Професионална косачка GRILLO FD 450 - Предимството да си в крак с времето!

Публикувано: 2020-03-16 09:44:17
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

GRILLO FD 450 е уникална косачка от ново поколение, подходяща както за лична, така и за професионална употреба. 

Нямаме търпение да споделим някои от нейните особености и затова ще ги изброим още сега:

  • Лесно и удобно управление, благодарение на хидравличния волан
  • Минимален радиус на завиване от само 30 сантиметра
  • Блокировка на диференциала, активираща се посредством педал
  • Висока производителност, постигана чрез фронтално разположения косящ апарат
  • Плаващ косилен апарат, осигуряващ идеално окосяване на моравата чрез следване на нейния релеф
  • Голям обем на коша за събиране на окосеното количество тревна биомаса
  • Иновативен метод на изсипване на коша с окосена трева - чрез повдигане и обръщане
GRILLO FD 450 е типичен представител на косачките райдери. Ако досега не сте имали възможност да ги използвате на практика, сега е моментът да се запознаете с един от техните представители. 


Иновативна система за косене „GRILLO OVERBLOW”


Косилният апарат на косачката GRILLO FD 450 е с уникална конструкция. За перфектно окосяване на тревата тя е оборудвана с две големи, двойни, противоположно въртящи се остриета и едно малко, което е разположено в предната част на косилния апарат

Уникалността на този механизъм идва и от хода му на действие. Той е плаващ, благодарение на което резултатите при окосяване са впечатляващи, тъй като при работа той следва релефа на земната повърхност


По този начин се избягва надиране на повърхността и се осигурява равномерно окосяване на тревната настилка. Завихрянето, което се образува по време на процеса на косене, изпраща окосената биомаса в пригодения за целта кош, с голям капацитет. 

Към косилния апарат на GRILLO FD 450 по желание може да бъде монтиран и комплект за мулчиране, чрез който окосяваната по време на работа тревиста растителност ще се наситнява много фино. Полученият мулч е идеален за подхранване на почвата


Маневреност и лекота на управление

косачка за трева грило
Професионална косачка GRILLO FD 450 е с висока маневреност и изключително лесно управление. Това е постигнато с помощта на хидравличен волан и хидростатична трансмисия. Последната предлага двускоростно задвижване с ход напред и назад. 

Моторната косачка GRILLO може да се движи със скорост до 11 километра в час, като тя може да бъде регулирана от оператора безстепенно. Контролирането на скоростите се извършва посредством пригоден за целта педал, снабден с амортисьор за оптимално улеснение на оператора

Косачката райдер GRILLO FD 450 се отличава с отлична маневреност при движение. Радиусът й на завиване е само 30 сантиметра, което позволява употребата ѝ дори на тесни и изпълнени с препятствия терени.  косачка за трева грило


Голям кош за трева с уникална система за разтоварване


Друга причина да се заинтригувате от професионалната косачка GRILLO FD 450 е, че тя е снабдена със система, която отчита кога кошът й за събиране на трева се е запълнил и автоматично прекратява работата на косилния апарат. 

450-литровият кош
за събиране на окосената тревиста биомаса  е с уникална система за изсипване, благодарение на която вие ще сте удобно седнали и от тази позиция ще контролирате процеса. 

Изсипването на коша се осъществява хидравлично
, посредством натискане на бутон, чрез който кошът се повдига на височина до 170 сантиметра от земята, след което той бива преобърнат. 

В горната част на коша е монтиран специален капак, който се отваря при повдигане и обръщане на коша. Така окосената трева се изсипва на точно определеното от вас място, без каквито и да било усилия от ваша страна. 


Лесен за почистване косилен апарат


След като приключите работата по окосяване на тревата, идва моментът за почистване на косилния апарат. Това е много улеснено при косачката райдер GRILLO FD 450. 

Почистването на косящия апарат се осъществява посредством бърза връзка
, към която се свързва маркуч за вода. Водният поток ще почисти косилния апарат и улея, през който преминава тревата. 


Мощен двигател BRIGGS & STRATTON


Отличните резултати от работата на бензиновата косачка GRILLO FD 450 нямаше да бъдат факт, ако зад тях не стоеше мощният четиритактов двигателкосачка за трева грило SERIES 7220 V-TWIN PROFESSIONAL от BRIGGS & STRATTON. Той е с два цилиндъра, мощност 18 к.с. и обем 656 куб.см. 
косачка за трева грило
В комбинация с останалите елементи от дизайна на машината получавате косачка, с която може да косите прецизно около храсти и под дървета с ниски клони. Това обстоятелство ще ви спести доста време и усилия в оформянето на тревната и храстовидната растителност с помощта на храсторез, моторна коса или друга градинска техника

Като резултат създателите на професионалната косачка GRILLO FD 450 може да се похвалят с производителност до 8000 кв.м/ч.


Още по-мощна косачка райдер за обработка на големи площи 


Ако тази косачка райдер ви е впечатлила със своите възможности, почакайте да ви представим нейната по-голяма “сестра” - моделът GRILLO FD 900 4WD. Той е същинско олицетворение на мощта, прецизността, производителността и наедно с това удобството за оператора. 

В магазини Коледжиков се стараем да предлагаме широк асортимент от косящи машини, дело на марката GreenWorks. В професионалния клас цените на косачките са от няколко хиляди лева до над 100 000 лева. 

GRILLO FD 900 4WD е още по-впечатляващ представител на семейството и предлага работна ширина 126 см и височина на косене от 20 до 100 мм. 

Под стилния корпус на машината е поставен четиритактов двигател YANMAR, работещ с дизел. За удобство на оператора регулирането на височината на косене не е степенно, а максималната скорост на движение достига 15 км/ч. Така GRILLO FD 900 4WD без проблем осигурява до 9000 кв.м/ч производителност. косачка за трева грило

В допълнение към всичко това GreenWorks са предоставили всичко най-добро, което познаваме от косачките на марката: 

  • хидростатична скоростна кутия 
  • електрически стартер 
  • 750-литров кош за трева (който се разтоварва от хидравличен механизъм
За максимална безопасност са предвидени паркинг и сервизна спирачка, а за непрекъснат работен процес, дори през тъмните часове на деня, GRILLO FD 900 4WD разполага с предни фарове. 

Съвременният пазар предлага разнообразие от професионални косачки за трева. Като търговец с дългогодишен опит може да ви предложим нашата експертна оценка. Ние познаваме развитието на градинската техника и спецификите в нейното приложение. 

Ще се радваме да ви помогнем да изберете градинска косяща машина, която напълно да отговаря на очакванията ви. В продуктовия ни асортимент ще откриете професионални косачки тип райдер на няколко утвърдени производителя - ETESIA, FERRIS, GRILLO, KUBOTA, PERUZZO и SHIBAURA


 
 

Може би се интересувате още и от:
От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание