Как да се отървем от високата трева с косачка GRILLO HWT 700

Публикувано: 2020-03-09 09:44:16
Категории: Косачки за трева Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Високата трева изисква по-специална техника - такава, която без проблем се справя с обраслата растителност и която не е изложена на риск от счупване или увреждане в случай на попадане на твърд предмет по пътя й. 

Точно за това производителите на градински машини предлагат косачки за висока трева, разработени с оглед всички специфики на работа в по-трудни условия - неподдържана тревна настилка, наклонен терен и т.н. 

В магазини Коледжиков предлагаме богат избор на косачки, с които ще окосите и буйната растителност в градината. Една от компаниите, които активно работи върху усъвършенстването на този тип градинска техника, е Grillo S.p.A. 

Тя е основана през 50-те години на 20 в. и е спечелила доверието на милиони потребители в цял свят. Освен косачки за висока трева, Grillo предлага мотофрези, мотоблокове, тримери за трева, дъмпери и др. 

Нека ви представим героя на нашия материал - GRILLO HWT 700 Supertrac. Това е косачка с модерен и свеж дизайн, с която за нула време и с минимум усилия от ваша страна ще приведе градината ви в перфектен вид. 

GRILLO HWT 700 Supertrac е особен вид косачка и това си личи още от първия път, в който я видите. Тя не разполага със стоманен нож, а с голяма кордова глава. Да! Точно така! Тази косачка коси с корда, като се справя еднакво добре както с поддържана, така и с груба трева. 

За това спомага и бензиновият двигател Kawasaki FJ 1810V, отличаващ се с високо ниво на представяне при сериозно натоварване. Двигателят е с OHV структура, която допринася за по-ефективно изгаряне на горивната смес. В резултат на това получавате повече мощност при по-нисък разход на бензин.

Друга причина да изберете самоходната косачка за трева GRILLO HWT 700 Supertrac е, че тя разполага с висока степен на защита срещу проникване на прах в двигателя. За целта производителят е осигурил двукомпонентен въздушен филтър и карбуратор с вътрешна вентилация. За оптимална надеждност е предвиден кабелен стартер.

За удобство на потребителя Grillo е предоставил възможност за бърза подмяна на кордата. Не е необходимо да използвате каквито и да било инструменти. Вие избирате каква да бъде височината на рязане - в диапазона от 1.5 см до  6 см, поставяйки кордата в отворите на съответното ниво.  

Благодарение на големите си пневматични колела с дълбок грайфер, косачката за висока трева GRILLO HWT 700 Supertrac има висока проходимост по неравен и хлъзгав терен. Освен това тази машина за косене е със самоход - задвижва се само с натискане на лост. Това прави косенето с нея истинско удоволствие.

С GRILLO HWT 700 Supertrac нямате нужда от защитни очила. Производителят е осигурил отлична видимост към терена и защита на потребителя с помощта на прозрачен полимерен предпазител. 

Накрая трябва да добавим, че този модел на Grillo се движи със скорост 2,5 км/ч, диаметърът й на косене е 60 см и разполага с регулируема и сгъваема ръкохватка. 

Алтернатива на тази косачка за трева е моделът GRILLO HWT 550 TILT. Той може да бъде ваш на по-ниска цена. Задвижва се от мощен двигател HONDA

GRILLO HWT 550 TILT ще се справи достойно с подравняването на обрасла растителност и плевели. Косачката има тримерна глава, която “следи” терена и като резултат получавате равномерно окосяване. Гумите й - малко по-големи от тези на GRILLO HWT 700 Supertrac, спомагат за лесното придвижване

И тук нужда от защитни очила няма, тъй като компанията запазва традицията да осигурява максимална защита при всеки свой продукт. За комфорт двигателят на GRILLO HWT 550 TILT е позициониран на разстояние от оператора, което спомага за по-ниските нива на шум

Визуално тази косачка за висока трева с корда е разпознаваема със своя свеж зелен цвят и модерен дизайн, който е проектиран така, че да позволява използването на машината в тесни пространства. 

Друга достойна за вниманието ви самоходна косачка за висока трева е моделът GRILLO HWT 600 WD. Накратко тя се характеризира с маневреност, удобно управление и отлични резултати. Може да я използвате по наклонен терен, в селски райони и градини. Освен това е снабдена с функция самоход

С тази бензинова косачка за висока трева прочистването на обраслата растителност край алеи и овощни градини е лесна задача. Тя е конструирана така, че да не ви подведе в нито един момент. За високата производителност на GRILLO HWT 600 WD допринася бързината й. Тя се движи с до 3 км/ч

Удобната кормилна уредба и големите гуми с шипове допълват отличното впечатление от този модел. Към това трябва да добавим и възможността за контрол на височината на косене според предпочитанията на потребителя. На разположение са 4 работни позиции в диапазона от 1.5 см до 6 см

Критерии при избор на косачка за висока трева

Бензиновите самоходни косачки за висока трева са най-мощните сред този клас машини. В сравнение с електрическите и акумулаторните те са по-тежки, по-шумни и по-скъпи. Същевременно са за предпочитане, когато трябва да се справите с диворастяща растителност. Бензиновите косачки с корда имат нужда от повече грижи и изискват от собственика си определени навици. 

Косачките за висока трева Grillo са оптимален избор за терени с обрасла растителност и поради още една причина - функцията самоход. Тя е безспорен плюс, когато трябва да косите трева по хълмист терен

косачка за трева

Когато разглеждате различните косачки за висока трева, съобразете се с няколко критерия:

  • размер на обработваемата площ
  • мощност
  • височина на косене
  • тегло

Съвременният пазар на градинска техника предлага разнообразие от специализирана техника за поддръжка на тревата - тримери, моторни коси и широк асортимент от косачки - райдери, тракторни, палцови, с дистанционно управление, прикачни, ръчни и т.н.

Ако изпитвате трудности в избора на машина за косене или искате да научите повече за характеристиките и възможностите на моделите, не се колебайте да се свържете с наш търговец. Винаги сме на среща да ви дадем ориентир и съвет при закупуването на косачка

В магазини Коледжиков ще получили не само ценни препоръки, от които ще зависят резултатите от вашата инвестиция. Осигуряваме първоначален инструктаж за работа с машините и насоки как да се грижите за тях, за да може да ги използвате оптимално дълго време. 

Поддръжката на косачките за висока трева е неизменна част от тяхната експлоатация. Важно е да знаете както как да боравите с тях, така и да ги съхранявате и подготвяте за почивка през неактивния сезон

Накрая ще добави, че красивата градина изисква не само качествени косачки за трева, но също така добра система за напояване и редовно подхранване на почвата



Може би се интересувате още и от:

SECO - тракторни косачки, произведени в Чехия

Нека косачка за трева MCCULLOCH се справи с тазгодишното косене на трева

Косачки Гардена - едни от най-предпочитаните за градината

Какъв модел косачка робот Navimow да избера?

Предимства на самоходната косачка за трева

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание