Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Лентов банциг за рязане - насоки при избор и закупуване


Дата: 2019-08-21

 

 

Лентов трион / Банциг BERNARDO може да намерите и закупите

от тук  - > http://www.koledzhikov.bg/category/487/trioni-lentovi.html

Когато става въпрос за избор на лентов трион банциг, по-големите често са предпочитани, но не винаги са по-добри. Големите 16" лентови триони произвеждат по-малко вибрации заради масата си, имат по-голяма мощност и по-голям капацитет на рязане. Те обаче струват повече, по-трудно се преместват и заемат повече място във Вашата работилница. Могат да бъдат и плашещи за начинаещите потребители. Лентов банциг 14" е отлична машина за обикновената домашна работилница, независимо дали сте начинаещ дърводелец или всеотдаен любител. Той ще може да извърши 95 % от всичко, което се изисква, а изобретателността Ви ще се погрижи за останалите 5%. Има доста 14-инчови модели, от които да избирате.Видове лентови банцизи

Има вероятност да срещнете лентови машини за рязане с различен дизайн. Ще стесним основните видове лентови триони, на които е вероятно да се натъкнете. Повечето лентови триони са предназначени за рязане на дърво, но някои стават и за метал.

Хоризонтален лентов банциг  

Както подсказва името, дължината на острието е разположена хоризонтално, като зъбите са обърнати в посока на обекта, който се вижда. Скоростта на рязане зависи от теглото на машината. Тъй като гравитацията прилага необходимото налягане енергията, която прилагате ще е минимална.

Вертикален лентов банциг 

Вероятно най-популярният и най-използваният е вертикален банциг. Изправеното положение улеснява работата с малки материали с лекота. Тези вертикални триони могат да бъдат модели, стоящи на пода или на маси. Където и да са поставени, те правят супер точни срезове в дървен материал. Общо взето моделите разположени на земята са подходящи за работа в тежки условия.

Лентов банциг може да бъде с тегло от около 20 кг до най-тежкия към 500 кг. Банциг с фиксирана лента обикновено се използва за ежедневна употреба, което оправдава монтажа в работилницата. 
Ако искате да притежавате банциг, който работи без маса и се поставя на земята е хубаво той да разполага с колела, за да може да го премествате лесно, ако имате нужда от това.Мощност на двигателя
Размерът на мотора влияе на цялостната работа на лентов банциг. Колкото по-голям е двигателят, толкова по-вероятно е да боравите с по-тежки приложения. Обикновенo повечето модели варират от около 200 W, по-добрите надвишават 300 и 375 W, докато при скъпите и професионални банцизи мощността е в пъти повече. Ако търсите домашен банциг за малки проекти, тогава за Вас е подходящ модел с по-икономичен двигател, но Ви препоръчваме да търсите такъв, който е над 300 W.

Скорост и дълбочината на рязане
Скоростта е от съществено значение за всеки. В идеалния случай искате устройство, което Ви позволява да регулирате скоростта според материала, с който работите. Скоростта обикновено се измерва в метри в минута. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-бързо ще отрежете материала. Добрият лентов банциг обикновено има 2 скорости, но по-евтините модели обикновено имат само една и така са по-малко гъвкави и не толкова ефективни.

Дълбочината на рязане е много важна. По същество разстоянието от предпазителя на острието до масата. Определя до каква дълбочина преминава разрезът на острието. Ще искате да имате дълбочина на рязане, така че да Ви позволи да работите с различни размери дърво. По-късите дълбочини на рязане са подходящи за малки проекти, но не са подходящи за по-дебела дървесина.


Отвор за изсмукване на прах

Това е удобна функция, която се среща при някои модели. Тези прахови отвори се използват за лесно събиране на праха, който се образува около работната площадка. Ако имате вакуум машина, тогава тази функция ще Ви е много полезна.

LED 

Понякога се монтира LED светлина, която е изключително удобна при работа в тъмни и не добре осветени места.

Банцигови ленти

Различават се по дебелина, ширина, дължина и конфигурация на зъбите. Дължината варира в зависимост от машината. По-малките машини се нуждаят от по-тънки ленти, за да се предотврати счупване на елементите. Те приемат и тесни остриета, често 1/2 или или по-малки. Обикновено по-големите лентови триони могат да се работят с по-дебели и по-широки остриета без проблеми.Изберете фиксиран модел банциг,  ако работилницата Ви е достатъчно просторна, за да се приспособи, тъй като той ще пасне най-добре на Вашата  работа. За  по-големи обеми  на рязане е подходящ модел с фиксирана лента.

Ако Ви се налага да работите извън работилницата - там, където фиксираният банциг не може да отиде -  изберете преносим лентов трион. Той е сравнително лек и ще Ви позволи да режете големи греди, както и по-малки парчета дървен материал.


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе