Изберете надеждността на извънбордовите двигатели за лодки HONDA MARINE

Публикувано: 2021-06-18 15:00:03
Категории: Надуваеми лодки и извънбордови двигатели Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Ако притежавате лодка, то вие обичате да плавате. Вероятно всеки миг на вода ви зарежда с енергия и ви дава увереност, че е достатъчно малко, за да бъде човек щастлив. Избирайки извънбордовите двигатели за лодки на HONDA, вие не просто залагате на легендарна надеждност и лесна поддръжка, но и показвате познаване на производителите на пазара. 

С качествени лодка и двигател може да посвещавате колкото време искате на риболов, плуване, гмуркане, каране на водни ски или просто да отпочивате на любимото си място. Това е възможно и благодарение на HONDA - най-големия производител на двигатели в световен мащаб. Това е компания, чиито продукти заемат водещи позиции в транспорта по суша, вода и въздух. 

Извънбордови двигатели Honda Marine са признати в цял свят

Защо потребители от цял свят се доверяват на HONDA? Защото техните двигатели се тестват по пътища и писти по цялото земно кълбо година след година. Когато е време да изберете двигател за новата си лодка или искате да замените стария, доверете се на опита, професионализма и традициите на японската марка

Знаете ли че, именно HONDA представя първия в света четиритактов двигател за лодки? И това не е случайно. Марката се свързва с иновации, технологично усъвършенствате и високи стандарти на работа.

Днес всички модели извънбордови двигатели на производителя покриват EPA и CARB стандартите за отделяне на емисии. В изработката им често са заимствани технологии от автомобилното звено на марката. 

През последните 50 години HONDA са неуморни в подобряването на своите продукти, поставяйки конкуренцията в позиция постоянно да наваксва или да работи още по-усилено.  

Фактите говорят сами по себе си за качеството 

Един от факторите, които говорят за стандартите на работа на един производител, е осигуряването на гаранционно обслужване и достъпа до резервни части. HONDA осигурява гаранционно обслужване в рамките на 36 месеца при любителска употреба на двигателите и 12 месеца при професионална. Тя е носител на наградата за доволни клиенти NMMA CSI. 

Според проведено запитване сред 50 000 клиенти, закупили извънбордов двигател, над 90% поставят положителна оценка. Освен това продуктите на японската марка са прословути с характеристики като нисък шум, по-малко пушек и по-малка консумация на гориво. Отличени са с най-висок рейтинг от 3 звезди за ултра ниски емисии.

Извънбордови двигатели BF250, BF225, BF220извънбордови двигатели за лодки

Извънбордови двигатели BF250, BF225 и BF220 са с V-образен дизайн. Този аеродинамичен екстериор увеличава устойчивостта, не позволява навлизане на вода и предпазва от корозия

И трите модела са 3.6-литрови, шестцилиндрови, с огромна мощност и чудовищен въртящ момент. В тях са внедрени всички напреднали технологии, които клиентите толкова обичат.:

  • BLAST (Boosted Low Speed Torque) - тази система се активира при подаване на пълна газ под 3500 оборота в минута и осигурява плавно, бързо и икономично преминаване от режим на работа при ниски обороти в режим на работа при високи обороти. 
  • ECOmo (Economy Controlled Motor) – технология за контрол и намаляване на вредните отпадни газове. 
  • Протокол NMEA2000 - позволява потребителят да използва навигационната си техника като борд компютър и да получава данните за работата на двигателя си директно върху екрана на своя електронен навигационен прибор. 
  • DBW (Drive By Wire) - система за електронно контролно управление на извънбордовия двигател, предоставяща прецизно управление на газ и предавки при всякакви условия на управление. 

извънбордови двигатели за лодки

 

Извънбордови двигатели BF150, BF135, BF115

Независимо дали ще плавате отвъд хоризонта, ще ходите на риболов или ще използвате лодката си за отдих в открити води, предлагаме ви няколко модела извънбордови двигатели на HONDA, които ще ви свършат работа. Това са BF150, BF135 и BF115

Всички те са с двойно балансиран вал на пропелера за още по-голямо намаляване на вибрациите и използват четирицилиндрова технология с 16 клапана, която по начало е разработена за автомобилите HONDA Acord. LBC контрол автоматично настройва точното количество въздух/гориво за изгаряне. 

Всички вложени в трите модела технологии представляват комбинация от от сила, въртящ момент и енергийна ефективност. Извънбордовите двигатели за лодка BF150, BF135 и BF115 са пригодени за:

  • дистанционен контрол, 
  • ел. стартиране, 
  • сигнални индикатори за прегряване, за налягане на маслото и ограничител на обороти със сигнален зумер, оборотомер и инструмент за отчитане ъгъла на носа и външен резервоар.

извънбордови двигатели за лодки

Извънбордови двигатели BF100 и BF80

Открийте нов свят на приключения, плавайки в открити води с извънбордови двигатели BF100 и BF80. Те дават надеждност и ефективност, побрани в изтънчен и стилен дизайн. Мощността им е предвидена за употреба от големи надуваеми плавателни съдове или спортни лодки

Монтирайте един от тези четирицилиндрови двигатели и изпитайте тяхната гладка, задоволителна мощност, както и изцяло ново ниво на вълнение. 

"Уау" ефектът се постига  от Single Over-Head Cam с 16 клапана и 1.5-литров обем на мотора. Тези модели на HONDA са с PGM-Fi електронно впръскване на гориво за лесно стартиране и технология Honda BLAST за мощно ускорение. Добавяйки комбинацията от  VTEC с ECOmo, те не само ви дават изключителна икономия на гориво, но и вълнуващо изпълнение при по-високи обороти.

извънбордови двигатели за лодки

 

Извънбордови двигатели BF60, BF50 и BF40

В основата на работоспособността на двигателите за лодки BF60, BF50 и BF40 лежат вградената системата BLAST и модифицираната инжекционна система за впръскване на горивната смес PGM-FI, за чиято по-добра ефективност е инсталирана ламбда-сонда. 

Разбира се, комбинацията от тези две иновационни системи не е единствената причина за отличните показатели на BF60, BF50 и BF40. Крайният резултат е съвкупност от множество използвани технологии и детайли, чийто общ ефект се изразява в пълната задоволеност на всички потребителски очаквания. 

Корпусът и трансмисионната кутия са обновени след провеждането на редица лабораторни тестове. Така извънбордовите двигатели за лодки BF60, BF50 и BF40 са с по-малко водно съпротивление, по-малко вибрации и са значително по-тихи от конкурентите си. И не на последно място: по-бързи и по-икономични.

извънбордови двигатели за лодки

Извънбордови двигатели BF20, BF15, BF10 и BF8

При този клас двигатели Honda Marine за пореден път ще ви изненадва с производителността на 4-тактовите BF20, BF15, BF10 и BF8. Те са перфектни за надуваеми лодки, малки рибарски лодки, понтонови лодки или като резервно захранване на по-големи риболовни лодки или платноходки

Моделите BFP20 и BFP15 се предлагат също и във вариант с Power Thrust. Предлагат подобрена маневреност и производителност както в сладка, така и в солена вода. 

Освен че са невероятно леки, всички модели осигуряват лесна поддръжка и транспорт. 

Като стандартни функции се предлагат:

  • интегрирана дръжка за носене, 
  • обикновено стартиране с една ръка и 
  • програмирано запалване 

Тези извънбордови двигатели за лодки споделят редица характеристики и предимства, които ги правят най-технологично напредналите продукти в своя клас. Те съчетават доказана надеждност и превъзходна горивна ефективност без смесване на масло.

PGM запалването правилно контролира времето за възпламеняване по време на стартиране, докато функцията за автоматично обогатяване регулира въздушно-горивната смес за бързо и лесно стартиране. В допълнение системата за предупреждение предпазва от тежки повреди, дължащи се на ниско ниво на маслото, свръхнапрежение или прегряване.

Пълната гама от извънбордови двигатели HONDA MARINE ще намерите в нашия онлайн магазин. 

извънбордови двигатели за лодки



Полезно четиво:

Защо да изберем фирма Коледжиков?

Надуваеми лодки - приложение и видове

Помпи за вода HONDA - сила и издръжливост

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание