Безплатна доставка над 250.00 лв | Лесно връщане на продукти до 30 дни | Свържи се с нас: 02 920 1002
BGN
  • USD
  • BGN
Филтри

Категории

Кантослепваща машина FESTOOL KA 65


Дата: 2019-08-16

 

 

 

 

 

Резултат с изображение за FESTOOL KA 65 banner Кантослепваща машина FESTOOL KA 65 Set

 

Височина на канта: 18 - 65 мм

Дебелина на канта: 0.5 - 3.0 мм

Скорост на подаване: 2 / 4 м/мин

Температура на топене: 100 - 210 ° C

 

 

 

 

 

Първо впечатление

Кантослепваща машина FESTOOL KA 65 се предлага подредена в типичния Systainer куфар. Едно нещо, което я различава от други продукти на FESTOOL е захранващият кабелът, който не се отделя като техните типични “plug-it” кабели. Този малък детайл обаче няма да повлияе на производителността. Отнема известно време за сглобяване и привеждане в работен режим. FESTOOL KA 65 изгежда и работи, като професионална кантослепваща машина каквато е.

Festool Edge Bander KA 65 Conturo ревю

 

Любими функции

Отличителната черта на кантослепващ машина FESTOOL KA 65 е способността да прилага ленти по вътрешен и външнен радиус. Повечето автоматизирани машини на пазара могат да поставят само прави ръбове върху шперплат. Като се има предвид, че FESTOOL KA 65 е ръчна машина, лесно може да се извърти по извивките, за да се приложи лента по ръбовете. Комплектът включва спомагателен валяк, който се прикрепя към машината. Този спомагателен валяк позволява прилагане на кант към изпъкнали и хлътнали извивки.

Festool Edge Bander KA 65 Conturo ревю

 

Иновативен е метода за използване на лепило. Повечето преносими кантослпващи машини използват лепилни пелети, които се стопяват вътре в това, което наричаме лепилен съд. Проблемът с това е, че след като лепилото се разтопи, то не може да бъде използвано повторно. В крайна сметка завършвате, като губите много лепило. Вместо това FESTOOL KA 65 използва лепилни шайби, които се поставят в горната част на машината. KA65 разтопява лицето на шайбите и използва само толкова лепило, колкото е необходимо на един цикъл. Този дизайн позволява бърза промяна в лепилните цветове.

Festool Edge Bander KA 65 Conturo ревю

 

В употреба

Настройката на кантослепваща машина FESTOOL KA 65 се въвеждат с помощта на бутони и дигитален дисплей в горната част на уреда. Има обаче няколко настройки, които изискват известно внимание преди употреба. Първо, ще искате да регулирате температурата. Лепилото има препоръчана настройка на температурата, отпечатана върху кутията. Използвайки бутоните под дисплея, потребителят просто въвежда съответните градуси.

Festool Edge Bander KA 65 Conturo ревю

 

Кантослепваща машина FESTOOL KA 65 също Ви позволява да регулирате количеството на нанесеното лепило. Тази настройка може да бъде малко трудна за определяне от първия път и се въвежда на принципа "проба-грешка". Има две настройки за скорост на подаване: бавна и по-бавна. Ще използвате спусъка на ергономичната дръжка, за да коригирате това.

Настройка на Conturo лепило

 

Операции

Може да отнеме известно време, за да свикнете с работата на кантослепваща машина FESTOOL KA 65. Машината прави няколко неща наведнъж и ще трябва да се уверите, че я поставяте срещу детайла в точното време. След като изрежете лентата за канта с правилната дължина и заредите, просто ще трябва да натиснете бутона за старт, за да продължите. Машината започва да нанася лепило върху кантиращата лента и да я подава. В този момент ще трябва да притиснете автоматичния валяк към детайла. След това се придвижвайте около детайла със същата скорост, с която FESTOOL KA 65 подава лента.

Festool Edge Bander KA 65 Conturo ревю

 

Звучи малко сложно, но всъщност процеса е полу-автоматичен. Потребителят просто поставя машината там, където трябва да бъде, и я оставя да направи своето. Ако проектът изисква по-дълги ленти, комплектът за слепване на кантове се доставя с макара, позволяваща на потребителя да навива лентата, за да я предпази от заплитане.

 

Заключение

Повечето машини за слепване на кантове имат уникално предназначение за кантиране на прави парче шперплат. Някои автоматизирани машини дори ще прилагат лента на ръбовете, ще отрежат краищата с едно преминаване. Въпреки това те са ограничени до работа само с прави детайли, които нямат извивки. Да не говорим, че са в доста висок ценови диапазон. Кантослепваща цмашина FESTOOL KA 65 отговаря на Вашите нужди, като преминава всички тестове за гъвкавост, и е способна на доста неща, с които други, по-скъпи варианти не могат да се справят. Препоръчваме тази машина на всеки професионален дърводелец, но най-вече на тези, който произвеждат обзавеждане по поръчка.

 


Нови продукти

Мотофреза

Мотофреза STIHL MH 700

-3%
Цена:Цена: 1,760.55 лв.
Каталожна цена:Цена: 1,815.00 лв.

Най-продавани

Газов калорифер

Газов калорифер RAIDER RD-GH15 - 15000 W

-10%
Цена:Цена: 168.30 лв.
Каталожна цена:Цена: 187.00 лв.

Нашите партньори

      

Коледжиков ЕООД
BG103000896
Адрес на регистрация: гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон)
Адрес за кореспонденция:
гр. Варна, ул. Васил Петлешков 12 (До Технически университет Варна и 10-ти пощенски клон), п.к. 171
Email: office@kol-bg.com
Тел: 052 303 590 ; 02 920 1002 ; 0888 526 133

Върни До Горе