Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Насоки за правилен избор на духалка за листа


Дата: 2019-09-22

 

 

 

Клен, бреза, дъб и всякакви други видове дървета. Листата им падат толкова бързо, предизвиквайки голяма бъркотия. На помощ идват листосъбирачите, които с лекота се справят с почистване натрупалата шума. Освен за сухи листа, духалките могат да се използват през лятото за почистване на прах и пясък от алеите, а през зимата за отстраняване на лека снежна покривка.

Съществуват различни видове духалки и листосъбирачи, квлючително бензиови, електрически, акумулаторни. Също така се предлагат в разнообразни стилове от ръчнопреносими до раници и модели с колела. Трудно е да прецените сами кой тип най-добре ще свърши Вашата работа. Бързина, удобство, бюджет - всички те са важни съображения при избор.

 

 

Моторна, електрическа или акумулаторна духалка?

В категория ръчно преносими духалки бензиновите все още са най-бързият начин за изчистване на двора, пълен с листа. Но електрическите духалки също са достатъчно мощни за много големи работни места, въпреки че ще сте ограничен от дължината на електрическия кабел.

 

С моторните духалки за листа може да работите навсякъде, но те тежат и струват повече от електрическите - и те са по-шумни. Също така, изискват зареждане с гориво и редовна поддръжка. На свой ред акумулаторните варианти предлагат по-малко енергия в сравнение с бензиновите модели и ограничено време на работа с едно зареждане на батерията. Но тези единици са леки, обикновено с тегло по-малко от 10 килограма.

 

Някои ръчни модели работят като листосъбирачи, защото могат да засмукват листа чрез вакум и да ги събират в торба, но малкият размер на всмукващата тръба затруднява поглъщането на големи количества шума.

 

Духалки тип раница обикновено струват повече от ръчно преносимите, но са с по-голяма мощност, а тежестта се прехвърля от ръцете към гърба и раменете на оператора. 

 

Колесни духалки се използват от притежателите или тези, които отговарят за поддръжката на огромни площи, тъй като те са най-мощни. Също така заемат много място за съхранение, могат да бъдат трудни за придвижване и контрол и са най-скъпи.

 

 

Шума като фактор

Използването на листосъбирач в градски условия може да предизвика дискмофорт на Вашите съседи и с право. Бензиновите духалки са мощни, но доста шумни. В някой държави тяхното използване на обществени места е забранено. В България няма ограничения относно тяхното използване, но е добре да се запознаете с шумовите нива на избраните от Вас модели. Но имайте предвид, че тези, които са сравнително тихи на разстояние, могат да се окажат оглушителен отблизо.

Избора на точна духалка за листа се свежда до размера на терена и Вашия бюджет. Ръчните духалки, бензинови, акумулаторни или електрически, се справят добре с почистването на паднали листа и други отпадъци от двора и алеята. За професионална употреба е по-добре да се насочите кум духалки тип раница или такива на колела. Направете своя избор от следната категория:

 

Листосъбирачи и духалки акумулаторни

Листосъбирачи и духалки електрически

Листосъбирачи и духалки моторни

Професионални колесни  духалки

 


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе