затова ние ще ви представим най-търсените градински техники на STIHL.

Резачки за дърва STIHL

Марката предлага модели, подходящи за използване в бита, селското и горското стопанство. Те се различават по своята мощност и захранване. Германската компания предлага акумулаторниелектрически и бензинови резачки за дърва. 

Кастрачки STIHL

Този градински инструмент е незаменим, когато от нас се изисква да режем клони на високо. В зависимост от предпочитанията на потребителя се предлагат различни разновидности. 

косачка за трева щилКосачки за трева STIHL

Косачките за трева заемат специално място в продуктовото портфолио на германската компания. Тази машина намира приложение многократно в рамките на годината. Тя е задължителен елемент в градинския инвентар на всеки, който има къща с двор. 

Удобните за управление косачки STIHL съчетават в себе си мощност, надеждност, производителност и дълготрайност. За да се покрият потребностите на по-широк кръг от хора, компанията е осигурила богат избор - електрически, акумулаторни, бензинови, косачки роботи, трактори за косене и др. 

Аератори STIHL

Градинарите с опит знаят, че безупречната тревна настилка изисква специална машина. Може да я постигнете с помощта на аератор или скарификатор. Всеки един от тях има своята функция, а резултатът ще ви впечатли. 

Комбинирани градински уреди STIHL

Все по-голяма популярност сред любителите градинари набират комбинираните градински уреди, които позволяват към една база да се добавят различни приставки, които променят функционалността им. Така на достъпна цена получавате машина, която може да бъде аератор, почвена фреза, ролкова метла и т.н. 

косачка за трева щилХрасторези STIHL 

Пленителните снимки на красиво оформен жив плет са достижими за всеки, който има смелостта да си купи качествен храсторез. STIHL предлага богат асортимент от модели, с които ще станете истински майстор. 

Мотофрези STIHL

Здравата почва е ключова за всеки растителен вид, който отглеждате в градината си. С мощните мотофрези на германската компания лесно ще разрохквате почвата и ще я фрезовате

Дробилки за клони STIHL 

Друг градински уред, който ще ви свърши отлична работа през цялата година, е дробилката за клони. С нея може да превръщате опадали клони и буйна растителност в пълноценен мулч, с който да обогатявате почвата в градината

В продуктовия асортимент на STIHL ще откриете още много други градински инструменти:

  • уреди за бране на плодове 
  • свредели за почва 
  • пръскачки 
  • уреди за почистване - водоструйки, прахосмукачки, духалки за листа и листосъбирачи 
  • аксесоари и лична защитна екипировка 

Компанията се е постарала да осигури пълноценна грижа за потребителя, осигурявайки му всичко, от което има нужда, за да постига високи резултати. 

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание