Да разчистим падналите клони с моторна дробилка

Публикувано: 2019-10-28 09:38:23
Категории: Дробилки за клони Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Животът в къща или на село се свързва със зеленина, красиви панорамни гледки и чист въздух, спокойствие и тишина. Той има и друга страна - редовната грижа за прилежащите дворове и градини. Понякога тя може да бъде уморителна, отегчително повтаряща се и сякаш безкрайна. Проблемът е, че когато решите да отложите отмятането й, това веднага си проличава по вида на вашия двор. Той става занемарен, растителността избуява, сякаш сте го разхвърляли напосоки. 

Добрата новина е, че може да облекчите работата си и то неимоверно много. Всяка една трудоемка задача дори за неопитния градинар може да стане по-лесна, когато се снабди с качествена градинска техника. 

Пазарните и производствени условия в наши дни предлагат изобилие от специализирани продукти, с които може да се погрижите за всяка една сфера от живота в къща с двор

  • инструменти за поддръжка на градината
  • почвообработващи машини за отглеждането на различни култури
  • водни помпи - за да имате постоянен достъп до вода
  • генератори за ток - за непрекъснато електрозахранване, и т.н. 

Постоянно се появяват и нови решения, иновативни и напредничави, в които често са замесени роботика и изкуствен интелект. 

Днес обаче няма да говорим за толкова усъвършенствани градински машини, а ще хвърлим поглед към един от незаменимите помощници на опитните градинари - дробилката за клони

Редовно производителите от цял свят извършват корекции на техническите характеристики на тази машина, за да я пригодят да работи еднакво качествено както в домашни условия, така и в индустриалната сфера. 

моторна дробилка за клони

При грамотен избор и добро познаване на функционалностите на дробилките за клони, може да ги използвате за надробяване на почти всички отпадни продукти:

  • клони
  • храстовидна растителност
  • увехнали цветя
  • изгнили плодове и зеленчуци
  • опадали листа и др. 

От тях ще получите отличен компост и дървесни стърготини, с които да наторите градината и да направите почвата по-плодородна. 

Какво представлява моторната дробилка за клони?

Дробилките за клони представляват устройства, с помощта на които ще се справяте лесно и бързо с купищата излишни клони и друга тип растителност, които се натрупват всяка година в двора или овощната градина. 

С тях процесът по разчистване върви плавно и за минимално време ще превърнете на пръв поглед безполезния отпадък в мулч, с който да наторите своите насаждения. От тази гледна точка този тип машини са икономически изгодни. Ще ви спестят разходи за торове. 

Съвременните клонотрошачки, както още са познати дробилките за клони, използват електрическо или горивно задвижване. По-големите и по-мощни дробилки най-често работят с бензин, като основно тяхно предимство е мобилността им

Важни критерии при избор

Минимално тегло, компактност и удобно транспортиране 

Колкото по-широка е ръкохватката, толкова по-лесно ще ви бъде да придвижвате дробилката из градината. Препоръчително е и колелата да са широки, тъй като когато са малки и тесни има риск да заседнат в меката почва. 

моторна дробилка за клони

Лесно настройване и управление

Наличие на закалени ножове и чукове

По този начин може да разчитате на качествено надробена дървесина и на машина, която ще ви служи дълго време.

Икономичност и високо ниво на безопасност за оператора

Добра е машината да разполага със системи за безопасна работа, например функция за автоматично подаване на материала за раздробяване

Ниво на шум

На пазара не се предлагат модели, които да са напълно безшумни. Нивото на шум обаче трябва да бъде сред най-важните критерии при избор на дробилка за клони. По-новите модели са разработени по нови технологии, които понижават шумовия фон. 

Предимства на модела NEGRI R240BHHP13O

Ако имате нужда от моторна дробилка за клони, препоръчва ме ви NEGRI R240BHHP13O. 

Това е професионална машина за раздробяване на: 

  • листа
  • клони
  • храсти
  • живи плетове
  • други подобни материали с различна твърдост

Тя е подходяща за употреба от: 

  • професионални градинари
  • общински служители
  • предприятия за компостиране
  • любители градинари

Здрава конструкция и висока мощност

Този модел градинска дробилка на NEGRI има уникална патентована конструкция на устройството за трошене и висока мощност на двигателя. 

Оборудван е с: 

  • четиритактов двигател HONDA GX 390 с мощност 13 к.с.
  • въздушно охлаждане
  • ремъчна трансмисия с хидродинамична връзка
  • ножове от закалена стомана. 

За удобство тръбата за изхвърляне може да бъде завъртяна на 270 градуса. 

Отличната производителност на тази дробилка за дървесина се постига при нисък разход на гориво. Затова се счита за една от най-икономичните и най-екологичните на пазара

В сравнение с модела NEGRI R240BHHP13O-M, който разполага с 33 броя чукове и предлага производителност 7,5 куб.метра/час, моторната клонотрошачка NEGRI R240BHHP13O изработва хумусовиден материал с помощта на 16 чука и 4 стоманени ножа при производителност на час 8,5 куб. метра. 

Като технически характеристики и цени двете модификации се различават минимално, но наличието на стоманени ножове в режещия механизъм подсказва, че машината ще нареже дървесината малко по-наедро. 

Вижте още: Как да изберем дробилка за клони

Здравата конструкция на клонотрошачка NEGRI R240BHHP13O е устойчива на механични повреди, дори при постоянно натоварване с максимална работна мощност, като по този начин осигурява дълъг експлоатационен живот при минимални сервизни разходи. Посоченият от производителя диаметър на раздробяване - 90 милиметра, се отнася до дебелината на клоните и не е максимален, но е препоръчителен за постигане на оптимална работа на машината и за избягване на ненужно претоварване

Безопасна за използване при спазване на правилата за експлоатация

Важна характеристика на моторна дробилка NEGRI R240BHHP13O от гледна точка на безопасното й използване е лостовата система, която автоматично спира задвижващите ролки в случай че операторът се е закачил или е попаднал нежелан предмет в бункера. Този модел е оборудван и с хидравлични задвижващи ролки с променлива скорост на движение.

Стабилност

Балансираният център на тежестта на тази клонотрошачка й дава перфектна стабилност по време на работния процес. Друг съществен елемент е дължината на изпускателния комин, която може да бъде допълнително увеличена. 

Градинска дробилка NEGRI R240BHHP13O е отлична машина за всеки, който държи градинската му техника да се почиства и поддържа лесно и бързо. Стоманените й части са с високоустойчиво покритие, а производителността й на час достига 8,5 куб. м. В сравнение с  една обикновена електрическа дробилка за клони този модел клонотрошачка предлага много по-бързо действие и ефикасност

Именно поради това е предпочитана от хората, които се налага всяка година да надробяват немалко клони и друга растителност. В случай че търсите екологично чиста градинска техника, т.е. био дробилка, препоръчваме ви да разгледате нашия асортимент от електрически клонотрошачки. Те са подходящи за клони с дебелина до 3 см. 

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание