Косачка робот HUSQVARNA - революция в косенето

Публикувано: 2020-03-23 09:44:18
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

косачка робот хускварна

HUSQVARNA предлага нова косачка робот с изкуствен интелект (AI) и AWD метод на задвижване

HUSQVARNA е световен лидер в производството на косачки роботи от 1995 г. до днес. Тези машини са известни по целия свят с тихата си и надеждна работа при оформяне на трудно проходими тревни площи в частни домове и имоти, голф игрища и др.

Преди време шведската компания пусна на пазара косачката робот AUTOMOWER 435X AWD, снабдена с изкуствен интелект и функция за стартиране и спиране през смартфона на потребителя. Така в случай че машината напусне вашата градина по някаква причина, ще получите автоматично известие на мобилното ви устройство.

Какво прави косачката робот HUSQVARNA AUTOMOWER 435X специална? 

  • Тя е супер проходима и се справя лесно със всякакви стръмни наклони и терени
  • При необходимост от зареждане автоматично се прибира до зарядната станция
  • Може да се управлява от всяка точка на света, благодарение на възможността за дистанционен контрол
  • Тъй като използва техника мулчиране при косене на тревата, отпада необходимостта да планирате допълнително торене на вашите площи
  • Поддържа тревата къса, а комбинацията от функции, с които е снабдена, прави градината ви по-зелена, райграса по-плътен, а също така и предотвратява появата на мъх
  • Работи перфектно с Amazon Alexa, Google Home и IFTTT и може да поддържа връзка и с "умни" домове.

косачка робот хускварна

С други думи, шведският производител HUSQVARNA като световен лидер в производството на роботизирани косачки налага нов, по-добър начин за поддръжка на огромните тревни площи в лицето на своя робот за косене AUTOMOWER® 435X AWD.

Със система за задвижване на всички колела и уникален дизайн на корпуса, тази роботизирана косачка за трева може да изкачва стръмни склонове с наклон до 70% (35 градуса). Тя без проблем поддържа площи до 3500 квадратни метра, като работи почти безшумно. Нивото на издавания от нея шум е само 62 dB. Технологията, регулираща движението на всяко едно колело на косачката, гарантира високо ниво на безопасност

Вижте още: Роботизирани косачки SPIDER - Професионализъм на ново равнище!

С други думи, HUSQVARNA AUTOMOWER 435X AWD поставя нов стандарт в света на роботизираните косачки. Тя предлага перфектно подкастряне на тревата в сложни за поддръжка градини, осигурявайки височина на окосената трева в диапазона от 30 до 70 мм.

Шарнирният дизайн на задното тяло на роботизираната косачка гарантира още по-добра маневреност в сравнение с предходните модели. То има възможност да се завърта, с което да постигне по-добро сцепление с терена. 

За безупречната работа на HUSQVARNA AUTOMOWER 435X AWD допринася и усъвършенствана GPS система, която създава карта на вашата градина. По този начин косачката “знае” кои площи е обработила и се ориентира как да коригира своя маршрут на работа. 

Ако се налага да косите висока трева, шведският производител е помислил и за това. За целта трябва да настроите косачката робот на максимална височина и постепенно да я намалявате, докато постигнете желания от вас резултат. При обрасла растителност е желателно да използвате обикновена косачка за трева и след това да оставите фината обработка на HUSQVARNA AUTOMOWER 435X AWD. 

Гласово командване на косачка робот HUSQVARNA

От тази пролет AUTOMOWER 435X AWD и всички други роботизирани косачки Хускварна ще могат да работят с гласови команди чрез Amazon Alexa и началната страница на Google. Така потребителят ще може да поставя задачи на своята роботизирана косачка, без да има пряк контакт с нея. По-напредналите ще могат да правят сами свои собствени програми за косене чрез IFTTT или други приложения. 

В допълнение косачката HUSQVARNA AUTOMOWER 435X AWD може да работи с GARDENA SmartSystem - мобилно приложение, с помощта на което може да контролирате дистанционно режима на напояване на вашата градина.

Косачката робот HUSQVARNA AUTOMOWER 435X AWD притежава няколко функции за безопасност: 

  • Автоматичен стоп, ако се преобърне
  • Ултразвукова функция за дистанционно откриване на обекти
  • Намалява скоростта веднага, щом усети обект в непосредствена близост
  • Гумирана броня в предната част предпазва тази косачка робот, когато влезе в контакт с друг обект. Така няма нужда да се притеснявате дали ще се повреди, обхождайки вашия двор
  • Автоматично управление
  • LED фарове

Предимства на косящия робот AUTOMOWER 435X AWD

Разглеждайки характеристиките на модела, има няколко неща, които правят впечатление.

Те са основание да изберете този модел пред всеки един друг на пазара:

  • Лесна инсталация
  • Вградени ултразвукови датчици осигуряват навременно регистриране на препятствия по маршрута
  • Регулиране на височината на косене от 30 до 70 мм
  • Светодиодни фарове позволяват на машината да работи и в късните часове на деня
  • Задната част е шарнирна конструкция, което допринася за маневреността
  • Не генерира вредни емисии
  • Защитена е от кражба чрез GPS
  • Консумира малко енергия
  • Снабдена е с уникална система за косене
  • Има предна броня
  • Може да работи при почти всички метеорологични условия

косачки роботи хускварна

В заключение ще кажем, че този косящ робот на Хускварна определено е снабден с всичко необходимо, за да се справи с косенето на вашата морава. С едно зареждане, което отнема само 30 минути, AUTOMOWER 435X AWD ще изпълнява чинно зададения от вас режим на работа. 

Със своите стоманени ножове и интелигентна система за придвижване тя ще обработи всеки един сантиметър от двора, докато вие се наслаждавате на любимите ви занимания. Допълнително спокойствие ви дава фактът, че може да коригирате работата й във всеки един момент и то дистанционно. 

косачка робот

Защо да предпочетем продуктите на HUSQVARNA?

В магазини Коледжиков предлагаме разнообразие от продукти от богатия асортимент на шведския производител. Роботизираните косачки за трева са само част от иновативната линия градинско и земеделско оборудване, което марката предлага. 

На практика от каталога на Хускварна може да се погрижите за целия спектър от градински дейности. На нейните мотофрези и мотокултиватори може да разчитате за качествената обработка на почвата, за да приберете по-богата реколта. 

В грижата за тревата имате на разположение огромен избор на косящи машини

  • електрически, акумулаторни, бензинови косачки за трева
  • тракторни косачки
  • професионални Zero Turn косачки
  • косачки Райдери и
  • косачки роботи

косачка робот

косачка робот

Към тях трябва да добавим тримерите и косите за трева, скарификаторите и практичните мултифункционални системи, познати на пазара като комби системи. В обгрижването на живия плет и овощните дръвчета може да заложите на безупречното качество на шведските кастрачки за клони, храсторези и уреди за събиране на реколта, а по-едрия дървен материал без проблем може да обработите с резачка за дърва. 

За почистването на опадалите листа през есента HUSQVARNA предлага богата гама моторни и акумулаторни духалки за листа и листосъбирачи, които може да влязат в употреба и през зимните дни. Те са подходящи за разчистване на неголеми снежни покривки.



Полезно четиво:

Какъв модел косачка робот Navimow да избера?

Как да подготвим градинската техника за работа?

Предимствата на косачката с нулев радиус на завиване

Какво представлява мулчирането и с какво е полезно?

Косачки Гардена - едни от най-предпочитаните за градината

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание