Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Хидрофорни помпи и тяхното място в нашия живот


Дата: 2019-08-23

 

 

 

 

 

Хората, които живеят в градска среда може би почти никога не са се сблъсквали с нуждата от употреба на помпа за доставка на вода, а и не са използвали такава система, като основен източник за водоснабдяване. Но за онези, които живеят в по-отдалечените или селски райони, това може да е единствения вариант.

Модерните системи за водоснабдяване са много по-ефективни и надеждни в сравнение с по-старите методи за снабдяване с вода. И въпреки че създаването на общински водоснабдителни системи ще продължи да осигурява вода на стотици хиляди и дори милиони хора в по-големите градове, съществуват неоспорими предимства за притежаването на собствен водоизточник за тези в по-отдалечените райони и за собствениците на ферми.

 

Подземните води представляват водата, намираща се под земната повърхност. Тя се обновява от валежи, когато дъждовната вода се движи надолу, за да запълни пукнатините или пространствата в почвата и скалите. Подземните води съставляват почти цялата вода на Земята, с изключение на океанската и ледниковата, което представлява около 95% от цялото количество. За да се достигне до тази вода се прави сондиране и кладенци. Съвременните кладенци са изкопани от машини и обикновено са облицовани с бетонни пръстени.  Тези кладенци се копаят вертикално, чрез задвижване на свредло с малък диаметър.

 

Водни помпи са сърцето на една водоносна система. Te ca пpeднaзнaчeни зa захранване с вода нa къщи, нaпoитeлни cиcтeми, ферми, цехове, селскостопански и промишлени сгради, за напояване на градини от кладенци и резервоари, както и за увеличаване на налягането в тръбопроводите. Могат да се използват и за отводняване или преливане на водата от едно място в друго. Поставят се над земята и издърпват водата през смукателна тръба, която създава вакуум чрез механизъм.  Тези помпи могат да бъдат или самозасмукващи, или разположени на по-ниско ниво от това на резервоара. 

 


Хидрофорна помпа означава изсмукване на вода от всяка желана дълбочина. Хидрофорни помпи са проектирана да изпомпват и поддържат налягането на водата, подавана към различни места, където е необходима. Водни помпи се задействат въз основа на налягането на хидрофор, като се използва реле за налягане. Този превключвател в хидрофорния резервоар се разширява и свива спрямо налягането. Устройството изпраща сигнал към превключвателя, за да продължи да изпомпва към хидрофорна помпа. Веднъж изпомпана водата отива право в хидрофорния резервоар за съхранение до определена граница. След това сгъстен въздух под налягане навлиза вътре. Поддържа се равновесие около 70% вода и 30% въздух.


 

 

Хидрофорни помпи с резервоар за съхранение са много удобни и практични. Наличието на съд за вода не налага водна помпа да се включва всеки път, когато се използва вода. Интегрираният превключвател ще се активира, когато налягането падне и ще го дезактивира, когато налягането се върне до максимум. Хидрофорни помпи с резервоар имат манометър, чрез който може да следите нивото на налягане в тях. Повечето модели са снабдени и с термо защита, предпазваща от прегряване и претоварване. Ако желаете да я изключите през зимния период и да я транспортирате до някое място или просто да не я използвате, може да източите Вашата хидрофорна помпа от остатъчната вода, чрез изпускателен клапан. 

 

 

 

Изберете хидрофорна помпа от нашия каталог като натиснете върху картинката:

  

 


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе