Преди сезона ETESIA представя професионални косачки за висока трева ATTILA A

Публикувано: 2020-01-13 09:39:33
Категории: Косачки за трева Rss feed , Новини Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Надеждни както винаги, новите модели ръчноводими косачки ETESIA AK60 и AH75 са проектирани за работа в най-трудните и груби условия. Тези мощни косящи машини се справят ефективно с прочистването на обекти от голямо разнообразие растителни видове - висока трева, плевели, млади фиданки и храсти по горски пътеки, овощни градини, ваканционни паркове и пътеки. 

Лесното управление и маневреността им осигуряват удовлетворяваща ефективност и висока производителност. За да опишем тяхната мултифункционалност и уникалност, трябва да ги назовем с различните им имена - косачки за дива или висока трева, тревен мулчер, храсторез. 

3 ключови характеристики на косачките ATTILA AK60 и AH75 

Ефективност

Тези косачки прерязват всякаква зелена растителност с диаметър 20 мм (ATTILA AK60) и диаметър 30 мм (ATTILAкосачка за висока трева AH75). Косят на най-стръмните наклони (до 20°) благодарение на хидравличната си трансмисия с блокировка на диференциала. 

За повече стабилност и проходимост е предоставена възможност за поставяне на две по-широки задни колела като опция. За резултати според личните ви предпочитания височината на косене и на двата модела може да се регулира. Предвидени са 3 позиции, които настройвате от дръжката

В допълнение към това инженерите на ETESIA са подсигурили да нямате проблем с транспортирането на ATTILA AK60 и AH75. Двете машини лесно се привеждат в транспортна позиция. 

Комфорт

За професионалните косачки за висока трева комфортът по време на работа е от основен приоритет. Говорим за дълги часове косене и редовна експлоатация. Ако те се осъществяват в некомфортни условия за оператора, това автоматично се отразява върху производителността и качеството на резултата

Мулчерите за тревна растителност ATTILA AK60 и AH75 се отличават с отлична маневреност. За това спомагат хидравличната трансмисия и трите предни скорости и задната. Операторът може да задейства диференциалната блокировка без прекъсване на движението

Безопасност

За удобство и безопасност всички управляващи устройства и лостове са достъпни от работната позиция. Предпазители около ръкохватките осигуряват защита на контролите и ръцете. Освен това операторът разполага с ръчна паркинг спирачка и антивибрационни гумени дръжки

Какво представлява косачката за висока трева ETESIA AK60?

ATTILA AK60 е проектирана да работи в сурови условия. Тя се задвижва от четиритактов двигател KAWASAKI с мощност 4,5 к.с. Оборудвана е скосачка за висока трева въздушно задвижване и функция самоход. 

Движи се напред с максимална скорост 5 км/ч, а назад - с 2 км/ч. При работна ширина 60 см заложената производителност е 3000 кв.м/ч

С този професионален мулчер без проблем ще косите както трева, така и по-дебела и груба растителност с дебелина до 20 мм. Благодарение на своите конструктивни специфики, машината може да изкачва наклон до 20 градуса.

За удобство на оператора и непрекъсване на работния процес производителят е предоставил бърза и лесна промяна на позицията на кормилната уредба. Тя може да се завърти на 180 градуса, като за това не са необходими инструменти. 

С ATTILA AK60 ще се чувствате уверени в това, което правите. Професионалната косачка е с дизайн, който предразполага към ползотворна работа. От ръкохватките контролирате всеки един процес и може да окосите така тревата, както най-много ви харесва. Може да изберете една от 3 степени за височина на косене.  

С какво се отличава от нея ATTILA AH75?

С ETESIA ATTILA AH75 правим една стъпка по-напред към повече мощ, повече проходимост и по-голяма производителност. Тази бензинова косачка за дива трева и храсти се отличава от модела ATTILA AK60 по няколко параметъра.

Те са следните:

  • Тя предлага производителност от 3750 кв.м/час
  • Задвижва се от двигател HONDA с мощност 10 к.с. 
  • Ширината й на косене е 75 см
  • Може да се движи по пресечени райони с наклон 35 градуса 
  • Има по-голямо тегло

Всичко най-добро от ATTILA AK60 е запазено. Включително удобния дизайн, функцията самоход, блокажа на диференциала, хидростатичната предавка, антивибрационната ръкохватка и т.н. И при ATTILA AH75 може да регулирате височината на косене в 3 степени

Кормилната уредба е проектирана така, че да можете с лекота да направлявате движението, избягвайки препятствия по пътя си. По този начин е подобрена и стабилността на косачката при изкачване на стръмни терени

Алтернатива 

ATTILA AK60 и AH75 не са единствените косачки за висока трева на ETESIA, които предлагаме. В продуктовия ни асортимент е наличен и моделът ATTILA AD51, който е по-малък и по-лек. Качеството на работата му обаче не се отличава. 

Под корпуса на тревния мулчер е поставен четиритактов двигател BRIGGS & STRATTON с мощност 3,5 к.с. В отличие от предходните модели той има две скорости на движение - една предна и една задна. Максималната скорост, с която се движи, е 5,5 км/час

С тази бензинова косачка на ETESIA може да обработите 2800 кв.м в рамките на час. Работната й ширина е 51 см, а операторът може да регулира височината на косене. Предвидени са 4 степени в диапазона от 50 до 100 мм

косачка за висока трева

Мощният двигател и самоходната функция спомагат за безпроблемното справяне с косенето на висока и дива растителност. За ATTILA AD51 и сложните местности не са пречки. Тя се справя със задачата си дори на терен с наклон 38 градуса

Приложение

Професионалните косачки за висока трева ETESIA в лицето на моделите от серията ATILLA са незаменим помощник в поддръжката на обществени терени, паркове, овощни градини, ваканционни комплекси и др. 

Те са ценен актив за всеки експерт в сферата на градинарството и ландшафта. Мултифункционалността, здравината и производителността им са ключов фактор, който поддържа популярността им вече години наред. 

Косачките за дива трева на ETESIA са разработени така, че да се справят с трудни задачи на сложни терени. Стабилното движение на машините и възможността им да го поддържат дори при наклони позволява да се коси без прекъсване и без нужда от използване на друга градинска техника. 

Защо да изберем косачките за висока трева ETESIA?

ETESIA е френска компания с дългогодишен опит на пазара. Създадена е през 1989 г. и оттогава насетне активно развива продуктовата си линия. Тя няма навика да се позовава на успеха си в миналото. Постоянно работи върху подобряването на качеството на всяка една машина, инвестирайки в технологии и иновации. 

В магазини Коледжиков ще откриете богат асортимент на марката - различни видове косачки за трева (електрически, акумулаторни, бензинови, роботи, тракторни и др.), професионални аератори, уреди за премахване на плевели и др.  




Може би се интересувате още и от:

EUROSYSTEMS M 90 - палцова косачка за висока трева и бурени

4 страхотни модела бензинови косачки за трева AL-KO

Нека косачка за трева MCCULLOCH се справи с тазгодишното косене на трева

Косачки Гардена - едни от най-предпочитаните за градината

Ревю: С акумулаторна косачка GreenWorks GD60LM51HP се коси чисто, тихо и удобно

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание