Използвате ли препарати за борба с плевелите? Предпочетете ETESIA MBR50!

Публикувано: 2020-03-30 09:44:19
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Уреди за премахване на плевели Rss feed

Използването на пестициди в борбата с нежеланата плевелна растителност не е задължително, когато разполагате с професионален уред за унищожаване на плевели. За да постигнете желаните резултати, доверете се на ETESIA - френска компания, специализирана в производството на оборудване за поддръжка на зелени площи. 

уред за премахване на плевелиВ продуктовото портфолио на ETESIA ще откриете:

  • косачки за трева 
  • аератори 
  • скарификатори 
  • уреди за премахване на плевели 
  • товарни колички 
  • мултифункционални превозни средства и др. 

Неин основополагащ принцип е производството на техника, която е високопродуктивна, иновационна и която опазва околната среда. Ако търсите професионална машина за справяне с плевелите, ETESIA има какво да ви предложи.

В следващите редове ще ви разкажем за ETESIA MBR50 - машина за унищожаване на плевели, която ще ви впечатли със своята ефективност. Тя се справя безупречно с премахването на нежеланата растителност без да се прибягва до използването на химични препарати. 

ETESIA MBR50 е безвредният начин за поддръжка на тревните площи. С тази машина не излагате на риск нито своето здраве, нито околната среда. 

Предназначение и характеристики на ETESIA MBR50

Моделът ETESIA MBR50 може да се използва на големи и малки площи с твърда или деликатна повърхност. С помощта на въртяща се телена четка се извършва механично премахване на плевелите от тротоари, пътеки, площади и т.н. 

машина за унищожаване на плевели

премахване на плевели етесияТя е специално разработена не само да отстранява нежеланата растителност, но и да премахва причината за нейната поява - органичния детрит, който съдържа влага, стимулираща растежа и развитието на саморасли растения. 

Прецизната работа на ETESIA MBR50 е подсигурена от четиритактов двигател HONDA с мощност 4.9 к.с. Машината осигурява производителност 2200 кв.м/час, което я прави подходяща за третиране на големи площи. Работната й ширина е 50 см.  

За удобство на оператора тази машина за премахване на плевели е с повдигащ се страничен капак, който позволява по-лесно премахване на самораслите растения покрай тротоари и стени.

Дискът с метални четки може да се демонтира без инструменти, а на негово място да се постави комплект с полимерни нишки. Тази опция е препоръчителна, когато се налага да почиствате чувствителни към надраскване повърхности.

Оформената по ергономичен начин сгъваема кормилна уредба може да се регулира в шест степени, за да бъде комфортна за оператора. 

В допълнение машината за унищожаване на плевели ETESIA MBR50 разполага с гуми за придвижване, които са устойчиви на пробиване, защото имат полиуретанов пълнеж.

премахване на плевели

Алтернативно решение 

В магазини Коледжиков предлагаме богата гама уреди за премахване на плевели по екосъобразен начин. Разнообразието от модели позволява дапокрием потребностите на широк кръг клиенти, осигурявайки машина, която най-пълно да отговаря на техните очаквания, бюджет и цели

ETESIA MBR50 е отличен модел, който се отличава с това, че може да се справи със сериозно натоварване. Той принадлежи към професионалния клас. Ако търсите машина, която е по-скоро любителска, препоръчваме ви TEXAS PRO WEED 700

Тя се задвижва от четиритактов двигател LONCIN с работен обем 173 куб.см и мощност 4 к.с. Работната й ширина е 70 см, а теглото й е значително по-ниско от това на модела на ETESIA. 

Бензиновата машина за унищожаване на плевели TEXAS PRO WEED 700 ще се справи отлично с отстраняването на нежелана растителност по тротоари, алеи, площади, павирани зони и др. 

Тя е снабдена с четка с 9 снопа нишки, комбинация от полимер и метал. С помощта на големите си колела машината е маневрена и с нея ще ви е лесно да обработвате различни видове терени.   

Към това трябва да добавим, че конструкцията на TEXAS PRO WEED 700 спомага за лесното й управление, без това да натоварва физиката на оператора. За да бъде предпазен двигателят от замърсявания и тревни отпадъци, производителят е поставил здрав полимерен щит

За компанията TEXAS 

TEXAS е датски производител на градинска техника, основан през 1960 г. Седалището и централният й склад се намират в Оденсе, Дания. В продуктовия й асортимент ще откриете множество продукти.

Част от тях са:

  • духалки за листа 
  • листосъбирачи 
  • моторни резачки 
  • компресори 
  • храсторези 
  • водоструйки 
  • косачки и тримери за трева 
  • фрези 
  • палцови косачки 
  • скарификатори 
  • снегорини 
  • тороразпръсквачки 
  • метачни машини 
  • култиватори 
  • косачки за висока трева и др. 

Борба с плевелите може да водите и с помощта на термична обработка 

Знаете ли какво означава “термичен шок”? Това е способ за неутрализиране на плевелната растителност с помощта на много висока температура. Технологията е известна като опламеняване и е екологично чиста. Тя атакува клетъчната структура на плевелите и те бързо загиват

Професионалните машини за опламеняване са алтернатива на моделите ETESIA MBR50 и TEXAS PRO WEED 700, при които се използват четки. При тях бързо и прецизно може да обработвате различни площи, отново без да използвате вредни химикали, препарати и други продукти, опасни за здравето и околната среда. 

Да вземем като пример машината за унищожаване на плевели ZACHO UKB 625. Тя се задвижва от бензинов двигател SUBARU и осигурява производителност до 3250 кв.м/ч. С помощта на турбо вентилатор, задвижван от мотора, се генерира много горещ въздух от газова горелка. 

По този начин икономично и екологично може да отстраните нежеланата растителност от: 

  • калдъръм
  • чакълести места
  • пътеки
  • паркинги
  • бордюри
  • гробища
  • паркове и др. 

Продукт на компания, която е специализирана в производството на техника за поддръжка на пътища, ZACHO UKB 625 се управлява лесно, благодарение на регулируемата си ръкохватка и своя дизайн.

Машината обработва площ с ширина 65 см и се движи със скорост от 2 до 5 км/ч. Консумацията на газ варира от 10-20 кг/ч. 

В професионалния клас машини за борба с плевелите в магазини Коледжиков предлагаме и марката REINERT. Моделът REINERT X 1050 A е отличен избор, когато трябва да се обработват големи площи, улици, тротоари, павирани зони и др. 

Машината генерира горещ въздух с температура почти 2000 градуса. За удобство на оператора е снабдена със самоход, захранван от акумулаторна батерия. 

Подобно на горепосочените модели, REINERT X 1050 A се справя с нежеланата плевелна растителност по екологичен начин и без вреда за здравето на човека. С нея може да опламенявате прецизно, тъй като пламъкът й е устойчив на вятър

При закупуването на машина като REINERT X 1050 A е важно да съобразите от каква производителност имате нужда. Тя се предлага с различни по ширина работни греди - от 60 до 150 см. Така в зависимост от скоростта, с която обработвате, може да третирате площ от 600 кв.м. до 7500 кв.м. 



Полезно четиво:

Как да изберем правилния малък трактор спрямо нашите нужди?

Какво представлява мулчирането и с какво е полезно?

Доверете се на системата RIPAGREEN в борбата с плевелите

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание