Градинска техника и градинско оборудване от първа нужда

Публикувано: 2020-04-10 14:32:33
Категории: Градинска техника Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

Като търговец с три десетилетия опит зад гърба си знаем колко е важно да предоставяме на нашите клиенти разнообразна градинска техника. Независимо дали имате нужда от резачка за дърва, или косачка за трева, ние сме тук, за да ви помогнем да направите информиран избор. 

Можем да ви предоставим най-доброто градинско оборудване и градински уреди на достъпни цени. Няма човек, който да иска градината му да изглежда като джунгла. За целта полагаме редовни грижи - косим тревата, аерираме почвата, оформяме храстите, напояваме, пръскаме и т.н. 

Най-често използваната градинска техника

В следващите редове не просто ще ви споделим кои са най-често използваните градински инструменти, но и ще посочим конкретни модели. По този начин ще добиете по-ясна представа за възможностите и приложенията на дадена машина. 

Бензинова косачка 

бензинова косачка

Ако притежавате по-голям имот, препоръчваме ви да купите бензинова косачка - тя лесно може да се справи с по-гъста морава. На пазара се предлагат модели с много по-мощни двигатели от тези на електрическите косачки. По този начин си гарантирате перфектен краен резултат, дори ако обработвате големи тревни площи. 

За да облекчите процеса на косене, добра идея е да закупите косачка с колесно задвижване. Благодарение на тази функция не е нужно да натискате докато косите, защото тя работи сама. Машините на колела са идеални за неравна и наклонена повърхност

Бензинова косачка MCCULLOCH M40-110 се характеризира още с 40 см ширина на косене и 5 степени за регулиране на височината на косене - от 20 до 75 мм. Тя е снабдена с четиритактов двигател с мощност 2,7 к.с.

Верижен трион 

верижен трион

Верижните триони, по-познати като резачки за дърва, са практични помощници главно при рязане на дърва за огрев. Независимо от това, те могат да се използват целогодишно за подрязване на клоните на дървета.

Електрически верижни триони са предназначени предимно за рязане на клони и стволове с малки диаметри. Тъй като са ограничени от дължината на кабела, те са предпочитани от собственици на малки до средно големи дворни площи. 

Ако искате повече гъвкавост и мобилност, изберете бензинова резачка за дърва. Тя ще ви позволи да режете по-дебели клони и стволове. Моделът HUSQVARNA 236 се отличава с мощен X-Torq двигател, въздушно охлаждане и дължина на шината 35 см

Снабден е с антивибрационна система, за да не се уморяват лесно ръцете ви. Опъването на веригата става странично. Тази моторна резачка за дърва е с по-лесно запалване заради интегрираната горивна помпа

Тример за трева

тример за трева

Тримерите са практични инструменти, идеални за подрязване на краищата на тревни площи. С тях лесно може да се коси около огради, стени, стълби и дори под пейки и надвиснали дървета. В продуктовата гама на магазин Коледжиков ще откриете два вида тримери за трева - безжични и електрически.

Акумулаторните са предназначени за хора, които искат да работят независимо от електрическото захранване. Зарядът на батерията обаче ограничава времето за работа. Именно в това е предимството на кабелните тримери - те са постоянно свързани с ел. мрежата и може да работите в продължение на часове

AL-KO GT 36 Li е типичен представител на достъпните като цена тримери. Той разполага с батерия с капацитет 4 Ah, кордова глава, която се върти до 180 градуса, и автоматичен подаващ механизъм. Диаметърът му на косене е 30 см

Мотофреза

мотоблок и мотофреза

Електрическите мотофрези, известни още като култиватор, ще бъдат оценени от всички градинари и професионални озеленители през пролетта или при есенната подготовка на градинска площ. 

Благодарение на въртящите се стоманени остриета, тази градинска машина перфектно разрохква втвърдени почви, подготвяйки ги за ново засаждане или засяване. Освен това ефективно смесва компост или тор в почвата.

Като пример за мотофреза, която е доказала качествата си и е сред най-търсените сред нашите клиенти, ще посочим GREEN GARDEN 550. Тя е снабдена с двигател с мощност 6.5 к.с. и фрезова на ширина 54 см

Разполага с две скорости - една напред и една назад. Високото й тегло - 51 кг, гарантира, че ще работи стабилно и надеждно на полето. Ако оборудвате мотофрезата с допълнителен инвентар, може да изпълнявате с нея още градински задачи.  

Акумулаторна духалка за листа

листосъбирач и акумулаторна духалка

Минаваме към друга група градинска техника - такава, която помага да почистваме своя двор, алеята пред къщата и т.н. Градинските духалки за листа са предназначени предимно за събиране на опадали листа. Те пестят усилия и време и с тях можете удобно да почиствате остатъците от окосена трева по пътеките на двора. 

Практичен избор за хоби и професионални потребители е акумулаторната духалка за листа GreenWorks GC82BLB. С нея може да почиствате по-големи площи. Снабдена е с мощен безчетков двигател, а въздушната й струя е със скорост 235 км/ч. С пълен заряд на батерията може да разчитате на 150 минути непрекъсната работа

За да бъде максимално комфортна за употреба, духалката за листа GreenWorks GC82BLB е снабдена с ергономична ръкохватка, има индикатор за нивото на батерията и е с леко тегло - само 10 кг. То равномерно се разпределя върху гърба ви, благодарение на това, че този модел е тип раница. 

Храсторез

храсторез

Това е градинска техника, която ще използвате най-много в периода между май и август, когато се извършва традиционното подрязване на декоративни храсти и живи плетове. В сравнение с градинските ножици работата с храсторез е много по-лесна и прецизна. 

Ще оцените това при подрязване на по-големи живи плетове или при кастрене на голям брой декоративни храсти.

Ако искате да ви препоръчаме модел, то това ще бъде MTD HT 51 E. Това е електрически храсторез с предпазен щит, 51 см дължина на рязане и тегло само 3,1 кг. Предпочитан е от хора, които имат дворове с живи плетове. 

Дробилка за клони

дробилка за клони и шредер

Градинските дробилки за клони са незаменими помощници, когато искате да почиствате ефективно и екологичното градината си. Превръщат клоните в мулч, с който можете да направите почвата по-плодородна. 

Ножица за храсти

ножица за клони

От векове ръчните инструменти за градинарство се нареждат сред незаменимите помощни средства на градинарите. От качествена ножица за храсти има нужда всеки, който знае, че подрязването на живия плет и върховете на дърветата е важно за здравословното им развитие

Вземете под внимание телескопичната ножица за жив плет GARDENA COMFOT 700 T. Тя разполага с дълъг 25-сантиметров нож и удобна за работа.  

Вашата градина не може без помпа за вода

помпа за вода

Всяка една градина има нужда от източник на вода. Затова често е необходимо да се използва специално градинско оборудване. Широко приложение намират потопяемите електрически помпи - с тяхна помощ може да изпомпвате чиста вода от резервоари, басейни и бъчви или отпадъчни води от наводнени райони, септични ями, мазета и други.




Полезно четиво:

Кога и как се използва мотофреза?

Косачка с нулев радиус на завиване FERRIS ISX 800 Zero Turn

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание