Добре дошли в света на професионалните косачки за трева FERRIS

Публикувано: 2019-11-25 09:39:23
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Американската компания FERRIS предлага професионална градинска техника за озеленители, с която да косят по-бързо с по-голяма лекота. Те постигат това чрез въвеждане на иновации, безкомпромисна производителност и високо качество

Част от косачките за трева в продуктовото фолио на FERRIS са снабдени с независимо окачване на всяко от колелата, което позволява бързо и равномерно движение без забавяне дори по неравен терен. В допълнение към това се добавя и „плаващ“ косилен апарат, работещ в хармония с окачването, за да се получат перфектни окосени ивици. 

Задвижването на професионалните косящи машини на FERRIS се извършва посредством хидростатична скоростна кутия. По този начин озеленителите може да наслаждават на повече лекота и подобрена мобилност.

Независимо дали избирате: 

  • косачка с нулев радиус на завиване
  • косачка с изправено положение на оператора
  • самоходна ръчноводима косачка

Всяка една от тях е проектирана така, че да издържи на тежко и целодневно натоварване.

професионална косачка за треваКомпонентите, подложени на най-голямо напрежение, се изработват от стомана с дебелина 6.35 милиметра. Неволен сблъсък с бордюр или удар при транспортиране няма да повредят косачките FERRIS. Независимо дали управлявате екип от озеленители, или сте собственик на имот с голяма площ за косене, професионалната линия на марката е създадена именно за вас

Косачки с нулев радиус на завиване (Zero Turn)

Комбинацията от система за независимо окачване на всяко от колелата и огромен избор на мощни двигатели различава косачките с нулев радиус на завиване FERRIS от всеки друг конкурент. 

Те се характеризират с:

  • Гладко движение, дори когато теренът е неравен
  • Постоянна скорост на движение
  • Отлични условия за работа на оператора
  • Предлагат се в бензинова или дизелова модификация и с с косилен апарат от 112 до 183 сантиметра

професионална косачка за трева

Да вземем като пример модела FERRIS IS 5100Z Zero Turn. Той работи с четиритактов дизелов двигател на CATERPILLER и е с мощност 33.5 к.с. Ширината на косене е внушителна - 155-183 см, като операторът има възможност да регулира височината на косене с помощта на педал в диапазона от 38 до 152 мм. 

С тази професионална косачка за трева окосяването на площи с висока трева става бързо и лесно. Машината развива скорост до 20 км/ч напред и до 10 км/ч назад. Допълнителен плюс са функцията мулчиране и възможността да се регулира седалката на оператора.

Друг достоен модел косачка с нулев радиус на завиване Ferris е IS 3200Z Zero Turn. Тук вече виждаме четиритактов двигател на BRIGGS & STRATTON, чиято мощност е 37 к.с. Косилният апарат е с безкомпромисно качество, както и корпусът от стомана. Тази моторна косачка ви позволява на един ход да окосите ивица с широчина 183 см. Може да регулирате височината на косене в диапазона от 38 до 127 мм. 

Ferris е IS 3200Z Zero Turn е снабдена с големи гуми, които гарантират стабилно движение и надеждно придвижване дори по неравен терен. 

Косачки с платформа за оператора (Step On)

професионална косачка за треваТази серия професионални косачки за трева с платформа за оператора съчетава скорост, пъргавина, качество на косене и комфорт в едно. Стъпвайки веднъж на машината, ще се убедите в качествата й. Това се дължи на факта, че Step On косачките на FERRIS са с патентована операторска платформа, нагаждаща се и прилягаща към всеки водач. Прецизно проектирани за превъзходна маневреност, балансирана стабилност и сцепление, тези градински машини имат иновативни характеристики.

За да не бъдем голословни, веднага ви представяме един от моделите в продуктовия ни асортимент - бензиновата косачка за трева FERRIS SRS Z1 Step On. Тя работи с мощен четиритактов двигател FX 600V на KAWASAKI с обем 603 куб. см. 

Снабдена е с: 

  • електростартер
  • електрически съединител
  • въздушно охлаждане
  • паркинг спирачка
  • 2 задвижващи колела с големи гуми 

Това е градинска техника на професионално ниво и с нея ще можете да косите ивици с широчина 91 см, като регулирането на височината на косене варира от 44 до 114 мм. Благодарение на големия горивен резервоар, разполагате с предостатъчно време за обработка на големи затревени площи. Производителността ѝ възлиза на 9300 кв.метра на час. 

Помислено е и за комфорта на оператора. Той има на разположение регулируема платформа, патентована система на окачване и отличен баланс на машината и косилен апарат, с който подрязването и на буйна тревна растителност е лесно. 

Самоходни косачки (Walk Behind)

Ако ви предстои косене с ръчноводима косачка, продуктовата гама на FERRIS има какво да ви предложи. Съществуват няколко причини да изберетепрофесионална косачка за трева класическа самоходна косачка, въпреки че моделите с нулев радиус на завиване косят по-бързо и с по-малко умора на оператора. Понякога те не са практични спрямо спецификите на конкретния терен. 

Притежавайки ръчноводима самоходна косачка FERRIS за професионална употреба, може да косите почти навсякъде. Много градинари предпочитат стоящото положение, защото имат пълна видимост върху работната площ.

Самоходните моторни косачки на американската компания са с изчистен съвременен дизайн и произведени по нова технология. 

Моделите FM35 и FW35 например разполагат с: 

  • плъзгач за контрол на скоростта
  • скоростемер
  • датчик за работните часове. 

Независимо на кой модел се спрете, с професионалните косачки FERRIS ще бъдете конкурентно производителни и ще се радвате на перфектни резултати

За да се уверите в качествата на самоходните косящи машини на компанията, хвърлете поглед на модела FERRIS FW35. 

Той ще ви спечели с: 

  • електрически стартер
  • перфектен контрол върху управлението
  • лесно превключване на скоростите
  • стабилност
  • безкомпромисно качеството на всеки един от елементите 

Тази косачка тип Walk Behind работи с четиритактов бензинов двигател на BRIGGS & STRATTON и работната й широчина е 122/132 см. Операторът може да избира височината на косене в диапазона от 38 до 120 мм. 

При скорост от 11 км/ч напред може да очаквате отлична производителност в рамките на работен ден. Към това трябва да прибавим и достатъчно големия резервоар за гориво - с вместимост 19 л, 2 броя задвижващи колела с големи гуми и функция за мулчиране. 

Друг модел, който демонстрира качествата и предимствата на Walk Behind стандарта, е FERRIS FM35. Тази моторна косачка е перфектен избор, когато трябва да косите груба растителност и райони, които са силно обрасли

Снабдена с: 

  • четиритактов двигател BRIGGS & STRATTON с мощност 26 к.с.
  • широчина на косене 122 см
  • електрически стартер
  • 5 степени на регулиране на височината на косене
  • функция мулчиране

С тази самоходна косачка разполагате с всичко необходимо, за да поддържате тревната в перфектно състояние. 

Именно поради това моделът е предпочитан от заетите в: 

  • селското стопанство
  • комуналните услуги
  • озеленителните компании 




Може би се интересувате още и от:

Нека косачка за трева MCCULLOCH се справи с тазгодишното косене на трева

Косачки Гардена - едни от най-предпочитаните за градината

Ревю: С акумулаторна косачка GreenWorks GD60LM51HP се коси чисто, тихо и удобно

Какъв модел косачка робот Navimow да избера?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание