Освежаването на стените е лесно с пистолета за боядисване BLACK&DECKER HVLP200

Публикувано: 2019-02-25 09:27:30
Категории: Полезни съвети и ревюта Rss feed , Строителна техника Rss feed

Пистолетите за боядисване са удобен начин да освежите интериора и фасадата. Понякога към тях прибягват и професионалните бояджии, тъй като са икономични и ефикасни. Този тип уреди се използват с готови бои, които имат нужната консистенция. 

Така с помощта на качествена машина за боядисване с боя ще създадете лесно равен слой боя, без добре познатите дефекти. И тук обаче има майсторлък. Няма как да е толкова лесно, нали? Ако искате да научите повече как да работите с бояджийски пистолет, посветили сме специална статия на тази тема. 

А сега ние ще се насочим към по-детайлното опознаване на тази строителна техника. Спрели сме се на модел на марката Black & Decker, която у нас е позната и с други свои продукти.

Такива са: 

  • градинска техника (косачки, тримери за трева, храсторези, листосъбирачи и др.), почистващи машини (водоструйки, пароструйки) 
  • електроинструменти (ъглошлайфи, винтоверти, перфоратори, бормашини, зегета, пистолети за горещ въздух, ексцентършлайфове и др.) 
  • дървообработващи машини (циркуляри, шлайф машини, рендета за дърво и др.)
  • компресори за въздух и др. 

Запознайте се с електрическия пистолет за боядисване Black & Decker HVLP200

Black & Decker HVLP200 е компактен, практичен и удобен електрически пистолет за боядисване, идеален за третиране на всякакви повърхности. Снабден е със съд за боя, чийто обем е 1200 милилитра

Със своите три режима на пръскане, Black & Decker HVLP200 ще се хареса както на професионални бояджии, така и на любители. Подходящ е за боядисване на стени, тавани и различни предмети

Принцип на работа 

Бояджийски пистолет Black & Decker HVLP200 може да нанася бои на водна основа, емайли на водна основа и разтворители. Функционирането му се основава на HVLP (High Volume, Low Pressure) технология. 

Това означава, че той генерира струя въздух при ниско налягане, което позволява на боята да се пулверизира на много малки капчици, за да се гарантира прецизност и точност на боядисването.

Пистолет за боядисванеПистолет за боядисванеПистолет за боядисване

Важно: Използването на пистолет за боядисване на стените има един минус. Когато боядисвате, всичко наоколо ще се изпълни с нещо като мъгла. Тя се състои от фини капчици боя, които ще се носят из въздуха. 

Те са много леки и затова не падат веднага на земята. Това създава риск за предмети, които се намират в близост. Задължително ги покрийте своевременно. В противен случай ще боядисате и тях, но не по начин, който ще ви хареса. 

Приложение

Електрическият пистолет за боядисване Black & Decker HVLP200 не е професионален. Всъщност той е предимно подходящ за третиране на малки повърхности или предмети, като ролетни щори, врати, мебели и стени с неголяма площ. Ето защо насърчаваме покупката му от всеки, който желае да има иновативен и лесен за употреба инструмент за боядисване вкъщи.

Black & Decker HVLP200 е практично решение за вилата, когато планирате да освежите градинските мебели, пейките или пък парапета на верандата. С този пистолет за боя за нула време да обновите оградата в модерните за сезона цветове

Може да зарадвате и децата, като им пребоядисате люлките или пък детския кът. С други думи, лекият и удобен бояджийски пистолет HVLP200 на американската марка Black & Decker има много приложения у дома и на вилата. Струва си да го имате в инвентара си. 

Пистолет за боядисванеПистолет за боядисванеПистолет за боядисване

Съвет: Ако ще използвате бояджийски пистолет или планирате да купите такъв, то нека е съвременен модел. За предпочитане е да е електрически, тъй като при него разходът на боя е по-нисък и е по-малка вероятността да изцапате предметите наоколо. 

Ключови характеристики 

Пистолетът за боя HVLP200 на Black & Decker разполага с вграден в корпуса електромотор и казанче за боя с обем 1.2 литра и два отвора, улесняващи пълненето, изпразването и поддръжката. 

Той е оборудван с три режима за регулиране на дебита, функция, която ви позволява да обработвате различни повърхности и предмети:

  • С хоризонталния режим е възможно да се боядисват например повърхности като стени, врати или капаци.
  • Вертикалният режим е идеален за боядисване на тавани или по-общо - хоризонтални повърхности.
  • Центрираният режим позволява да нанасяте боя върху всеки предмет, независимо от формата или размера. 

Интензивността на потока, създаван от този електрически пистолет за разпръскване, също може да се регулира. Това става директно от копчето на дюзата.

Защо ви препоръчваме Black & Decker HVLP200?

Този бояджийски пистолет е съвременно средство за домашни ремонтни дейности. Той значително улеснява боядисването на малки и средни по големина повърхности. Затова го препоръчваме на всички хора, които се нуждаят от практичен инструмент, който е лесен и бърз за използване и който ще им позволи да боядисват качествено сами. 

Алтернативи 

Black & Decker HVLP200 е евтин ел. пистолет за боядисване. В магазини Коледжиков предлагаме още няколко модела на марката, които са малко по-скъпи, но с по-големи възможности. Нека ви разкажем за някои от тях. 

Да вземе като пример пистолета за боя BLACK&DECKER HVLP400, с който се работи също така лесно. С него може да боядисвате прецизно. Дизайнът му е компактен, удобен и лек. Този модел е с мощност 450 W и е с висока производителност. Контейнерът му за боя е с капацитет 1200 мл, както при HVLP200

Друг достоен продукт на Black & Decker е електрическият уред за боя BDPS600K, който е със сходни параметри, но е още по-мощен - 150 W. Корпусът му е изработен от качествени материали, които гарантиран дълъг срок на употреба и издръжливост. И неговият контейнер за боя е с капацитет 1200 мл

Предимства на електрическите пистолети за боя

Електрическите уреди за боядисване имат няколко предимства пред професионалните пневматични модели

Те са:

  • По-компактни
  • По-леки
  • По-лесни за настройване
  • С по-опростена конструкция, което ги прави по-надеждни

Техен недостатък е невисоката производителност. За домашна употреба обаче тя е предостатъчна. 

Пистолет за боядисванеПистолет за боядисванеПистолет за боядисване

В сравнение с традиционното боядисване с четка и мече, използването на бояджийски пистолет осигурява нанасяне на по-равен слой, минимален риск от капки или течове, боята изсъхва по-бързо и ако сте достатъчно внимателни, няма да има следи от нея по дрехите ви

Защо да изберем бояджийски пистолет на Black & Decker?

Black & Decker е американски производител на електроинструменти, домакински уреди, строителна техника и др. Компанията е създадена през 1910 г. в Мериленд, САЩ. През дългата си история работи активно върху подобряване на своите продукти и следи изкъсо променящите се изисквания на потребителите. 

Безкомпромисното качество на продуктовия асортимент на Black & Decker й е спечелило отлична репутация не само в границите на САЩ, но и в цял свят. 

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание