Защо да изберете фугорез NORTON CLIPPER CS451?

Публикувано: 2019-09-23 09:37:11
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

Да караш по чисто нов път е прекрасно усещане. Зад изграждането му стоят много труд и познания. Като всяко нещо обаче, и той след време има нужда от поправка. Когато става дума за ремонт на пътни настилки, създаване на канали и изрязване на бетонни плочи, необходимо е използването на качествен и мощен фугорез

Какво представлява фугорезът?

Фугорезите са строително оборудване, което се използва за рязане на асфалт, бетон, камък и други материали, които намират широко приложение в строителството на: 

  • пътища
  • подови плочи
  • покриви и т.н. 

С тази машина може: 

  • да извършвате различни демонтиращи дейности
  • да правите разширителни фуги
  • да прокарвате канали за полагате на кабели и др. 

Нерядко влиза в употреба, когато е необходимо да се ремонтират покриви, тъй като с фугорез може да се отстрани старото битумно покритие. 

В продуктовия ни асортимент ще намерите много машини за рязане на бетон и асфалт, но днес конкретно ще поговорим за модела NORTON CLIPPER CS451. 

Нисковибрационен фугорез

Той заслужава вниманието ви поради няколко причини: 

Високоефективен е

Без проблем с него ще срежете асфалт и здрав бетон. Подходящ е при ремонт на пътища. Когато използвате фугореза, важно е какъв диск за рязане ще използвате. Проучете дали имате нужда от диск за асфалтова или бетонова настилка, с диамантено покритие, за сухо или мокро рязане

В магазини Коледжиков предлагаме диамантени дискове за фугорезачки, с които ефикасно ще режете: 

  • естествен и изкуствен камък
  • бетон, асфалт
  • тротоарни плочки и др. 

Нисковибрационен фугорез

Този тип дискове не създават ударно натоварване и вибрация, поради което няма риск от напукване на обработваната повърхност. Създадените с тях прорези са равни и не се нуждаят от допълнителна обработка

Моделът NORTON CLIPPER CS451 се предлага с електрическо и горивно захранване и е снабден с резервоар за вода с обем 25 литра. 

Лесно използване и ниски вибрации

Рязането на бетон е отговорна и трудна задача, но когато използвате машините на NORTON CLIPPER, ще се справите професионално. Производителят е осигурил ниско ниво на вибрациите, за да не се уморяват бързо ръцете на оператора. 

Комфортен е 

Моторният фугорез NORTON CLIPPER CS451 е създаден, за да бъде най-комфортният инструмент за рязане на асфалт на пазара. Като част от кампанията на NORTON CLIPPER за подобряване на комфорта при работа с всички строителни машини, той е снабден с дръжки за абсорбиране на вибрациите, които могат лесно да се регулират, за да покрият пълния спектър на дълбочина на рязане.

В нашите тестове открихме, че антивибрационната технология намалява вибрациите на ръцете с до 40 % в сравнение с други конкурентни машини за рязане на асфалт и бетон. А това е значителна разлика, която потребителят определено ще усети.

Освен това този фугорез е проектиран по начин, който оптимизира разпределението на теглото си чрез ергономично позициониране на двигателя и водния резервоар. Като резултат машината има по-добър баланс и осигурява на потребителя по-голям контрол по време на работа.

Характеристиките за повишаване на комфорта на фугорез NORTON CLIPPER CS451 са от значение за работниците, които използват машината на открито (при ремонт на пътища), където студеното време значително увеличава риска от развитие на свързани с вибрациите болести. Колкото по-малко вибрации се прехвърлят на оператора, толкова по-малко прекъсвания за почивка са необходими на човек и толкова по-скоро екипът ви може да приключи работата и да се прибере на топло. 

Предлага се в модификации с различно захранване 

Нисковибрационен фугорезNORTON CLIPPER CS451 се предлага с четири разновидности на захранване: с бензин (CS451 P13), дизел (CS451 D7) и два електрически модела (CS451 E & CS451 ET).

Поради естеството на рязане на настилки, работата може да се извършва на изолирано място, а водоизточникът не винаги може да бъде в непосредствена близост. Ето защо всеки модел (с изключение на CS451 ET) е снабден с 25-литров резервоар за вода, който улеснява значително процеса на мокро рязане, когато не може да се свържете към водопреносна мрежа.

Ако предпочитате електрически двигател, фугорезът CS451 E е вашият избор за мокро рязане. За сухо рязане е подходящ моделът CS451 ET. Една от характеристиките, която прави CS451 ЕТ оптимален избор за сухо рязане, е вградената пробка за изсмукване на прах. За максимално чисто и безпрашно изрязване препоръчваме да използвате този фугорез в комбинация с екстрактор за прах NORTON CLIPPER CV360.

Предимства на фугорезите NORTON CLIPPER CS451

Издръжлива стоманена рамка

Тази машина за рязане на пътни настилки е конструирана да издържа на голямо и ежедневно натоварване

Икономичност

Фугорезите NORTON CLIPPER CS451 не изискват сериозни разходи за сервизно обслужване. Машините рядко се повреждат и имат дълъг експлоатационен живот.

Преносимост

Машините са снабдени с транспортни колела, което позволява лесно да бъдат транспортирани до желаното място. 

Защо да предпочетете бензинов фугорез? 

На пазара ще откриете няколко типа фугорезачки според захранването им: бензинови, дизелови и електрически. В зависимост от двигателя те се отличават като начин на експлоатация, но това не влияе по някакъв начин на качеството на крайния резултат. 

Бензиновите фугорези, какъвто е NORTON CLIPPER CS451, са най-разпространени. За това допринася достъпната им цена и независимостта им от ел. мрежа. Те са сравнително леки и по този показател отстъпват само на електрическите модели. 

Бензиновият фугорез може да се използва само на открито, тъй като генерира вредни за здравето на човека газове. Работи еднакво добре както в горещ летен ден, така и през зимата. Може да бъде снабден с ръчен или електрически стартер, което позволява машината да бъде стартирана с натискането на едно копче. 

Често бензиновите фугорези са определяни като любителски, тъй като не са толкова мощни, колкото дизеловите. Последните са по-икономични от гледна точка на разход на гориво. Позволяват да се работи с дискове с по-голям диаметър, т.е. може да правите по-широки прорези. 

Дизеловият фугорез също не бива да се използва на закрито. Може да бъде снабден с ръчен или електрически стартер, като негов отличителен недостатък е, че стартирането му през зимата е по-трудно. 

Колкото до електрическите фугорезачки, те са по-леки и универсални. Може да се използват в закрити помещения и на открито. Често работят с трифазни двигатели. Основен недостатък е необходимостта да се намирате в близост до ел. мрежата. 

 

За компанията NORTON

NORTON е разпознаваема марка в цял свят в сферата на: 

  • строителството
  • автомобилостроенето
  • дървообработването
  • металургията

Продуктовият й асортимент може да отговори на изискванията и на най-претенциозните потребители. Компанията предлага машини, оборудване и аксесоари в широк ценови диапазон и постоянно усъвършенства технологията си на производство. Има специално разработени серии от машини за рязане и абразивни дискове за тях. 




Полезно четиво: 

Уплътняване на почва с трамбовка пачи крак CHICAGO PNEUMATIC MS 695

Каква електрическа машина за рязане на плочки да изберем

Освежаването на стените е лесно с пистолета за боядисване BLACK&DECKER HVLP200

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание