4 страхотни модела бензинови косачки за трева AL-KO за 2019 г.

Публикувано: 2019-10-07 09:37:34
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

AL-KO е германска компания, която вече над 50 години произвеждат градинско оборудване с добро съотношение цена/качество. Косачките й за трева са лесни за употреба, без никакви объркващи контроли или лостове. От леките лагерни колела до регулируемата височина на косене и полимерния аеродинамичен кош за трева, всичко в тези косящи машини е лесно за разбиране. 

Освен това косачките на AL-KO са снабдени с ефективни и мощни двигатели, а приспособлението за улавяне на тревата се прикрепва с помощта на система с „щракване“, която включва и направляваща релса, така че няма как да прещипете пръстите си докато монтирате или демонтирате коша за трева. Това прави изпразването му много леко. Кошът за трева е снабден с технология MaxAirflow. Тя е предназначена да изхвърля окосената трева в задния край на колектора, за да се запълва равномерно. Специален индикатор показва кога е време кошът да бъде изпразнен. 

косачки за трева алко

Регулирането на височината на косене на косачките за трева AL-KO също е лесна операция, която се осъществява от един лост с пружинен механизъм

В следващите редове ще ви представим 4 бензинови косачки на германския производител. Те са предназначени за косене на тревни площи до 2000 кв. метра. Тъй като са самоходни, с тях лесно се косят по-големи терени

косачки за трева алко

Бензинова косачка за трева SOLO by AL-KO 5375 VS-C с 4 функции в 1

SOLO by AL-KO 5375 VS-C има косилен апарат ALUTECH, който няма риск да ръждяса, тъй като е изработен от алуминий. Двигателят й Briggs и Stratton 850 RS се предлага с Readystart - трябва само да напълните резервоара и да издърпате въжето за бързо и лесно стартиранекосачки за трева алко

Косачката за трева предлага 4 функции в едно - коси, събира, мулчира или изхвърля окосеното странично или задно. Функцията за мулчиране надробява окосената трева и я разпределя обратно на поляната, като изрезките осигуряват ценни хранителни вещества за почвата и помогнат да подобрите здравословното състояние на растителността. Страничното изхвърляне е подходящо за работа, когато режете дълга трева в зони, където можете да я оставяте да се разлага. 

Този модел на AL-KO е самоходен и има функция регулиране на скоростта, което позволява да го приспособите към вашата скорост на ходене в зависимост от терена, който косите.

Освен това разполага със спирачка BBC (Blade Brake Clutch), която позволява да спрете въртенето на ножовете, без да се налага да изключвате двигателя. Това е полезна функция, когато косите големи тревни площи, тъй като не е нужно да спирате и да пускате косачката всеки път, когато изпразвате коша за трева. Също така е добре за преминаване през различни повърхности (малки камъни, пътеки и т.н.). 

Бензинова косачка за трева SOLO by AL-KO 4855 SP с високи колела

Има няколко разлики между тази косачка за трева и предходния модел. SOLO by AL-KO 4855 SP няма спирачка BBC (Blade Brake Clutch) и е оборудвана с двигатели Briggs & Stratton 750 RS Series. Има и прилики - косилният апарат е алуминиев и отново на разположение имате четири функции: косене, събиране, мулчиране, странично или задно изхвърляне. 

косачки за трева алкоФункцията мулчиране е добра новина за всеки градинар, който знае колко важно е да се подхранва почвата. Добре надробените растителни отпадъци с времето се разлагат и по естествен начин наторяват земята. 

Бензиновата косачка за трева AL-KO 4855 SP е снабдена с високи колела за по-добро сцепление и регулиране на скоростта, така че можете да съпоставите скоростта с условията за косене и терена. В допълнение към това регулируема алуминиева дръжка осигурява комфортно ползване от потребителя. 

Тази моторна косачка за трева е окомплектована с достатъчно голям кош за трева, а регулирането на височината на косене позволява да обработвате затревените площи прецизно, създавайки зелен килим с желаната височина. 

SOLO by AL-KO 4855 SP е машина, оборудвана с четиритактов бензинов двигател с мощност 3.4 к.с. С нейна помощ ще косите на един ход ивица с широчина 48 см, което я прави подходяща и за собственици на големи площи.

Бензинова косачка за трева AL-KO HIGHLINE 527 VS с по-ефективно събиране на окосената трева

Тази страхотна косачка за райграс претърпя сериозни подобрения през последните няколко години. Тя има има MaxAirFlow стоманена палуба, която е не само по-дълбока от тази в предишните модели, но и с по-голям канал за отвеждане на окосеното, което спомага за по-ефективно събиране. 

Подобно на SOLO моделите, моторната косачка за трева AL-KO HIGHLINE 527 VS също предлага функция 4 в 1косачки за трева алко

Тя: 

  • коси
  • събира
  • мулчира
  • изхвърля тревата назад или встрани

Оборудвана е с Briggs & Stratton EXi бензинов двигател, който е супер мощен, и с големи задни колела за по-добро сцепление. Ергономичните меки ръкохватки осигуряват комфорт за потребителя. 

Този модел прави впечатления със своята вградена предна ръкохватка, което улеснява транспортирането и пренасянето. Друго страхотно нещо в AL-KO HIGHLINE 527 VS е фактът, че можете да я поставите вертикално, за да я почистите или да я съхранявате компактно. 

В сравнение с електрическата косачка за трева AL-KO Classic 3.22 SE този модел предлага: 

  • по-голяма мощ
  • 7 степени за регулиране на височината на косене
  • много по-голям кош за трева
  • по-функционална

Като негова пълноценна алтернатива може да разгледате бензиновия модел AL-KO Classic 5.16. 

косачки за трева алкоБензинова косачка за трева AL-KO HIGHLINE 476 SPI с електрически стартер

Този модел на AL-KO HIGHLINE 476 SPI се характеризира с електрически стартер и мощен двигател Briggs & Stratton 675 iS (3.5 к.с.). Подобно на 527 VS, той разполага с косилен апарат от стоманена MaxAirFlow, която е с по-дълбока палуба и има по-голям канал за отвеждане на окосения материал. 

Градинската косачка AL-KO HIGHLINE 476 SPI е самоходна и предлага функции 4 в 1 - косене, събиране, мулчиране и изхвърляне. Големите ѝ колела подобряват сцеплението с терена. 

Благодарение на ергономичните ръкохватки с меко покритие, ще я управлявате комфортно и с лекота. Като всеки Highline модел, и тя може да бъде съхранявана във вертикално положение.

Този модел на AL-KO заслужава вниманието ви и заради възможността на един ход да окосявате ивица с широчина 46 см. Благодарение на 7-те степени за регулиране на височината на косене ще имате перфектен тревен килим. Датчик за нивото на запълване на коша ще ви подсказва кога е време да го изпразните. 

Ако все още ви е трудно да изберете подходящата за вас бензинова косачка за трева на AL-KO, не се колебайте да се свържете с нашите търговски консултанти. Те ще ви ориентират сред разнообразието от моделите и ще ви предложат машина, която най-много подхожда на вашата градина. 



Може би се интересувате още и от:

Ревю: Какво представлява косачката за трева STIHL RMA 235?

Добре дошли в света на професионалните косачки за трева FERRIS

Как да се отървем от високата трева с косачка GRILLO HWT 700

Преди сезона ETESIA представя професионални косачки за висока трева ATTILA A

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание