Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Какво представлява мулчирането и с какво е полезно


Дата: 2019-08-22

 

 

 

 

 

 Мулчиращи косачки ETESIA DuoCut ще намерите в нашия он-лайн магазин на следния линк:

http://www.koledzhikov.bg/search.html?phrase=duocut&CategoryID=

 

 

 

 

 

 

 

Казано по-просто, мулчирането при косене рециклира изрезките от трева, като фино подрязва стръковете без събиране, което на свой ред подхранва почвата. Чрез мулчиране с Вашата колесна или тракторна косачка можете също така да спестите време, тъй като няма да спирате, за да изпразвате пълния с трева кош. За целта ще Ви е нужна, специално проектирана косачка за мулчиране, за да рециклирате по правилен начин тревата. ETESIA предлага широка гама от машини за косене, които режат и мулчират изрезките, благодарение на концепцията DuoCut.


Защо да мулчирам?

Изрезките от трева се превръщат в чудесен тор с бавно разлагане, ако се мулчират правилно и се оставят на тревата. Изхвърлянето на окосената трева Ви забавя когато работите, а и по този начин се лишавате от полезни хранителни вещества за почвата.


Как работи системата Etesia DuoCut?

Екипът за научноизследователска дейност на ETESIA никога не се е отказал от стремежа да разработи косилен апарат, който може да бъде толкова добър в мулчирането, колкото при събирането. През 2006 година техните инженери създадават концепцията DuoCut. Това е корпус, предназначен да осигури 100% качествен завършек, независимо от това дали събирате или мулчирате, без компромиси с никоя от двете функции. Новият дизайн на корпуса дори повишава производителността при събиране. Комплектът, доставен стандартно с тяхната гама косачки DuoCut, е просто приставка, монтирана на изхвърлящия канал, която перфектно следва формата на косилния апарат, и не изисква добавяне на друго острие. Аксесоарът може да бъде монтиран без никакви инструменти само за няколко секунди. След успеха на тази нова концепция, тя е адаптирана към Hydro 100 Evolution през 2009 година.


Защо мулчирането се осъществява по-бързо?

Мулчирането на тревата е по-бързо от събирането, защото не е необходимо да спирате косенето, за да изпразвате тревния кош. Мулчиращата косачка се движи с висока скорост, косейки без редовно изпразване, което в зависимост от обема на тревата може да бъде с поне 30% по-бързо от процес на косене и събиране.


Екологично чиста грижа за моравата!

Зелените пространства могат да бъдат ценен актив за всеки дом. През пролетните и летните месеци ще прекарате голяма част от свободното си време, наслаждавайки се на градината си като продължение на къщата. Вашата тревна площ е най-важната зона, затова тя трябва да бъде издръжлива, спретната, подредена и най-вече здрава.


Косите и превръщате в тор едновременно

С помощта на мулчираща косачка ETESIA отрязаната трева се рециклира и преобразува в биологичен тор, който подхранва почвата. Тъй като изрезките се разграждат, хранителните вещества от тях се връщат в почвата. По този начин едновременно косите тревата и наторявате моравата.


Няма изхвърляне на отпадъци

За разлика от по-конвенционалните косачки, които режат и след това събират изрезките, косачки от серията DuoCut на ETESIA рециклират окосеното. Нямат обемни и тежки кошове пълни с трева, които да се изпразват. Резултатът е перфектно окосяване на тревата, което може да бъде с 30% по-бързо от традиционното косене.


Пестите време

Използвайки мулчираща косачка, ще получите перфектна тревна площ и ще спестите време. Ако използвате косачка ETESIA DuoCut, не само ще завършите косенето на поляната по-бързо, но и ще имате по-здрава тревна площ. Не само ще спестите време и пари, ще премахнете необходимостта от изхвърляне на изрезки и купчини изгнила трева, което е свързана с конвенционалните косачки.
 

Намаляване на филца

Филцът слой от стъбла, корени и частично разложена органична материя, която се е натрупала по повърхността на почвата. Ако не се премахва, филцът пречи на здравия растеж на тревата, като блокира проникването на вода и кислород в пръстта Въпреки това, филцът е изключително лесно да се премахне с помощта на градинска машина, наречена скарификатор. Мулчирането с помощта на косачка ETESIA не причинява натрупване на филц, а противно на общоприетото схващане, намалява неговото натрупване. Микроорганизмите, които процъфтяват върху разлагащи се мулчирани изрезки, също вършат добра работа, разграждайки филца.


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе