Ревю: С акумулаторна косачка GreenWorks GD60LM51HP се коси чисто, тихо и удобно

Публикувано: 2020-04-06 09:44:21
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Преди време GreenWorks постигна огромен успех с 40V-ата си серия градински машини. Марката предлага на пазара и техника със захранващо напрежение 24V, 60V, 80V, 82V. Това разнообразие в продуктовото портфолио е резултат от стремежа й да предлага решения за професионалисти и любители

Независимо на какъв клас косачка се спрете, едно е сигурно, тя ще съчетава качество, надеждност и модерен дизайн. Къде в асортимента на GreenWorks се вписва новата акумулаторна косачка за трева GreenWorks GD60LM51HP

На този въпрос ще отговорим в следващите редове. Новият модел заслужава ревю и ние сме готови да ви го представим в най-малки подробности. Преди да получи отговор на въпроса - Колко добре се представя GreenWorks GD60LM51HP, нека ви разкажем какъв набор от функции има и какви са възможностите на машината да коси в различни условия

Технически характеристики на GreenWorks GD60LM51HP

Акумулаторно захранване

косачка за треваКосачката за тревни площи GreenWorks GD60LM51HP работи със захранващо напрежение 60V. Няма аналогичен продукт на пазара за момента. По наше мнение това е положителен знак. 

Така се премахва объркването по отношение съвместимостта на батериите. Т.е. може да използвате само акумулатори, произведени от GreenWorks. Към GD60LM51HP може да бъде закупена акумулаторна батерия с капацитет 4 Ah, осигуряваща електричество за непрекъснато косене до 70 минути.

Безчетков електромотор

Годината е 2019 и ако все още купувате градинска техника с четков двигател, време е да се запитате защо. Косачка GreenWorks GD60LM51HP е оборудвана с безчетков електромотор, който осигурява удължено време на експлоатация, продължителност на живот и ви спестява време, усилия и разходи за подмяна на карбонови четки.

Три режима на косене

По някаква причина много производители предлагат косачки с възможност за събиране в кош и мулчиране или събиране и странично изхвърляне. GreenWorks GD60LM51HP ви предлага и трите, което ви дава свобода на избор според различните условия на работа.

Косилен апарат с 51-сантиметров нож 

косачка за треваКосилният апарат на косачката за трева GreenWorks GD60LM51HP е изработен от стомана. Това прави корпуса й устойчив на сблъсък с песъчинки и камъчета при косене на трева по песъчлива и камениста почва. Въпреки че е малко по-тежка от стандартните, тази машина за косене е снабдена с лагерни колела, улесняващи задвижването.

Ножът с дължина 51 сантиметра е нещо като луксозна екстра в GreenWorks GD60LM51HP, защото повечето конкурентни модели разполагат с 45-сантиметрови остриета. Знаем, че всеки допълнителен сантиметър означава по-голяма работна ширина, съответно и по-бързо приключване на работата

Височина на косене

Можете да избирате между 7 степени на височина на косене от 25 до 80 милиметра. Чрез лоста за преместване на цялата палуба нагоре и надолу адаптирате височината на косачката за зелени площи GreenWorks GD60LM51HP. Не е необходимо да губите време за регулиране на всяко колело поотделно.

Сгъваем дизайн

Дръжката на косачката за трева GreenWorks GD60LM51HP не е телескопична. Тя заема много малко място при съхраняване. Чрез щифт дръжката се освобождава и прибира към корпуса.

Какви резултатите показа GreenWorks GD60LM51HP по време на изпитанията?

В нашите тестове акумулаторната косачка успя да се справи с трева с височина 15 сантиметра. През цялото време на работа чувахме и усещахме как безчетковият мотор се адаптира към ниското и високо натоварване в различните зони на поляната. 

Трудният терен определено се отрази на времето за косене. Нито двигателят, нито акумулаторната батерия обаче не достигнаха толкова висока температура, че да се задейства топлинната защита. 

Ако трябва да направим сравнение със стандартите при бензиновите косачки, акумулаторна косачка GreenWorks GD60LM51HP се справи за същото време, колкото отнема и на бензинов модел да окоси същата морава.

За кого е подходящ този модел? косачка за трева

Тази косачка, както ясно заявява и производителят, е насочена към собствениците на къщи с дворни пространства. Въпреки голямата си мощност и запас енергия за продължителна работа, GreenWorks GD60LM51HP не би могла да отговори на изискванията на професионалните озеленители.

Като нейни ключови предимства може да посочим: 

  • индукционен двигател DigiPro, който има мощността на бензиновите двигатели 
  • лекота на използване 
  • ниски нива на шум
  • минимум вибрации 
  • екологично чисто косене - без вредни емисии
  • бързо стартиране и лесна поддръжка 

косачка за треваАкумулаторната косачка за трева GreenWorks GD60LM51HP се стартира изключително лесно - само с натискане на един бутон. Поддръжката й не включва подмяна на масла, филтри, свещи, смесване на масло и бензин или друга процедура, която е характерна при използването на бензинови косачки. Същевременно отсъства и ограничението на захранващ кабел, какъвто има при електрически модели. 

Алтернатива 

Може да се каже, че GreenWorks GD60LM51HP е евтина косачка за трева на фона на другите представители от нейното семейство. Малко по-скъп модел е косачката GreenWorks GD60LM51SP, която има функция самоход. Тя също е с безчетков двигател, широчина на косене 51 см и 7 степени на регулиране на височината на косене от 25 до 80 мм. 

Тази косяща машина на GreenWorks е малко по-тежка, но също така лесна и удобна за използване. И тя поддържа функции 3 в 1 - косене, събиране на окосеното и мулчиране. Отличен избор е за хора, които държат на редовното подхранване на почвата. 

Акумулаторната косачка GreenWorks GD60LM51SP ще ви спечели с автоматичното регулиране на мощността и скоростта. Освен това тя е снабдена с предпазен ключ, който предотвратява случайното стартиране на машината. 

Защо да изберем косачка за трева GreenWorks? 

GreenWorks е производител с утвърдено име на пазара. Компанията предлага широк спектър от градинска техника, която се откроява със своя дизайн. Няма как да не разпознаете продукт на марката. 

Освен производителни, удобни за управление, мощни и мултифункционални, косачките за трева на GreenWorks са добре защитени. Корпусите им са изработени от специална удароустойчива пластмаса. 

косачка за трева

Така може да бъдете сигурни, че те няма да се напукат при сблъсък с малки камъчета и други дребни предмети, които може да попаднат на поляната и да останат незабелязани там. Компанията се е погрижила да защити и двигателя срещу механични повреди, внедрявайки специална система. 

Избирайки акумулаторните косачки за трева GreenWorks, вие ставате част от дългата история на компания, която може да се похвали с над 1000 патента. От няколко години в продуктовия й асортимент има и косачки роботи, с които много градинари вече са облекчили задълженията си в поддръжката на двора

Ако изпитвате колебания или имате въпроси спрямо някой от моделите на GreenWorks, не се колебайте да се свържете с посочените на сайта контакти за връзка. Нашите търговски представители са на разположение, за да ви помогнат да изберете косачка за трева, която най-пълно да отговаря на вашите потребности. 

При нас може да получите не само професионална консултация, но и гаранционно и извънгаранционно обслужване





Може би се интересувате още и от: 

Предимствата на косачката с нулев радиус на завиване FERRIS ISX 800 ZERO

Добре дошли в света на професионалните косачки за трева FERRIS

Самоходна бензинова косачка ЩИЛ RM 655 RS за безупречен двор

Ревю: Какво представлява косачката за трева STIHL RMA 235?

Нека косачка за трева MCCULLOCH се справи с тазгодишното косене на трева

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание